Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μινιμαλιστικό ύφος διακόσμησης έχει έρθει δυναμικά στη ζωή μας, ιδιαίτερα για τη διακόσμηση υπνοδωματίου. Σκοπός του είναι να αποδείξει πως ένας χώρος δε χρειάζεται να είναι παραγεμισμένος με αντικείμενα, ώστε να μοιάζει όμορφος και ολοκληρωμένος. Θεωρεί πως η διακόσμηση σε απλές και λιτές γραμμές, αλλά και η δυνατότητα του βλέμματος να περιπλανηθεί ακούραστα στον χώρο, είναι πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες της επιτυχίας. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μερικές χρήσιμες συμβουλές για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου. 

1. Τα κατάλληλα χρώματα

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-1

Αν θέλετε να βάψετε τους τοίχους κόκκινους, ή σε κάποιο άλλο έντονο χρώμα, μπορείτε να το απαλύνετε με τη χρήση ουδέτερων χρωμάτων. Έτσι, είναι καλή ιδέα να βάψετε έναν τοίχο κόκκινο και τους υπόλοιπους μπεζ. Ομοίως, συστήνεται να μην το παρακάνετε με την ποικιλία χρωμάτων. Η διακόσμηση θα είναι ιδανική, αν χρησιμοποιήσετε 2 έως 3 χρώματα. Όσο για τα πιο χαρακτηριστικά χρώματα που προτιμώνται στη μίνιμαλ διακόσμηση είναι το λευκό, το μπεζ, το γκρι και άλλα απαλά χρώματα που ξεκουράζουν το βλέμμα.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στο Σπίτι; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras

2. Οι καθρέφτες

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-2

Ο καθρέφτης είναι ένα σημαντικό στοιχείο του χώρου, καθώς τον κάνει να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος. Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, ωστόσο, μπορεί να έχει και άλλου είδους χρήση. Ο καθρέφτης είναι από τη φύση του ένα διακριτικό και κομψό αντικείμενο υψηλής αισθητικής. Μπορείτε να βάλετε καθρέφτες στους τοίχους, χρησιμοποιώντας τους σαν διακοσμητικά στοιχεία. Η διακριτική τους παρουσία θα στολίσει την κρεβατοκάμαρα τόσο ταιριαστά, ώστε δεν θα χρειάζονται πολλά διακοσμητικά ακόμα.
 
3. Μεγάλα παράθυρα

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-3

Είναι καλό το δωμάτιο να φωτίζεται επαρκώς και να είναι ευήλιο. Αποφύγετε, λοιπόν, τις βαριές κουρτίνες και τα αντικείμενα που τοποθετούνται μπροστά στο παράθυρο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να του δώσετε χώρο για να αναδειχθεί και να φωτίσει το δωμάτιο. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για ένα παράθυρο είναι να είναι καθαρό και καλοδιατηρημένο. 
 
4. Φωτιστικά δωματίου

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-4

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ατμόσφαιρα στον  χώρο αλλά και τη διάθεσή μας. Μία πολύ καλή λύση είναι να τοποθετήσετε λάμπες με πιο έντονο φως στο φωτιστικό οροφής και λάμπες με πιο διακριτικό φως στο φωτιστικό δαπέδου, ή κομοδίνου. Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, το οποίο θα προσθέσει πολυτέλεια και κομψότητα στην κρεβατοκάμαρα. Άλλωστε, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι από τη φύση του ταιριαστό σε μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου, καθώς είναι το πιο λιτό στυλ φωτιστικών.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

5. Ξύλινα στοιχεία

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-5

Υπάρχουν διάφορα είδη ξύλου για έπιπλα, σε διάφορους χρωματισμούς για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορείτε, ακόμη, να βάψετε τα ξύλινα έπιπλα σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου. Αν, για παράδειγμα, βάψετε το δωμάτιο μπεζ, ίσως να ταιριάζουν περισσότερο τα ξύλινα έπιπλα βαμμένα σε ανοιχτή απόχρωση του ξύλου. 
 
6. Φυτά εσωτερικού χώρου

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-6

Τα ζωντανά φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχυθεί η αρμονία και η ισορροπία του χώρου. Αρκεί να τοποθετήσετε σε κάποιες γωνίες του δωματίου 1- 2 γλάστρες με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται να ανθίζουν, ή να βγάζουν πολύχρωμα λουλούδια. Ακόμα και η πρασινάδα τους είναι αρκετή για να διακοσμήσει το δωμάτιο χωρίς υπερβολές, αλλά και να σας χαλαρώσει με την ήρεμη όψη της.
 
7. Έργα τέχνης

Έξυπνες ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου-7

Στη μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου ταιριάζουν πίνακες μεγάλων διαστάσεων, με σχετικά μικρό αριθμό χρωμάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί για το μινιμαλιστικό ύφος θεωρείται καλύτερο ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο, παρά πολλά μικρότερα, τα οποία δημιουργούν “θόρυβο”. Όσο για τα χρώματα του πίνακα, μπορούν να ταιριάζουν με τα χρώματα στους τοίχους, ή και να κάνουν αντίθεση.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή