ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Υπέροχα Πλακάκια για Λευκή Κουζίνα

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina-561280237

Το λευκό είναι ένα από τα πιο διαχρονικά χρώματα για μία κουζίνα. Συμβολίζει την καθαρότητα και την αγνότητα, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Η επιλογή μιας άσπρης κουζίνας είναι μία από τις πιο μοντέρνες τάσεις διακόσμησης. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με όλα τα χρώματα δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Οι επιλογές που έχετε για πλακάκια για το πάτωμα ή την πλάτη της κουζίνας είναι αμέτρητες. Παρακάτω, παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για τα πλακάκια μιας λευκής κουζίνας.

1. Λευκό στο λευκό

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina0

Ειδικά για μια μικρή κουζίνα, το άσπρο χρώμα θα βοηθήσει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Μπορείτε να επιλέξτε μεγάλα γυαλιστερά πλακάκια για να δώσετε λάμψη και γυαλάδα. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ξύλινες λεπτομέρειες στον πάγκο ή τα ντουλάπια της κουζίνας. Διαφορετικά, μπορείτε να επενδύσετε στα υπόλοιπα αξεσουάρ της κουζίνας για να δώσετε χρώμα και ένταση. Μαλιστα, μία πρωτότυπη ιδέα είναι η επιλογή πιάτων και ποτηριών σε έντονα χρώματα όπως μπλε, κόκκινο ή ακόμα και μαύρο ώστε να δημιουργηθεί αντιθεση.
 
2. Σκούρο γκρι πλακάκι

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina2

Τα σκούρα γκρι πλακάκια ενδείκνυνται αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε αντίθεση στην κουζίνα. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση στο χρώμα του μολύβδου με ματ φινίρισμα ώστε να δημιουργηθεί μία αίσθηση κομψότητας στον χώρο. Γενικά, μπορείτε να διατηρήσετε ένα μίνιμαλ στυλ ή να δώσετε μία πιο χαρούμενη διάθεση στην κουζίνα σας.

⇒ Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση πλακιδίων στο Douleutaras

3. Πλακίδια με όψη μαρμάρου ή πέτρας

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina4

Για μία πιο εκλεπτυσμένη πινελιά και μία αίσθηση πολυτέλειας μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια με όψη ενός στοιχείου της φύσης. Το κλασικό μάρμαρο, ο τραβερτίνης ή ο σχιστόλιθος είναι οι πιο συνηθισμένες όψεις. Μάλιστα, διατίθενται σε αρκετές αποχρώσεις και σχέδια που μπορείτε να επιλέξετε. Επίσης, συνδυάζονται άψογα με ασημένιες λεπτομέρειες όπως τα πόμολα των ντουλαπιών ή το ψυγείο.
 
4. Σχέδιο ασπρόμαυρης σκακιέρας

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina6

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια για λευκή κουζίνα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με όλα τα χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα που επιθυμείτε στις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές χωρίς να σας δεσμεύει το χρώμα των πλακιδίων. Ακόμη, το βινυλικό δάπεδο σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις είναι μια πολύ οικονομική, αλλά και αισθητικά άρτια επιλογή, για το πάτωμα της κουζίνας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

5. Πλακάκια πλάτης σε βικτωριανό στυλ

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina8

Ένα ιδιαίτερο στυλ που μπορείτε να υιοθετήσετε στην κουζίνα είναι το βικτωριανό καθώς δεν πρόκειται για ομοιόμορφα σχέδια πλακιδίων, αλλά για πληθώρα ακανόνιστων και διαφορετικών μεταξύ τους. Μάλιστα, καλό είναι να τα τοποθετήσετε στην πλάτη της λευκής κουζίνας, παρά στο πάτωμα, ώστε να είναι το επίκεντρο της προσοχής.
 
6. Χρωματιστή πλάτη κουζίνας

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina10

Η επένδυση του τοίχου μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής της λευκής κουζίνας. Ειδικότερα, μπορείτε να δώσετε χρώμα στην κουζίνα και να δημιουργήσετε μια ευχάριστη διάθεση. Μάλιστα, πρωτότυπες επιλογές χρωμάτων αποτελούν το έντονο κόκκινο, το μπλε ή το πορτοκαλί με γυαλιστερό φινίρισμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε πολύχρωμα πλακάκια μικρού μεγέθους σε πολλά διαφορετικά χρώματα. 
 
7. Αφηρημένο σχέδιο για την πλάτη της κουζίνας

yperocha-plakakia-gia-leyki-koyzina12

Μπορείτε να επιλέξετε εξάγωνα πλακάκια δύο διαφορετικών χρωμάτων που πιστεύετε ότι ταιριάζουν και να τα τοποθετήσετε τα με αφηρημένο τρόπο το ένα δίπλα από το άλλο. Επίσης, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με παραλληλόγραμμα πλακίδια χρησιμοποιώντας κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Και στις δύο περιπτώσεις θα εξασφαλίσετε ένα μοναδικό και διαφοροποιημένο αποτέλεσμα. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr