Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα

5' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κουζίνα είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού. Εκεί κάθεστε για φαγητό με την οικογένεια και τους φίλους και μοιράζεστε όμορφες στιγμές και συζητήσεις. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να εκφράζει την προσωπικότητά σας αλλά και να είναι άνετη. Ευτυχώς η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια που αν και δεν αλλάζει πολύ τακτικά, μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά με κάποιες μόνο μικρές πινελιές, όπως μία νησίδα στη μέση. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται 12 συμβουλές για να αποκτήσετε μία μοντέρνα κουζίνα με νησίδα.

1. Τραβούν όλα τα βλέμματα

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-1

Η νησίδα σε μία κουζίνα είναι ένα έπιπλο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Αυτό οφείλεται στο ότι συνήθως βρίσκεται στη μέση του δωματίου, σε μοντέρνα χρώματα και σχέδια. Έχετε απεριόριστες επιλογές σε μέγεθος, σχήμα αλλά και σχέδια για να επιλέξετε τη κατάλληλη νησίδα που ταιριάζει στα γούστα σας. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να διακοσμήσετε την κουζίνα με περίεργα σκαμπό κι άλλα έπιπλα. Η νησίδα είναι αρκετή.
 
2. Συνδυάστε 2 ή και 3 έπιπλα

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-2

Μπορείτε να συνδυάσετε σε ένα μόνο έπιπλο το φαγητό με το μαγείρεμα ή την εργασία. Διαχωρίστε τη νησίδα χρησιμοποιώντας διαφορετικά σχέδια, υλικά, μήκη ή επίπεδα. Πριν ξεκινήσετε βέβαια να ψάχνετε για τη νησίδα, πρέπει να αποφασίσετε ποια θα είναι η κεντρική λειτουργία που θα έχει. Ανάλογα με αυτή τη λειτουργία, θα εντοπιστούν και οι απαραίτητες συσκευές που πρέπει να συμπεριλάβετε. Για παράδειγμα, αν έχετε αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και για φαγητό, ένας νεροχύτης και οι εστίες μαγειρέματος  χρειάζεται οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν.
 
3. Χρησιμοποιείστε τη σαν αποθηκευτικό χώρο

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-3

Επιλέξτε μία νησίδα με συρτάρια στη μία ή και τις δύο πλευρές. Βάλτε στα συρτάρια, τα βιβλία μαγειρικής, τις κατσαρόλες, τα πιάτα και τα ποτήρια για να είναι δίπλα σας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε τον νεροχύτη, τις εστίες, τον απορροφητήρα και το πλυντήριο πιάτων. Έτσι, εκτός από μία μοντέρνα κουζίνα με νησίδα θα εξοικονομήσετε πάρα πολύ χώρο.
 
4. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι η κουζίνα είναι μεγαλύτερη

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-4

Αν έχετε μικρή κουζίνα, ή σχετικά μικρό σπίτι και θελετε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο, τότε μία καλή λύση είναι να ανακαινίσετε την κουζίνα σας. Για αρχή γκρεμίστε τον τοίχο που διαχωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι. Στη συνέχεια προσθέστε μία νησίδα στα χρώματα και τα σχέδια που επιθυμείτε. Αμέσως θα διαχωρίσετε τα δωμάτια με έναν εντυπωσιακό τρόπο, θα κυκλοφορεί περισσότερο φως στο σπίτι και θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι μεγάλωσε ο χώρος.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για την κουζίνα σας!

5. Παίξτε με τα μήκη

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-5

Τα διαφορετικά μήκη μπορούν να προσθέσουν μια παιχνιδιάρικη αλλά και πολυτελή όψη στη νησίδα. Διαχωρίστε τον χώρο που μαγειρεύετε από τον χώρο του φαγητού ή της εργασίας τοποθετώντας τα σε διαφορετικά επίπεδα. Με αυτό το τρόπο δεν θα λερώνεται ολόκληρη η επιφάνεια της νησίδας κατά το μαγείρεμα και θα υπάρχει πάντα χώρος για να κάτσει κάποιος να σας συντροφεύσει την ώρα που μαγειρεύετε.   
 
6. Κουζίνα Εν Λευκώ

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-6

Αν στο σπίτι σας επικρατούν αρκετά χρώματα, το πιο ασφαλές χρώμα για τη νησίδα της κουζίνας είναι το άσπρο. Έτσι τα ποικίλα χρώματα δεν θα δημιουργούν θόρυβο και δεν θα  κουράζουν. Παράλληλα, μία κουζίνα, όπου έχει ένα κεντρικό και μεγάλο έπιπλο σε λευκό χρώμα, μετατρέπεται σε πιο μεγάλη, φωτεινή και καθαρή. Τέλος, η άσπρη νησίδα δίνει μια αίσθηση ισορροπίας στον χώρο.
 
7. Δημιουργήστε αντίθεση

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-7

Σε περίπτωση, όμως, που επικρατούν πιο γήινα χρώματα στο σπίτι ή ο συνδυασμός μαύρο-άσπρο, μπορείτε να πειραματιστείτε με έντονα χρώματα ή περίεργα σχέδια για τη νησίδα. Κάντε τη διαφορά και προσθέστε ένα στοιχείο ζωντάνιας στη κουζίνα, επιλέγοντας κάποιο ζωηρό χρώμα, όπως το κόκκινο ή το πορτοκαλί.   
 
8. Δώστε μια vintage πινελιά

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-8

Επιλέξτε μία νησίδα με ρετρό πλακάκια κι αμέσως θα δείτε την κουζίνα σας να αλλάζει. Τα έντονα χρώματα και σχέδια θα αναζωογονήσουν την κουζίνα χωρίς να είναι υπερβολικά. Ένας άλλος τρόπος για να πετύχετε ένα ρετρό στυλ είναι αξιοποιώντας το μάρμαρο. Ο μαρμάρινος νεροχύτης ήταν ο πρωταγωνιστής σε κάθε κουζίνα στις δεκαετίες ‘50 – ‘70. Επιλέξτε μια νησίδα από μάρμαρο  συνδυασμένο με σκούρες λεπτομέρειες, όπως γκρι ή καφέ, για να κάνει αντίθεση και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η νησίδα.
 
9. Cozy γωνία με ξύλο

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-9

Αν λατρεύετε τα ξύλινα έπιπλα και το παραδοσιακό στυλ, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε μία ξύλινη νησίδα με διαφορετική απόχρωση ή βαμμένη σε κάποιο απαλό χρώμα όπως είναι το σομόν, το κίτρινο, ή το γαλάζιο. Θα αποκτήσετε στη στιγμή, μια πιο παραμυθένια και cozy γωνιά για το σπίτι, η οποία συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο στυλ.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία στο σπίτι σας.

10. Δημιουργήστε με laminate

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-10

To laminate είναι ένα υλικό κατασκευασμένο από αληθινό ανακυκλωμένο ξύλο σε μορφή πεπιεσμένης μοριοσανίδας. Η όψη του, όμως, διακοσμείται από ένα άλλο στρώμα υλικού, το οποίο εξαρτάται από τις ανάγκες και το γούστο σας. Μπορεί να έχει την όψη του μαρμάρου, του ξύλου, του γρανίτη σε όποιο χρώμα επιθυμείτε. Το laminate προτιμάται κυρίως επειδή προσομοιώνει τέλεια το επιλεγόμενο υλικό, επιτρέπει τους συνδυασμούς διαφορετικών όψεων και παράλληλα είναι πολύ οικονομικό και με μεγάλη αντοχή σε χτυπήματα.
 
11. Προτιμήστε μία Νησίδα από γυψοσανίδα

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-11

Κατασκευάστε μια νησίδα από γυψοσανίδα, σε όποιο χρώμα, μέγεθος και σχήμα επιθυμείτε.  Αντίστοιχα, μπορείτε να δημιουργήσετε και παρόμοια σκαμπό για να τα ταιριάξετε ομοιόμορφα. Αυτή είναι μια γρήγορη και πολύ οικονομική λύση για να έχετε την κουζίνα των ονείρων σας. Θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε τοιχοπετάσματα 2+2 γυψοσανίδων για να πετύχετε ένα πιο μόνιμο  και με μεγαλύτερη αντοχή αποτέλεσμα. Είναι άλλωστε πολύ σημαντικό η νησίδα να αντέχει ένα ικανοποιητικό βάρος.
 
12. Επενδύστε στον συνδυασμό των υλικών, χρωμάτων, επιπέδων

Συμβουλές για μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα-12

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε μια μοντέρνα κουζίνα με νησίδα χωρίς να αλλάξετε τίποτα στη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού είναι το mix & match στυλ. Μην προσπαθήσετε να βρείτε το ίδιο ακριβώς ή παρόμοιο υλικό και χρώμα με τα ντουλάπια της κουζίνας ή το σαλόνι. Συνδυάστε διαφορετικά υλικά, χρώματα, επίπεδα για να διαχωρίσετε το πάγκο μαγειρέματος από την επιφάνεια του φαγητού, αλλά και να ταιριάξετε τη νησίδα με το υπόλοιπο σπίτι. Για παράδειγμα, μία νησίδα από μάρμαρο θα έδειχνε πολύ chic ανάμεσα σε μία κουζίνα με ξύλινες λεπτομέρειες και συνδυασμούς χρωμάτων.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή