ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Μοντέρνα χρώματα για τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού

monterna-chromata-gia-tis-esoterikes-portes-toy-spitioy-561223651

Τα χρώματα των εσωτερικών πορτών του σπιτιού μας μπορούν να βοηθήσουν να δέσει αρμονικά η παλέτα των χρωμάτων και η διακόσμηση των δωματίων. Αντίθετα, αν δεν επιλέξετε τις κατάλληλες αποχρώσεις στις εσωτερικές πόρτες υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσετε μία χρωματική παραφωνία, η οποία όχι μόνο θα δείχνει παράξενη αλλά θα σας κουράσει σε βάθος χρόνου. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται 5 ιδανικά χρώματα και ιδέες για να βάψετε τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού.

1. “Σπασμένο” Λευκό, η κλασική επιλογή για τις εσωτερικές πόρτες

monterna-chromata-gia-tis-esoterikes-portes-toy-spitioy0

Αν ο χώρος σας είναι ήδη γεμάτος με χρώματα καταφύγετε σε μία κλασική επιλογή χρώματος για τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού. Το λευκό, το μπεζ και το κρεμ είναι μερικές από αυτές. Για να δώσετε πιο χαρούμενο ή ιδιαίτερο στυλ στην πόρτα σας μπορείτε να πειραματιστείτε με τις λεπτομέρειες. Χρωματίστε την επένδυση της πόρτας σε διαφορετική απόχρωση ή δοκιμάστε τη διχρωμία. Ακόμα και το λευκό έχει τόσες πολλές αποχρώσεις που και πάλι είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείτε να διαλέξετε. 
 
2. Γκρι, η ασφαλής επιλογή για τις εσωτερικές πόρτες

monterna-chromata-gia-tis-esoterikes-portes-toy-spitioy2

Το γκρι και το γκρεζ είναι πολύ αγαπημένες, κλασικές τάσεις στη μοντέρνα διακόσμηση. Για όσους θέλουν να αποφύγουν το συντηρητικό λευκό ή το τολμηρό μαύρο, το γκρι είναι ένας ασφαλής και πολύ δημοφιλής “συμβιβασμός” μεταξύ των δύο επιλογών. Διαλέξτε, λοιπόν, ένα στοιχείο της διακόσμησης του χώρου και συνδυάστε το με το χρώμα της πόρτας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ταιριάξετε το γκρι των ντουλαπιών της κουζίνας με την πόρτα χρησιμοποιώντας μπρούτζινα πόμολα και στα δύο στοιχεία. Ακόμη, το γκρι χρώμα μπορεί να χαρίσει στην πόρτα σας ακόμα περισσότερη κομψότητα και συνδυάζεται με όλες τις αποχρώσεις. 

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στην πόρτα σας; Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία στο Douleutaras

3. Μαύρο, το χρώμα της πολυτέλειας στις εσωτερικές πόρτες

monterna-chromata-gia-tis-esoterikes-portes-toy-spitioy4

Ένα γνωστό κόλπο αν θέλετε να κάνετε μία πολύ οικονομική πόρτα να μοιάζει ακριβότερη είναι να τη βάψετε σε σκούρα χρώματα. Όπως και στα ρούχα που είναι γνωστό ότι το μαύρο αδυνατίζει, έτσι και στις πόρτες κρύβει τις ατέλειες και χαρίζει αέρα πολυτέλειας στον χώρο. 
 
4. Καφέ, στο Φυσικό Χρώμα του Ξύλου

monterna-chromata-gia-tis-esoterikes-portes-toy-spitioy6

Αν θέλετε να διατηρήσετε το παραδοσιακό ή το ρουστίκ στυλ διακόσμησης μπορείτε να αφήσετε το φυσικό χρώμα του ξύλου να δώσει το δικό του ύφος στην πόρτα σας. Επιλέγοντας το φυσικό χρώμα του ξύλου να στολίσει το σπίτι σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζεται τακτική περιποίηση για να διατηρείται σε άψογη κατάσταση.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

5. Εσωτερικές Πόρτες σε Τοίχο με Ταπετσαρία

monterna-chromata-gia-tis-esoterikes-portes-toy-spitioy8

Τα τελευταία χρόνια οι περίτεχνες ταπετσαρίες επιλέγονται στην εσωτερική διακόσμηση. Αν έχετε διαλέξει μία έντονη ταπετσαρία που συνδυάζει βαθιές σκούρες και φωτεινές αποχρώσεις, τότε προτιμήστε το σκούρο χρώμα της ταπετσαρίας για την πόρτα και το ανοιχτό για την επένδυση της. Όσο έντονα κι αν είναι τα χρώματα της ταπετσαρίας, η πόρτα θα έρθει να φέρει ισορροπία.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας 

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr