Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν ακριβώς το χρώμα, ακόμα και τους σχηματισμούς του ξύλου. Οι τιμές των πλακιδίων είναι πολύ πιο οικονομικές, σε σχέση με το φυσικό ξύλο και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Ταυτόχρονα, τα πλακάκια σαν ξύλο έχουν το πλεονέκτημα, ότι δε χρειάζονται γυάλισμα και συντήρηση, όπως το φυσικό ξύλο. Μπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια, με ελάχιστη φροντίδα. Άλλος ένας λόγος για να επιλέξτε τα πλακάκια τύπου ξύλου είναι και το γεγονός, ότι μπορούν να τοποθετηθούν και στο μπάνιο, χωρίς φόβο για την υγρασία. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται μερικές φανταστικές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο για δάπεδα και τοίχους.

1. Πλακάκια σαν ξύλο από γρανίτη

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-1

Ο γρανίτης αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα υλικά κατασκευής πλακιδίων. Συχνά, τα πλακάκια απομίμησης ξύλου κατασκευάζονται από γρανίτη, για πολύ μεγάλη αντοχή και τοποθέτηση σε κάθε χώρο του σπιτιού. Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή επιλογή για την επένδυση σκάλας με πλακάκι, καθώς δεν είναι ολισθηρό υλικό. Από άποψη αισθητικής, έχεις πολλές επιλογές. Μπορείτε να βρείτε γρανιτοπλακάκια απομίμησης ξύλου ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα, που σχηματίζουν νερά και μοιάζουν ακριβώς σαν αληθινό ξύλο. 
 
2. Κεραμικά πλακάκια σαν ξύλο

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-2

Και τα κεραμικά πλακάκια αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα οικονομικές και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο, αν και έχουν μέτρια αντοχή στην υγρασία και χρειάζονται στεγάνωση για να αντέξουν πολλά χρόνια.  

⇒ Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση πλακιδίων στο Douleutaras

3. Λευκόπαστα πλακάκια σαν ξύλο

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-3

Τα λευκόπαστα πλακάκια είναι εκείνα, τα οποία έχουν σαν βάση τη λευκή πάστα. Ψήνονται σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κατά γενικό κανόνα, έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Χρησιμοποιούνται λιγότερο, σε σχέση με τα κεραμικά πλακάκια και τα πλακάκια γρανίτη, καθώς οι τιμές τους συνηθίζεται να είναι πιο ακριβές. Ωστόσο, έχουν το πλεονέκτημα να αντέχουν σε χτυπήματα και γρατζουνιές και θεωρούνται κατάλληλα για κάθε χώρο, ακόμα και για το μπαλκόνι. 
 
4. Πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-4

Πρόκειται για τα πλακάκια στην κατηγορία των πλακιδίων γρανίτη, που έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Κατασκευάζονται με ειδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Οι τιμές για πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο διαμορφώνονται με βάση  τα ειδικά χαρακτηριστικά τους. Όσο για την αισθητική τους, μπορούν να έχουν διάφορους χρωματισμούς, σε ματ και γυαλιστερή μορφή. Σίγουρα θα βρείτε πολλές εναλλακτικές επιλογές σε πορσελανάτα πλακάκια τύπου ξύλου, αφού έχουν ηγετική θέση στα καταστήματα πλακιδίων.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

5. Laminate δάπεδα και τοίχοι

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-5

Το laminate συνήθως, τοποθετείται σε σανίδες και είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική του φυσικού ξύλου. Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι τοποθετούν laminate δάπεδα στο σπίτι τους, ειδικά σε χώρους χωρίς πολλή υγρασία. Το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και η κουζίνα θεωρούνται ιδανικοί χώροι για να τοποθετήσετε laminate. Ένα από τα μειονεκτήματα laminate πατωμάτων είναι ότι δεν είναι κατάλληλα για το μπάνιο. Ωστόσο, αν επιθυμείτε μια αισθητικά κομψή και οικονομική επιλογή για απομίμηση ξύλου, είναι η ιδανική επιλογή. Μπορείτε να το βρείτε σε διαφορετικούς χρωματισμούς, ανοιχτούς και σκουρόχρωμους.
 
6. Ταπετσαρία σε μορφή ξύλου

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-6

Οι ταπετσαρίες είναι αρκετά οικονομικές και παρέχουν μια τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Έτσι, μπορείτε να βρείτε και ταπετσαρία με απομίμηση ξύλου για τους τοίχους. Μπορείτε, ακόμα, να τοποθετήσετε άνθυγρη ταπετσαρία πάνω σε πλακάκια μπάνιου, για γρήγορα και οικονομικά αποτελέσματα. Σίγουρα, δεν έχει την ίδια αίσθηση με το φυσικό ξύλο, αλλά προσφέρει υψηλή αισθητική στο χώρο, χωρίς σπατάλη χρημάτων.
 
7. Ματ ή Γυαλιστερά πλακάκια σαν ξύλο

Εντυπωσιακές επιλογές για πλακάκια σαν ξύλο-7

Δεν αρκεί να επιλέξετε το υλικό κατασκευής για τα πλακάκια απομίμησης ξύλου του σπιτιού. Πρέπει να επιλέξετε και τον τύπο πλακιδίων, ανάλογα με το στυλ διακόσμησης που επιθυμείτε. Το πιο σύνηθες δίλημμα, λοιπόν, όταν επιλέγετε πλακάκια σαν ξύλο είναι, αν θα έχουν γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Φυσικά, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε να ακολουθήσετε μια παραδοσιακή ή ρουστίκ διακόσμηση, η ματ επιφάνεια φαίνεται πιο φυσική και πιο κοντά στο αληθινό ξύλο. Από την άλλη πλευρά, τα γυαλιστερά πλακάκια σε χρώμα ξύλου είναι εντυπωσιακά και προσελκύουν τα βλέμματα, δίνοντας μια αίσθηση πολυτελείας.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή