Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας

Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανακαίνιση μικρής κρεβατοκάμαρας, μπορεί με τις σωστές πινελιές να μετατρέψει ακόμη και τον στενότερο χώρο σ’ έναν μικρό παράδεισο. Πως, όμως, μπορείτε να μετατρέψετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε μια απέραντη, μοντέρνα κρεβατοκάμαρα σαν και αυτές που υπάρχουν στα περιοδικά και στην τηλεόραση; Παρακάτω παρουσιάζονται μοναδικές λύσεις και ιδέες από επαγγελματίες διακοσμητές για ανακαίνιση μικρής κρεβατοκάμαρας.

1. Kαθρέφτες

Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας-1

Οι καθρέφτες, εκτός από την ομορφιά και την πρακτικότητα τους, προσφέρουν ακόμη ένα πολύ σημαντικό όφελος: δίνουν την αίσθηση της ευρυχωρίας. Κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και μεγαλώνουν την διάστασή του. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη δίπλα σε ένα μικρό και στενό παράθυρο, ώστε να αντανακλάται σε ολόκληρη την κρεβατοκάμαρα το φυσικό φως. Η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει περισσότερος χώρος θα σας δώσει ελευθερία κινήσεων και μεγαλύτερη άνεση.

⇒ Θέλετε αξιολογημένο επαγγελματία για την ανακαίνιση της κρεβατοκάμαράς σας; Θα τον βρείτε στο Douleutaras.

2. Κρεβάτι

Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας-2

Μια υπέροχη ιδέα για την ανακαίνιση υπνοδωματίου, που έχει τις καταβολές της στα παλιά χρόνια, είναι το χαμηλό κρεβάτι-πλατφόρμα. Χάρη στο ύψος τους, τα κρεβάτια-πλατφόρμες δημιουργούν την αίσθηση ότι αφήνουν άπλετο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο, ενώ παράλληλα μπορούν να λειτουργήσουν εξαιρετικά και ως αποθηκευτικοί χώροι. Μπορείτε να επιλέξετε χειροποίητο ξύλινο κρεβάτι-πλατφόρμα, σε γήινες αποχρώσεις, που πλάθει στο μυαλό μια όμορφη εικόνα παραμυθιού. Δημιουργήστε το στυλ και την διακόσμηση που επιθυμείτε ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου. 
 
3. Χρώμα

Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας-3

Η ανακαίνιση μικρής κρεβατοκάμαρας απαιτεί την επιλογή ανοιχτών ή παστέλ χρωμάτων για τους τοίχους και τα έπιπλα, ώστε το φως να ταξιδεύει προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι, το υπνοδωμάτιο θα παραμένει φωτεινό, δίνοντας την αίσθηση ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι στην πραγματικότητα. Τα σκούρα χρώματα και έπιπλα μικραίνουν τον χώρο. Μην περιοριστείτε, λοιπόν, στην στενότητα αυτή αλλά προτιμήστε τα ουδέτερα χρώματα. Εκτός από το ευάερο κλίμα, κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο καθαρός και τακτοποιημένος. 

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας.

4. Πάτωμα

Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας-4

Το κλειδί για να μοιάζει μία μικρή κρεβατοκάμαρα μεγαλύτερη απ’ ότι είναι, βρίσκεται στο πάτωμα. Όσο περισσότερο από το πάτωμα φαίνεται μέσα στο υπνοδωμάτιο, τόσο ενισχύεται η εικόνα της ευρυχωρίας. Αποφύγετε, λοιπόν, τα χαλιά και τις μοκέτες και προτιμήστε την τοποθέτηση ξύλινου ή laminate πατώματος σε ανοιχτές αποχρώσεις, ώστε να μεγαλώνει ο χώρος. Τα πατώματα αυτά προσφέρουν ζεστασιά στον χώρο και οι γήινοι τόνοι τους χαρίζουν την οικειότητα που επιθυμείτε να νιώθετε στο σπίτι σας.
 
5. Κουρτίνες

Μεγάλες ιδέες για την ανακαίνιση μιας μικρής κρεβατοκάμαρας-5

Για την ανακαίνιση μικρής κρεβατοκάμαρας, άριστη επιλογή είναι οι διάφανες ή αραχνοϋφαντες κουρτίνες σε απαλές αποχρώσεις, ιδανικά σε παρόμοιο χρώμα με εκείνο των τοίχων. Έτσι θα δημιουργήσετε την αίσθηση της οπτικής συνέχειας. Αν το υπνοδωμάτιο δεν έχει παντζούρια στα παράθυρα, μπορείτε να συνδυάσετε τις λεπτές κουρτίνες με πιο σκούρες ώστε να απολαμβάνετε πλήρη συσκότιση, όποτε το επιθυμείτε.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή