Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού

5' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλακάκια είναι ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο για το σπίτι, με αξία διακοσμητική και αισθητική, αλλά ταυτόχρονα πρακτική. Συνηθίζεται να επενδύεται με πλακάκια το μπάνιο, αλλά πολλές φορές επιλέγονται και για άλλους χώρους του σπιτιού, δημιουργώντας, έτσι, ονειρεμένα υπνοδωμάτια, χαρούμενες κουζίνες και πολυτελή σαλόνια με πλακάκια. Πράγματι, οι επιλογές για σχέδια, υλικά και μεγέθη πλακιδίων παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία σήμερα. Να τοποθετήσετε κεραμικά, ή πορσελάνινα πλακάκια; Ματ, ή γυαλιστερά; Μεγάλα, ή μικρά; Σε ποια χρώματα και σχέδια; Προφανώς, δεν υπάρχει η τέλεια λύση για όλους. 

Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται μερικές ιδέες για μοντέρνα και κλασικά πλακάκια για ανανέωση σαλονιού.

1. Τα πλακάκια σε μορφή ανοιχτόχρωμου ξύλου

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-1

Μία πολύ καλή ιδέα είναι τα πλακάκια σε μορφή ξύλου. Δεν πρόκειται για φυσικό ξύλο, αλλά για απλά, κεραμικά πλακάκια, τα οποία μοιάζουν με ξύλινα, αλλά είναι πολύ πιο οικονομικά. Για παράδειγμα, η απόχρωση του ξύλου από πεύκο είναι μια καλή ιδέα για φωτεινά σαλόνια, σε μοντέρνο στυλ. Ταιριάζουν σε μινιμαλιστικά σαλόνια, αλλά και σαλόνια που ακολουθούν κλασική γραμμή. Επίσης, για πατώματα που μοιάζουν σαν ξύλινα, πολλές φορές επιλέγεται laminate. 
 
2. Τα γυαλιστερά μαύρα πλακάκια

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-2

Το μαύρο είναι το χρώμα της πολυτέλειας. Το συναντάμε σε μεγάλους χώρους και μοντέρνα σαλόνια με άποψη. Είναι ιδανικό χρώμα για το σαλόνι, αν οι διαστάσεις του δεν είναι ιδιαίτερα μικρές. Αντιθέτως, δεν συστήνεται για μικρά σαλόνια, γιατί τείνει να τα κάνει να μοιάζουν πιο μικρά.

Τα γυαλιστερά μαύρα πλακάκια είναι πολύ εντυπωσιακά και ταιριάζουν φανταστικά με τους τοίχους σε ανοιχτές αποχρώσεις. Ο λόγος είναι, πως δημιουργούν μεταξύ τους μια οπτική αντίθεση. 
 
3. Τα ρουστίκ πλακάκια σε γήινες αποχρώσεις

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-3

Η ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού έχει το στοιχείο της παράδοσης. Θυμίζει κλασικές ιδέες για σπίτι στο χωριό, οι οποίες σήμερα θεωρούνται πολύ μοντέρνες. Για τη ρουστίκ διακόσμηση, επιλέξτε πατώματα σε γήινες αποχρώσεις, δηλαδή καφέ, μπεζ και κίτρινο. Όσο πιο ανοιχτή η απόχρωση των πλακιδίων, τόσο πιο φωτεινό το σαλόνι. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε πλακίδια σε ματ χρώμα. Θα μοιάζουν πιο φυσικά και λιγότερο επιτηδευμένα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το ρουστίκ σαλόνι.
 
4. Τα γυαλιστερά λευκά πλακάκια

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-4
Το λευκό είναι το χρώμα της καθαριότητας, της αγνότητας και της αθωότητας. Χρησιμοποιείται πολύ στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, γιατί είναι απλό, λιτό, φωτεινό και ταιριάζει με όλα τα χρώματα με ευκολία. Έτσι και τα λευκά πλακάκια δαπέδου, ακολουθούν τον ίδιο κανόνα.

Επίσης, θα το κάνουν να φαίνεται πιο φωτεινό και θα δώσουν την αίσθηση ότι είναι πιο ευρύχωρο. Αν έχετε σαλόνι μικρών διαστάσεων, τα λευκά πλακάκια είναι ό, τι καλύτερο για εσάς. Βάψτε τους τοίχους του σαλονιού σας σε έντονα, χαρούμενα χρώματα και συνδυάστε τους με τα λευκά πλακάκια.

⇒ Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση πλακιδίων στο Douleutaras

5. Τα κλασικά ασπρόμαυρα πλακάκια

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-5

Ο χρωματικός αυτός συνδυασμός υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Η σκακιέρα είναι ένα κλασικό σχέδιο για ασπρόμαυρα πλακάκια. Όταν η σκακιέρα σχεδιάζεται με τη χρήση μεγάλων, τετράγωνων πλακιδίων, το αποτέλεσμα είναι πολύ κομψό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πολλά σχέδια, αν επιθυμείτε να υιοθετήσετε το ασπρόμαυρο πλακάκι για το σαλόνι σας.

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια με απλά, γεωμετρικά σχήματα, έχουν την τιμητική τους. Είτε σχηματίζουν τρίγωνα, ρόμβους, ή άλλα σχήματα, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Όμως, το καλύτερο με τα πλακάκια αυτά είναι, πως δεν αφήνουν το σαλόνι να γίνει μονότονο και βαρετό. 

6. Τα αυστηρά πλακάκια από γρανίτη

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-6

Πρόκειται για μεγάλα, τετράγωνα, γκρι πλακάκια που θυμίζουν γρανίτη. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να είναι φτιαγμένα από αληθινό γρανίτη, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να κοστίζει αρκετά. Τα μεγάλα γκρι πλακάκια διαθέτουν κομψότητα, είναι πολύ μοντέρνα, αλλά και λίγο αυστηρά.

Ταιριάζουν με ανοιχτά και έντονα χρώματα στους τοίχους του σαλονιού. Θα αποτελέσουν ιδανική ιδέα για τη διακόσμηση σαλονιού σε βιομηχανικό στυλ, αλλά και σε κάθε μινιμαλιστικό στυλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ματ πλακάκια, ή και γυαλιστερά, για να έχετε κάπως πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.
 
7. Τα πλακάκια σε διάφορες αποχρώσεις ξύλου

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-7

Τα δάπεδα από ξύλινα πλακάκια για το σαλόνι είναι διαχρονικά, πάντα όμορφα και ταιριάζουν σε ποικιλία σύγχρονων στυλ διακόσμησης. Μάλιστα, οι παραπάνω από μια αποχρώσεις ξύλου θα σπάσουν τελείως τη μονοτονία και θα κάνουν το πάτωμα του σαλονιού ένα ιδιαίτερο κομμάτι της διακόσμησης.

Δύο έως τρεις αποχρώσεις ξύλου είναι αρκετές, για να αλλάξετε το ύφος του σαλονιού. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ζεστό, πιο φιλικό. Τα πλακάκια αυτά μπορούν εύκολα να ταιριάξουν σε στυλ ρουστίκ, vintage, αλλά και ρετρό. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

8. Τα μεσαία πορφυρά πλακάκια

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-8

Οι πορφυρές αποχρώσεις, δηλαδή αυτές που κινούνται γύρω από το κόκκινο χρώμα, είναι δυναμικές και ξεχωριστές. Ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούνται, μπορούν να αλλάξουν το ύφος στη διακόσμηση του σαλονιού. Τα μεσαίου μεγέθους πορφυρά πλακάκια σε ματ υφή τείνουν να συνδέονται με παραδοσιακή διακόσμηση.

Το ενδιαφέρον σημείο εδώ, είναι πως η διάθεση των πλακιδίων μπορεί εύκολα να αλλάξει, αν αλλάξει το μέγεθος τους. Αν τα πλακίδια είναι μικρά και τοποθετηθούν σε σειρές, είτε στο δάπεδο, είτε στον τοίχο, μπορούν να προσεγγίσουν το βιομηχανικό στυλ. Από την άλλη πλευρά, αν τα πλακάκια σαλονιού είναι μεγάλα, τότε η γενική αίσθηση είναι, πως προσεγγίζουν το μινιμαλιστικό ύφος. Φυσικά, μεγάλη σημασία έχει και η απόχρωση των πλακιδίων, αφού όσο πιο έντονη φαίνεται, τόσο πιο σύγχρονο στυλ θυμίζει.
 
9. Τα πλακάκια δύο ειδών στον ίδιο χώρο

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-9

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος, με τον οποίο τα πλακάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει πιο μεγάλος. Είναι πάρα πολύ απλό, αρκεί να χρησιμοποιήσετε δύο ειδών πλακάκια για να διαχωρίσετε τα δωμάτια. Μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας στο δάπεδο του σαλονιού πλακάκια ξύλου.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αλλάξετε σε λευκά πλακάκια, όταν φτάσουν στα όρια με την τραπεζαρία, ή την κουζίνα. Αν βάλετε μόνο ένα είδος πλακιδίων σε όλο τον χώρο, θα μοιάζει σαν ένα σύνολο και δύσκολα θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Όμως, αν τα διαχωρίσετε, αλλάζοντας τα πλακάκια δαπέδου, θα γίνουν ξεχωριστές οντότητες, κάνοντας τον χώρο να μοιάζει πιο μεγάλος.
 
10. Τα πλακάκια για επένδυση τοίχου

Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης για πλακάκια σαλονιού-10

Σίγουρα, πολλές φορές συνηθίζεται να τοποθετούνται πλακάκια στο δάπεδο του σαλονιού. Όμως, γιατί να μην βάλετε και στον τοίχο; Ειδικά σε σαλόνια με τζάκι, η ιδέα της επένδυσης τοίχου με πλακάκια πέτρας, ή ξύλου, μπορεί να φέρει άψογη αισθητική. Ακόμα, ωστόσο, κι αν το σαλόνι σας δεν έχει τζάκι, μπορείτε να επωφεληθείτε από την αισθητική της επένδυσης τοίχου. Είναι κάτι το ξεχωριστό και διαφορετικό, το οποίο θα τραβάει τα βλέμματα. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή