Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κουφώματα, είναι ίσως από τις πιο ακριβές και πολύτιμες κατασκευές για το σπίτι. Η θωράκιση απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα και η ασφάλεια που προσφέρουν, καθιστά την τοποθέτησή τους απαραίτητη. Τα κουφώματα διαχωρίζονται με βάση τον μηχανισμό και το υλικό κατασκευής τους. Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα διαθέσιμα είδη κουφωμάτων και τα χαρακτηριστικά τους. 

Τύποι Κουφωμάτων με Βάση τον Μηχανισμό

1. Ανοιγόμενα Κουφώματα

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση-1

Η συγκεκριμένη κατηγορία κουφωμάτων, απαιτεί μεγάλο λειτουργικό χώρο, καθώς όλοι οι τύποι ανοιγόμενων κουφωμάτων διαθέτουν φύλλα που ανοίγουν προς τα μέσα. Ωστόσο, οι μονωτικές τους ιδιότητες είναι εκείνες που τα καθιστούν ξεχωριστή λύση καθώς και η δυνατότητά τους να επιδέχονται παντζούρια, τζάμια και  ρολά. Παρόλο που δεν θεωρούνται οικονομική λύση, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν δικαιολογούν το κόστος τους.

2. Συρόμενα Κουφώματα

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση-2

Είναι ιδανική κατασκευή για μικρούς χώρους και η κίνησή τους, δεν απαιτεί μεγάλα ανοίγματα. Μπορούν να είναι χωνευτά (να εισέρχονται στο εσωτερικό του τοίχου) αλλά και επάλληλα (τα φύλλα τους να κινούνται παράλληλα). Ακόμη, υπάρχουν δίφυλλα συρόμενα κουφώματα, των οποίων τα φύλλα ενώνονται στο κέντρο αλλά και πολύφυλλα με αντίστοιχο μηχανισμό. Μάλιστα, τα συρόμενα κουφώματα επιδέχονται ρολά, παντζούρια, σίτες και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ επιθυμείτε, ενώ ενδείκνυνται για μικρά διαμερίσματα ή γραφεία. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για την τοποθέτηση κουφωμάτων στο σπίτι σας.

3. Σταθερά Κουφώματα

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση-3

Χρησιμοποιούνται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις καθώς ο μηχανισμός τους δεν τους επιτρέπει το συχνό άνοιγμα και κλείσιμο. Η κύρια χρήση τους, είναι να προσφέρουν θέα και φωτεινότητα σε ένα δωμάτιο. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές τοποθετούνται σε βιτρίνες καταστημάτων και σε μικρά παράθυρα μπάνιου που είναι σχεδόν πάντα κλειστά.
 
Είδη Κουφωμάτων με Βάση το Υλικό Κατασκευής τους

1. Κουφώματα Αλουμινίου

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση-4

Τα κουφώματα αλουμινίου, διαθέτουν ως βασικό υλικό κατασκευής το αλουμίνιο το οποίο χαρακτηρίζεται για την αντοχή του. Μάλιστα, είναι δύσκολο να αλλάξει  η όψη των κουφωμάτων και να διαβρωθεί η επιφάνειά τους από άσχημα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, διαθέτουν την ικανότητα, να μειώνουν τις θερμικές απώλειες και να διατηρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σε σταθερά επίπεδα. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

2. Κουφώματα PVC

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση-5

Μπορεί να είναι οικονομικότερα από τα υπόλοιπα είδη κουφωμάτων χωρίς να υστερούν στην ποιότητα και στην αισθητική. Τα κουφώματα pvc ή αλλιώς συνθετικά ή πλαστικά κουφώματα διαθέτουν ποικιλία εφαρμογών και μηχανισμών. Ειδικότερα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε ως μπαλκονόπορτες, παράθυρα, οικιακά ρολά και παντζούρια, σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε, καλύπτοντας μεγάλα και μικρά ανοίγματα.

3. Ξύλινα Κουφώματα  

Είδη Κουφωμάτων για κάθε διακόσμηση-6

Το μοναδικό τους υλικό, έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές που το επιλέγουν ως βασικό στοιχείο της ρουστίκ διακόσμησης. Μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινα κουφώματα σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ρολά και παντζούρια. Η τέλεια αισθητική, η αντοχή και η μόνωση που προσφέρουν τα καθιστά ξεχωριστή λύση στον τομέα τους. Ωστόσο, για τη συντήρησή τους, ένας εξειδικευμένος ξυλουργός μπορεί να εμπλουτίσει το ξύλο με ειδική βαφή ώστε να μην φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή