Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ρουστίκ διακόσμηση παίρνει έμπνευση από την άγρια ομορφιά της φύσης και είναι σίγουρα η κορυφαία τάση των τελευταίων χρόνων στη σύγχρονη κατοικία. Οι υφές και τα γήινα χρώματά της αγκαλιάζουν αρμονικά το μοντέρνο ύφος, αποπνέοντας μία ζεστασιά που κανένα άλλο στυλ δεν μπορεί να αποδώσει.

Με την παραδοσιακή του έννοια το ρουστίκ είναι αρκετά βαρύ και σκοτεινό μιας και έχει σαν βάση του ανεπεξέργαστα υλικά και σκούρους φυσικού τόνους. Ανακαλύψτε, λοιπόν, στη συνέχεια φανταστικές και οικονομικές ιδέες για την ανανέωση του αγαπημένου σας δωματίου σε ρουστικ στυλ διακόσμησης.

1. Χρώμα τοίχου

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-1

Ακολουθώντας τον κανόνα του 60-30-10, σύμφωνα με τον οποίο το 60% ενός δωματίου αντιστοιχεί στο βασικό του χρώμα, το 30% στα χρώματα που καλύπτουν τα κεντρικά έπιπλα του και το 10% στα διακοσμητικά στοιχεία, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τη μεγαλύτερη επιφάνεια.

Η ρουστίκ διακόσμηση βασίζεται, όπως είδαμε και παραπάνω, σε έπιπλα σκούρων τόνων και ακατέργαστες επιφάνειες. Για να εξισορροπήσετε τη βαριά ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα φυσικά υλικά θα πρέπει να βάψετε τον τοίχο σε ένα ανοιχτό χρώμα, ώστε να φωτιστεί το δωμάτιο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο ιδιαίτερο από το μπεζ μπορείτε να προτιμήσετε το πράσινο του φασκόμηλου ή το κίτρινο του βουτύρου. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν με τις φυσικές αποχρώσεις αλλά και με ουδέτερους τόνους, χαρίζοντας ζωντάνια στο δωμάτιο.
 
2. Επένδυση τοίχου με ξύλο

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-2

Πιθανότατα το πιο σημαντικό συστατικό του ρουστίκ στυλ είναι τα ακατέργαστα υλικά. Μία τεχνική που έχει αγαπηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα είναι η επένδυση τοίχου με ξύλο. Μπορείτε, μάλιστα, να συνδυάσετε το ξύλο με κάποιο άλλο υλικό, όπως είναι η πέτρα ή το τούβλο για τον τοίχο. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε την ίδια τεχνική σε όλο το δωμάτιο, καθώς ίσως το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό. Αρκετοί προτιμούν την επιφάνεια που βρίσκεται πίσω από την τηλεόραση και το τζάκι στο σαλόνι για ακόμα πιο “ζεστή” ατμόσφαιρα.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους ξυλουργούς για κάθε εργασία στο σπίτι σας

3. Τζάκι

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-3

Η διακόσμηση σε ρουστίκ στυλ δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη, χωρίς το τζάκι. Αν θέλετε να απογειώσετε την αισθητική του αγαπημένου σας χώρου, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτήν εδώ την λεπτομέρεια. Ένα επιβλητικό τζάκι θα μεταμορφώσει αμέσως το δωμάτιο και φυσικά θα το κρατήσει ζεστό όλο τον χειμώνα. Προτιμήστε πέτρα ή τούβλο για το περίβλημά του και μία βαριά μεταλλική σχάρα για την πρόσοψή του.
 
4. Ανοιχτά Ράφια

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-4

Τα ανοιχτά ράφια στο σαλόνι και την κουζίνα αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις της φετινής χρονιάς. Παρότι δεν ανήκει αμιγώς στο στυλ “ρουστίκ” μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί και με αυτό το ύφος. 
 
5. Ξύλο στο ταβάνι

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-5

Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας καταφύγιο ή πολυτελές chalet στο κέντρο της πόλης προσθέτοντας μερικά ξύλινα δοκάρια στην οροφή. Η διακόσμηση της οροφής με ξύλο μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το εσωτερικό του σπιτιού. Μπορείτε να βάψετε το ξύλο σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε προκειμένου να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Μία ωραία πρόταση διακόσμησης είναι τα χοντρά δοκάρια σε σκούρες αποχρώσεις συνδυασμένα με φυσικούς τόνους στον τοίχο και την οροφή.

⇒ Βρείτε στη Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας!

6. Ανεπεξέργαστα Υφάσματα

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-6

Όπως και στα υπόλοιπα στοιχεία έτσι και στα υφάσματα η ρουστίκ διακόσμηση προάγει τη φυσικότητα των υλικών. Αποφεύγονται έντονα prints και επεξεργασμένα υφάσματα στα έπιπλα και τις κουρτίνες. Αγαπημένα χρώματα όσων λατρεύουν αυτό το στυλ είναι πρωτίστως το λευκό, το μπεζ, το χρώμα της άμμου καθώς επίσης και ό,τι άλλο σχετίζεται με τη φύση. Όσον αφορά στην ύφανση και πάλι κερδίζουν ακατέργαστα υλικά όπως το μαλλί, η λινάτσα αλλά και ο καμβάς.
 
7. Ρουστίκ Έπιπλα

Κορυφαίες Τάσεις για διακόσμηση σαλονιού σε Ρουστίκ Στυλ-7

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της ρουστίκ διακόσμησης είναι τα ιδιαίτερα έπιπλα σε παραδοσιακές γραμμές. Σε αντίθεση με το μίνιμαλ στυλ που δίνει έμφαση σε έντονες άκρες και μεταλλικές λεπτομέρειες, τα έπιπλα σε ρουστίκ στυλ είναι συνήθως πιο στρογγυλεμένα και δίνουν μεγάλη σημασία στο φινίρισμα. Οι λεπτομέρειες αυτές δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος εργάστηκε σκληρά για τον σχεδιασμό τους και έτσι το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ πιο φυσικό.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή