Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους τους σπιτιού. Επομένως, χρειάζεται συχνά ανακαίνιση ή επιδιόρθωση. Είτε κάνετε μερική, είτε ολική ανακαίνιση της κουζίνας θα πρέπει να προσέξετε κάποιους βασικούς παράγοντες. Αυτοί είναι ο προϋπολογισμός των διαθέσιμων χρημάτων, οι ανάγκες σας, ο λόγος της ανακαίνισης, καθώς και το μέγεθος της κουζίνας. Ό,τι διακόσμηση κι αν επιλέξετε, όμως, φροντίστε να παρέχεται πρακτικότητα, εργονομία και αισθητική. Αν, επομένως, επιθυμείτε να αλλάξετε τη διακόσμηση της κουζίνας ή αν έχουν δημιουργηθεί κάποιες βλάβες λόγω της χρήσης διαβάστε στη συνέχεια τα 6 στάδια για την ανακαίνιση παλιάς κουζίνας.

1. Επιδιορθώστε τυχόν Υδραυλικές και Ηλεκτρολογικές Βλάβες

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα-1

Σε ένα παλιό σπίτι είναι λογικό να έχουν οι συσκευές, οι σωληνώσεις αλλά και η καλωδίωση ημερομηνία λήξης. Πρέπει να δοθεί, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή στην αντικατάσταση αυτών των εγκαταστάσεων αλλά και των υλικών, διότι το πιο πιθανό είναι να αργήσει να ξαναγίνει. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε και διάφορες προσθήκες. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε καινούργιες πρίζες ή επιπλέον φώτα για κρυφό φωτισμό ή απλώς για να μεγαλώνουν τον χώρο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού.

2. Αλλάξτε το δάπεδο της παλιάς κουζίνας

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα-2

Το πάτωμα είναι ένα στοιχείο που εάν αλλάξει, προδίδει αμέσως την ανακαίνιση παλιάς κουζίνας. Συνηθίζεται να αλλάζει στις ολικές ανακαινίσεις ή αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά. Για τον λόγο αυτό, επιλέξτε ένα σχέδιο πατώματος που δεν θα το βαρεθείτε εύκολα, όπως μια ξύλινη όψη ή ένα ανοιχτόχρωμο πλακάκι που να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει και το υλικό του δαπέδου. Το πάτωμα θα πρέπει να διαθέτει υψηλή ανθεκτικότητα και αντιολισθητικές ιδιότητες.
 
3. Δώστε στυλ στα ντουλάπια 

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα-3

Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να διαλέξετε για τη διακόσμηση των ντουλαπιών. Μπορείτε να παραμείνετε σε κλασικό στυλ με ντουλάπια από μελαμίνη, ξύλο ή μασίφ ξύλο. Για μια διαφορετική αισθητική, όμως, χρησιμοποιήστε ντουλάπια από ανοξείδωτο χάλυβα ή μέταλλο κάνοντάς τα ό,τι χρώμα επιθυμείτε. Ασφαλώς, είναι δυνατό να βαφτούν τα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια στο χρώμα που θα διαλέξετε. Πέρα από τους κλασικούς συνδυασμούς άσπρο-μαύρο, μπορείτε να τολμήσετε το κόκκινο ή το πορτοκαλί που είναι ζεστά χρώματα, αλλά ακόμα και το πετρόλ ή πράσινο. Άλλη μία ακόμη εναλλακτική αποτελούν οι ζωγραφιές και τα αυτοκόλλητα που μπορείτε να προσθέσετε στα υπάρχοντα ντουλάπια δημιουργώντας αντιθέσεις.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για την ανακαίνιση της κουζίνας σας!

4. Ντύστε τον πάγκο ή τη νησίδα

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα-4

Οι επιφάνειες αυτές αποτελούν κυρίως το χώρο προεργασίας ενός φαγητού αλλά και την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων και συσκευών. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια αντίθεση μεταξύ τους. Μην επιλέξετε ίδιο χρώμα στα δύο αυτά έπιπλα. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τους είναι το μάρμαρο, ο γρανίτης, το ξύλο, ο χαλαζίας, το γυαλί και ο επεξεργασμένος χαλαζίας.
 
5. Επενδύστε την πλάτη κουζίνας

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα-5

Η πλάτη της κουζίνας είναι η επιφάνεια του τοίχου μεταξύ των επάνω και των κάτω ντουλαπιών. Μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσετε πλακάκια μόνο στον τοίχο πάνω από την εστία της κουζίνας. Δημιουργείται, έτσι, η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και ταυτόχρονα η επιφάνεια των πλακιδίων μπορεί να καθαριστεί ευκολότερα. Ακόμη, μπορείτε να κρατήσετε ένα ήπιο χρώμα στην υπόλοιπη κουζίνα και να δώσετε έμφαση με έντονο χρώμα ή κάποιο μοτίβο στα πλακάκια της πλάτης. Εάν πάλι θέλετε να δημιουργήσετε μια ακόμα πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, τότε βάψτε τα πλακάκια με χρώμα μαυροπίνακα.
 
6. Βάψτε τους τοίχους

Ανακαίνιση Παλιάς Κουζίνας χωρίς Περιττά Έξοδα-6

Οι επιλογές και οι αποχρώσεις χρωμάτων είναι πραγματικά αμέτρητες. Επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου και φωτίζει το χώρο. Μπορείτε να διαλέξετε ένα πιο έντονο χρώμα για τους τοίχους αρκεί να έχετε κρατήσει πιο ήπιους τόνους σε ντουλάπια και πάγκους και το αντίστροφο. Προκειμένου να μην κουράζει στο μάτι, όλα στην κουζίνα πρέπει να εναρμονίζονται όχι, όμως, απαραίτητα να είναι στις ίδιες αποχρώσεις. Τέλος, μπορείτε να βάψετε την πλάτη της κουζίνας με ένα έντονο χρώμα αντί να χρησιμοποιήσετε πλακάκια. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή