ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Συνδυασμοί χρωμάτων με πορτοκαλί

Συνδυασμοί χρωμάτων με πορτοκαλί

Το πορτοκαλί θεωρείται από πολλούς ένα τολμηρό χρώμα, που άλλοι αγαπούν και άλλοι μισούν. Ακόμα επικρατεί η ιδέα πως σαν χρώμα είναι δύσκολο να συνδυαστεί με άλλα και να έχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Οι αποχρώσεις, ωστόσο, του πορτοκαλί είναι πολλές και οι συνδυασμοί με πορτοκαλί χρώμα, ακόμα περισσότεροι. Όμως, ποιοι συνδυασμοί θα κλέψουν την παράσταση; Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι πιο μοντέρνοι συνδυασμοί με πορτοκαλί.

1. Πορτοκαλί με Σομόν

syndyasmoi-chromaton-me-portokali0

Ένας αταίριαστος φαινομενικά συνδυασμός, έρχεται να γίνει η νούμερο ένα μοντέρνα πρόταση για τους τοίχους του σπιτιού. Αρκεί να κάνετε μόνο αυτό και ο χώρος θα αποκτήσει αυτόματα στυλ. Προσοχή όμως στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και του σομόν που θα επιλέξετε. Ιδανικά επιλέξτε, μία σκουρόχρωμη ροδακινί απόχρωση και συνδυάστε τη με ανοιχτό σομόν για να πετύχετε  αρμονία στον χώρο. 
 
2. Πορτοκαλί με Γαλάζιο

syndyasmoi-chromaton-me-portokali1

Ένας συνδυασμός που τραβάει τα βλέμματα είναι αυτός του πορτοκαλί χρώματος στον τοίχο με γαλάζιες λεπτομέρειες στα έπιπλα και τη διακόσμηση του χώρου. Προσθέστε ένα- δύο κομμάτια σε γαλάζιο χρώμα κόντρα στον πορτοκαλί τοίχο και δώστε  ζωντάνια στο σαλόνι σας.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στο Σπίτι; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras

3. Πορτοκαλί με Ροζ

syndyasmoi-chromaton-me-portokali2

Το πορτοκαλί και το ροζ στον ελαιοχρωματισμό όχι μόνο ταιριάζουν, αλλά δίνουν στον χώρο που θα μπουν μία ποπ και ζωντανή διάθεση. Είναι μία πολύ καλή πρόταση για ένα νεανικό ή φοιτητικό σπίτι. 
 
4. Πορτοκαλί με Τιρκουάζ

syndyasmoi-chromaton-me-portokali3

Άλλη μία μοναδική πρόταση που απαντά στην ερώτηση “το πορτοκαλί χρώμα με τι ταιριάζει“ είναι και ο συνδυασμός του χρώματος με το τιρκουάζ. Δίνει άμεσα μία θετική όψη και ατμόσφαιρα σε όποιον χώρο μπει και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χώρο και στα δύο χρώματα. Μερικές τιρκουάζ πινελιές αρκούν για να κάνουν τη διαφορά. Μπορείτε ακόμα, να βάλετε και κάποιες γκρι λεπτομέρειες για να ισορροπήσετε τα δύο χρώματα μεταξύ τους. 
 
5. Πορτοκαλί με Κίτρινο

syndyasmoi-chromaton-me-portokali4

Δύο χρώματα που είναι σίγουρα ταιριαστά μεταξύ τους είναι και το πορτοκαλί με το κίτρινο. Εδώ μπορείτε να παίξετε πιο ελεύθερα καθώς τα δύο χρώματα συμπληρώνουν ξεκάθαρα το ένα το άλλο. 

Μπορείτε, για παράδειγμα, να έχετε πορτοκαλί τοίχο και κορνίζες ή υφάσματα σε κίτρινο χρώμα. Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου σε διακοσμητικά και βάζα για ακόμα μεγαλύτερη αρμονία. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Πορτοκαλί με Κρεμ

syndyasmoi-chromaton-me-portokali5

Οι αποχρώσεις του κρεμ ταιριάζουν με τα πάντα και είναι ο “διαλύτης” που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά μοναδικά και χρώματα. Οι κρεμ συνδυασμοί με πορτοκαλί χρώμα μπαίνουν σε κάθε χώρο και αναδεικνύουν την απόχρωση του πορτοκαλί που έχετε επιλέξει. 

Ακόμα, το κρεμ σαν χρώμα προσφέρει την ελευθερία να προσθέσετε και κάποιες λεπτομέρειες από ένα τρίτο έντονο χρώμα.
 
7. Πορτοκαλί με Πετρόλ

syndyasmoi-chromaton-me-portokali6

Το πετρόλ είναι από μόνο του ένα πολύ σκούρο και έντονο χρώμα που όμως παντρεύεται μοναδικά με το πορτοκαλί. Εδώ μπορείτε να κινηθείτε και αντίθετα: Βάλτε πετρόλ χρώμα σε έναν τοίχο και επιλέξτε το πορτοκαλί για τα υφάσματα και τα έπιπλα που θα πλαισιώσουν τον χώρο. Μερικές απλές πινελιές μπορούν να ανανεώσουν τον χώρο, χωρίς να χρειαστούν πιο δραστικές λύσεις, όπως αλλαγή κουφωμάτων ή μόνωση.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr