Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρή κουζίνα στο σπίτι είναι πάντα μια πρόκληση για να γίνει λειτουργική και όμορφη. Σίγουρα, είναι δύσκολο να διακοσμήσετε την κουζίνα σας, όταν δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος. Υπάρχουν, όμως, μερικές ριζικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα, ώστε να μοιάζει με τις μικρές μοντέρνες κουζίνες στα περιοδικά διακόσμησης. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε μετατροπές πιο μικρής έκτασης, οι οποίες κοστίζουν λιγότερο. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μερικές πιθανές διακοσμητικές αλλαγές που θα αλλάξουν όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά τον χώρο σας.

1. Μοντέρνα χρώματα για κουζίνα

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες-1

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε για να ανανεώσετε την κουζίνα σας είναι τα χρώματα. Τα χρώματα είναι το βασικότερο στοιχείο κάθε διακόσμησης. Μπορείτε να βάψετε την κουζίνα σας σε αναζωογονητικά, χαρούμενα χρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.Οι αποχρώσεις αυτές είναι χαλαρωτικές και συνδυάζουν το μοντέρνο στυλ με τη φωτεινότητα και τη ζωντάνια που πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα. 

Μία άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε πιο ζεστά χρώματα. Το σομόν, το μπεζ και το πορτοκαλί είναι κάποια πολύ όμορφα χρώματα για μικρές μοντέρνες κουζίνες. Οι ανοιχτές αποχρώσεις για την κουζίνα θα την κάνουν να μοιάζει πιο ευρύχωρη. Παρόλα αυτά, το λευκό χρώμα στα ντουλάπια και τους τοίχους μπορεί να είναι ακατάλληλο, καθώς λεκιάζει πάρα πολύ εύκολα. Μπορείτε, λοιπόν, να διατηρήσετε λευκή μόνο την οροφή, έτσι ώστε να φωτίζει τον χώρο.
 
2. Αναδιπλούμενο τραπέζι κουζίνας

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες-2

Το πιο must κομμάτι σε μια κουζίνα μικρών διαστάσεων είναι ένα τραπέζι που μπορεί να εξαφανίζεται, όταν δεν χρησιμοποιείται. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο συνεργείο για την ανακαίνιση της κουζίνας σας!

3. Έργα τέχνης για μικρές κουζίνες

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες-3

Η κουζίνα αξίζει την προσοχή σας, όσο και οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού. Για παράδειγμα, κάτι που υπάρχει σε σαλόνια και υπνοδωμάτια, αλλά όχι σε κουζίνες, είναι τα έργα τέχνης. Αλλά ακόμα κι αν σας απασχολεί το ζήτημα της τιμής ενός όμορφου έργου τέχνης, υπάρχει λύση.

Με αρκετά απλά υλικά και με χαμηλό κόστος, μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας πίνακες με την τεχνική του ντεκουπάζ σε καμβά. Το ντεκουπάζ, ως μέθοδος δημιουργίας έργων τέχνης, χρειάζεται μόνο να έχετε τα σωστά υλικά και μερικές όμορφες ιδέες για να δημιουργήσετε ξεχωριστούς πίνακες. Μία άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε αγαπημένες αφίσες σε πολύχρωμα κάδρα που θα δώσουν μία ξεχωριστή πινελιά στους τοίχους της κουζίνας σας. 
 
4. Κρυφός φωτισμός κουζίνας

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες-4

Τα συστήματα κρυφού φωτισμού έχουν αγαπηθεί πολύ για τη διακόσμηση σπιτιού τα τελευταία χρόνια. Ο κρυφός φωτισμός συχνά συνδυάζεται με οροφές από γυψοσανίδα, ή αλλιώς ψευδοροφές. Αυτό συμβαίνει για να είναι εύκολη η εφαρμογή του συστήματος, χωρίς πολλά μερεμέτια στην κανονική οροφή. 

Ένας λόγος για την ύπαρξη κρυφού φωτισμού στην κουζίνα είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο φωτισμό, ανάλογα με την περίσταση και την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε να έχετε. Με άλλα λόγια, μπορείτε να βάλετε άλλη ένταση λαμπτήρων στο παραδοσιακό φωτιστικό οροφής και άλλη ένταση στο σύστημα κρυφού φωτισμού. Παρόλα αυτά, ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τον κρυφό φωτισμό στην κουζίνα, είναι να τον τοποθετήσετε πάνω από τον πάγκο. Με αυτόν τον τρόπο, η κουζίνα σας θα γίνει αμέσως πιο λειτουργική, γιατί θα βλέπετε πάντα καλύτερα, όταν εργάζεστε πάνω στον πάγκο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ηλεκτρολόγο για τον σωστό φωτισμό της κουζίνας σας.

5. Μικρό πάσο κουζίνας

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες-5

Πολλές σύγχρονες κουζίνες έχουν την ιδιαιτερότητα να μη χωρίζονται με μεσοτοιχία από τον χώρο του σαλονιού. Σαν αποτέλεσμα, μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος δεν οριοθετείται με κάποιο τρόπο. Σε περίπτωση που θέλετε να διαχωρίσετε την κουζίνα από το σαλόνι χωρίς να αποκόψετε τα δύο δωμάτια, το πάσο είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε το πάσο στα όρια ανάμεσά τους Πάνω σε αυτό μπορείτε να σερβίρετε φαγητό, ή ακόμα και να τοποθετήσετε κάποια αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία. Το πάσο καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και η πρακτική του χρησιμότητα είναι πολύ μεγάλη. 
 
6. Σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι

Ιδέες & Λύσεις για μικρές μοντέρνες κουζίνες-6

Σε κουζίνες μικρών διαστάσεων συνηθίζεται να τοποθετούνται κάποια ανοιχτά ράφια, τα οποία δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα ντουλάπια, εκ φύσεως, μοιάζουν πιο ογκώδη από τα ανοιχτά ράφια. Ο μόνος τρόπος για να μοιάζουν τα ντουλάπια πιο φιλικά προς τη μικρή κουζίνα, είναι να έχουν γυάλινες προσόψεις και να βλέπετε το περιεχόμενό τους. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή