Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου

Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς τα σχολικά χρόνια πλησιάζουν, θα πρέπει να διαμορφώσετε έτσι τον χώρο, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του παιδιού μελλοντικά. Θα πρέπει να έχει το παιδί ένα άνετο γραφείο, ώστε να διαβάζει και να παίζει, και ένα βολικό κρεβάτι που δεν θα χρειαστεί να αντικατασταθεί σε μερικά χρόνια. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται συμβουλές για να οργανώσετε έξυπνα το παιδικό δωμάτιο για να μοιάζει μεγαλύτερο και να μην περιορίζει τις δραστηριότητες του παιδιού.

1. Προτιμήστε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή κουκέτα

Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου-1

Είναι η ιδανική επιλογή, αν χρειαστεί να μοιραστούν δύο παιδιά ένα δωμάτιο. Επιπλέον, η κουκέτα θα δημιουργήσει αρκετό χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε γραφείο ή και συρτάρια. Μπορείτε, ακόμη, για να αποφύγετε τη σκάλα να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι αντί για κουκέτα. Επιλέξτε ένα με πολλά συρτάρια, όπου θα μπορείτε να αποθηκεύετε τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού.

⇒ Θέλετε αξιολογημένο επαγγελματία για τη διακόσμηση ή ανακαίνιση του παιδικού δωματίου; Θα τον βρείτε στο Douleutaras.

2. Διαλέξτε απαλά και φωτεινά χρώματα για τον τοίχο

Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου-2

Ένα κοινό μυστικό για να κερδίσετε χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο είναι να αφήσετε το φυσικό φως να ταξιδέψει στον χώρο. Αν το δωμάτιο διαθέτει μεγάλα ανοίγματα, αποφύγετε το κλείσιμό τους με σκούρες και βαριές κουρτίνες. Απαλά χρώματα και ζεστές αποχρώσεις θα φωτίσουν το δωμάτιο, κάνοντάς το να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Επίσης, ένα μικρό παιδικό δωμάτιο είναι προτιμότερο να μην περιλαμβάνει πολύ έντονα χρώματα. Αφενός θα αδικήσουν τον χώρο και αφετέρου ενδέχεται να μην αρέσουν στο παιδί όταν μεγαλώσει.
 
3. Συνδυάστε το γραφείο με μια βιβλιοθήκη

Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου-3

Το γραφείο του παιδιού πρέπει να είναι ένας χώρος δημιουργίας. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί κατάλληλη οργάνωση. Συνδυάστε το γραφείο με αρκετά ράφια και ντουλάπια που θα λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη.

Tip: Προτιμήστε την τοποθέτηση ταπετσαρίας αντί του ελαιοχρωματισμού για την ανακαίνιση του παιδικού δωματίου, καθώς είναι μία οικονομική και εύκολη λύση. 

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας.

4. Τοποθετήστε ανοιχτά ράφια στον τοίχο

Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου-4

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που καθορίζει το πόσο άνετο και λειτουργικό είναι ένα δωμάτιο είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Ακόμα και ένα πολύ μικρό παιδικό δωμάτιο, αν σχεδιαστεί σωστά, δεν πρόκειται να το περιορίσει καθόλου. Όσο περισσότερος χώρος υπάρχει στο πάτωμα τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το δωμάτιο και τόσο πιο άνετα θα μπορεί το παιδί να απλώνει τα παιχνίδια του στον χώρο. Μία πολύ καλή λύση αποθήκευσης, λοιπόν, είναι τα ανοιχτά ράφια. Είναι πολύ βολικά διότι επιτρέπουν τον εύκολο εντοπισμό του περιεχομένου τους και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση πολύτιμου χώρου.
 
5. Επιλέξτε μία ντουλάπα με συρόμενες πόρτες και καθρέφτες

Έξυπνη Διακόσμηση Μικρού Παιδικού Δωματίου-5

Η συρόμενη πόρτα είναι ιδανική σε έναν μικρό χώρο, είτε αυτό είναι το παιδικό δωμάτιο, είτε είναι ένα πολύ μικρό μπάνιο. Όσο για τους καθρέφτες, είναι γνωστό κόλπο για να μοιάζει μεγαλύτερος ένας χώρος. Όπως τα φωτεινά χρώματα, έτσι και οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, αφήνοντάς το να ταξιδέψει στον χώρο. Έτσι το δωμάτιο μοιάζει πολύ πιο άνετο και χαρούμενο.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή