Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έχετε βαρεθεί τις κοινότυπες λύσεις για δάπεδα και πλακίδια που επαναλαμβάνονται όχι μόνο σε κάθε χώρο του σπιτιού, αλλά και σε κάθε νοικοκυριό, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές ιδέες για μοντέρνα πατώματα, ώστε να δημιουργήσετε ένα σπίτι με μοναδικό στυλ. Υπάρχει πληθώρα ειδών δαπέδων και σχεδίων που μπορείτε να επιλέξετε. Μεταξύ αυτών είναι τα βινυλικά ή πλαστικά πατώματα, τα laminate, τα μάρμαρα και τα κοινά πλακάκια. Επιλέξτε το στυλ που θέλετε να χαρίσετε στους χώρους του σπιτιού σας καταλήγοντας σε κάτι που να είναι και πρακτικό αλλά και εμφανίσιμο. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται 10 ιδέες για μοντέρνα πατώματα με στυλ.

1. Μωσαϊκό πάτωμα

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-1

Πλέον μπορείτε να το επιλέξετε σε διάφορες αποχρώσεις για πιο μοντέρνο look με περισσότερο διακριτικά κομμάτια. Διαφορετικά υπάρχει η επιλογή της τσιμεντένιας όψης με γυαλιστερή υφή για μια πιο μίνιμαλ διακόσμηση. Εξάλλου, το μωσαϊκό δάπεδο έχει σχεδόν αντικαταστήσει το τσιμέντο. 
 
2. Ξύλινο Πάτωμα ή Παρκέ

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-2

Είναι η πιο κλασική αλλά και διαχρονική επιλογή. Για ένα από τα πιο μοντέρνα πατώματα, τοποθετήστε μεγάλες ξύλινες πλάκες ή πλάκες σε διάφορα μήκη και πάχη, δημιουργώντας έτσι το προσωπικό σας στυλ. Το ξύλο δίνει μια ρουστίκ και παραδοσιακή άποψη που προσφέρει αναμφισβήτητα χαλάρωση. Αλλά μπορείτε να το συνδυάσετε άνετα με μια βιομηχανική ατμόσφαιρα προσθέτοντας τα κατάλληλα έπιπλα. Το μόνο μειονέκτημά του είναι η προσοχή που πρέπει να δοθεί στην καθαριότητα και τη συντήρησή του.
 
3. Laminate με όψη ξύλου

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-3

Αποτελεί την εναλλακτική πιο σύγχρονη μέθοδο για να έχετε ένα ξύλινο δάπεδο ή έστω την όψη του. Το laminate είναι πεπιεσμένο φυσικό ξύλο πάνω στο οποίο μπορεί να αποδοθεί οποιαδήποτε όψη επιθυμείτε σε οποιαδήποτε απόχρωση ή σχέδιο. Μια μοντέρνα ιδέα είναι να επιλέξετε ένα σχέδιο ξύλου σε σχήμα ‘V’, κάτι που αποτελεί και μια διαχρονική λύση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η ανανεωμένη έκδοση του ξύλου, αφού έχει αρκετά παραπάνω πλεονεκτήματα. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αρκεί να μην τοποθετείται σε χώρους με υγρασία, όπως το μπάνιο. Επίσης, τοποθετείται πάνω από διάφορες επιφάνειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τοποθέτηση laminate πάνω σε πλακάκι.
 
4. Πλακίδια με όψη Μαρμάρου ή Πέτρας

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-4

Για μοντέρνα πατώματα που εναρμονίζουν το φυσικό στοιχείο με την πολυτέλεια επιλέξτε πλακίδια με όψη μαρμάρου ή πέτρας. Οι επιλογές πολλές. Μεταξύ αυτών η όψη από κλασικό μάρμαρο, τραβερτίνης ή σχιστόλιθου είναι οι πιο συνηθισμένες. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές αποχρώσεις και σχέδια, όπως το να έχει νερά ή όχι το μάρμαρό. Ακόμα διαλέξτε μεταξύ ματ ή γυαλιστερής υφής. Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού, αρκεί να τα συνδυάσετε κατάλληλα με την υπόλοιπη διακόσμηση.

⇒ Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία για το πάτωμά σας στο Douleutaras

5. Κεραμικά Πλακίδια σε εξάγωνο, ρόμβο ή ζικ-ζακ

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-5

Θέλετε να δώσετε μια ευχάριστη διάθεση σε κουζίνα, σαλόνι ή μπάνιο; Τότε επιλέξτε ένα πιο παιχνιδιάρικο δάπεδο από κεραμικά πλακίδια ακόμα και από διαφορετικά χρώματα.Το μυστικό εδώ όμως είναι ο τρόπος τοποθέτησης. Μπορείτε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα κάνοντας γεωμετρικούς σχηματισμούς.
 
6. Πάτωμα από Φελλό

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-6

Αποτελεί την πιο σύγχρονη επιλογή για μοντέρνα πατώματα. Χρησιμοποιείται ως ενιαίες πλάκες ή ακόμα και σε σχήμα νομισμάτων. Ακόμη μπορεί να μιμηθεί και την όψη ασβεστόλιθου. Λόγω του φυσικού του χρώματος είναι ικανός να δώσει ρουστίκ στυλ στον χώρο που θα τοποθετηθεί. Στα συν του συγκαταλέγονται ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, προσφέρει άνεση, ζέστη, μείωση θορύβου και έχει αντιολισθητική ιδιότητα. Από την άλλη βέβαια είναι αρκετά ευαίσθητο σε βαριά αντικείμενα και τακούνια, γίνονται εύκολα φθορές και δεν ενδείκνυται για χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας.
 
7. Μεγάλες πλάκες πλακιδίων σε έντονα χρώματα

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-7

Η συγκεκριμένη ιδέα είναι κατάλληλη για το πάτωμα της κουζίνας και του μπάνιου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα πλακάκια σε κόκκινο, μπλε ή όποιο άλλο έντονο χρώμα επιθυμείτε δημιουργώντας μια μοντέρνα άποψη. Με τον τρόπο αυτό χαρίζετε ζωντάνια και θετική διάθεση στον χώρο. 
 
8. Σχηματισμός μοτίβου με πλακάκια

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-8

Τα γεωμετρικά σχέδια σε πλακάκια είναι δημιουργικά και δεν είναι βαρετά. Η σκακιέρα αποτελεί την διαχρονική επιλογή. Όμως μπορείτε να την εμπλουτίσετε χρησιμοποιώντας παραπάνω από 2 χρώματα σε κοντινές αποχρώσεις. Οι επιλογές για μοτίβα, εξάλλου είναι αμέτρητες. Μια ακόμη, όμως, ιδέα για μοντέρνα πατώματα είναι η απεικόνιση ενός χαλιού με πλακάκια. Χρησιμοποιήστε ένα ή δύο διαφορετικά μοτίβα που να δίνουν ορθογώνιο σχήμα κρατώντας αδιάφορα τα περιμετρικά πλακάκια. Μια πολύ καλή λύση και ταυτόχρονα οικονομική για το χώρο, είναι να βάλεις βινυλικό δάπεδο σε μορφή πλακιδίων.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

9. Vintage στυλ με πλακάκια

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-9

Εάν πάλι θέλετε το πάτωμά σας να εκπέμπει ένα στυλ από μόνο του και είστε λάτρης του vintage τότε επιλέξτε και τα αντίστοιχα πλακίδια. Τοποθετήστε τα στην κουζίνα, το σαλόνι ή το μπάνιο συνδυασμένα με έπιπλα περισσότερο ήπιων τόνων για να δημιουργηθεί μια αντίθεση. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από floral ή ακανόνιστου μοτίβου ρετρό πλακάκια που θα σας ταξιδέψουν σε μιαν άλλη εποχή. Το mix and match είναι αναπόσπαστο στοιχείο του αναφερόμενου στυλ.
 
10. Βικτωριανό στυλ με πλακάκια

Μοντέρνα Πατώματα που Κερδίζουν τις Εντυπώσεις σε Κάθε Σπίτι-10

Αυτό το στυλ χαρίζει μια αρχοντιά σε έναν χώρο. Αν και παραπέμπει δεκαετίες πίσω, θεωρείται ακόμα ένα από τα μοντέρνα πατώματα. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μία mix and match τοποθέτηση πλακιδίων που αποτελείται από κομψά και λεπτεπίλεπτα σχέδια, που θα γίνουν σίγουρα ο πρωταγωνιστής στον χώρο.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή