Χρώματα για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος

Χρώματα για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο “αδικημένους” χώρους του σπιτιού, από διακοσμητικής άποψης. Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει πολύ διαθέσιμο χώρο για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Περιέχει βασικά αντικείμενα πρακτικής χρήσης και αποθηκευτικούς χώρους, όπως ράφια και ντουλάπια. Ωστόσο, σας δίνει πάντα τη δυνατότητα να αναρωτηθείτε: “τι χρώμα να βάψω την κουζίνα ή τα ντουλάπια της κουζίνας μου;” Το χρώμα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε να μελετάτε τη γενική εικόνα του χώρου. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε χρωματικές επιλογές που θα σας εμπνεύσουν να αλλάξετε την όψη της κουζίνας σας.

1. Γκρι Ανοιχτό

Χρώματα για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος-1

Είναι απλό και λιτό, ενώ έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει με κάθε γούστο. Επίσης, συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το καφέ και το μαύρο, που αποτελούν τα πιο συνηθισμένα χρώματα για ντουλάπια κουζίνας. Η ιδιότητα που το καθιστά ιδανικό για την κουζίνα σας είναι ότι φαίνεται πάντα καθαρό. Η κουζίνα είναι ένας χώρος που υφίσταται αρκετή καταπόνηση και λόγω του μαγειρέματος είναι επιρρεπής στους λεκέδες και συσσωρεύει αρκετή υγρασία.

Για τον λόγο αυτό, το λευκό χρώμα μπορεί να σας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, όπως την ανάγκη να καθαρίζετε πιο συχνά, από όσο θα θέλατε. Το γκρι μπορεί να σας βοηθήσει να το γλιτώσετε αυτό. Φυσικά, σας προτείνουμε να εξετάσετε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι. Οι ανοιχτοί χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα βοηθούν, ώστε να μην χάνεται η φωτεινότητα από τον χώρο. Υπάρχουν αρκετοί χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα με γκρι χρώμα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ανανεώσετε την κουζίνα σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο συνεργείο για ανακαίνιση κουζίνας

2. Μπλε- Greek Blue

Χρώματα για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος-2

Αν θέλετε να βάλετε περισσότερο χρώμα στην κουζίνα σας, το μπλε είναι μια πολύ όμορφη επιλογή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους, ή τα ντουλάπια της κουζίνας. 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι μια βαθιά απόχρωση του μπλε έχει ονομαστεί “ελληνικό μπλε” (greek blue) και κάνει θραύση στο εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει, γιατί στο μυαλό πολλών από εμάς αυτό το μπλε έχει συνδεθεί με τις καλοκαιρινές διακοπές σε ελληνικά νησιά. Ως εκ τούτου, συμβολίζει την ξεγνοιασιά και τη χαρά. Συνεπώς, αν θέλετε ένα χαλαρωτικό χρώμα για τη διακόσμησή σας, το οποίο να θυμίζει διακοπές σε νησί, οι χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα με μπλε και λευκό χρώμα είναι για εσάς.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Πορτοκαλί- Βερικοκί

Χρώματα για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος-3

Αυτό που λείπει από πολλές κουζίνες είναι μια νότα χαράς και ζωντάνιας. Η κουζίνα είναι άλλο ένα κομμάτι του προσωπικού σας χώρου.Αν θεωρείτε ότι η κουζίνα σας χρειάζεται λίγη παραπάνω ζωντάνια, πρέπει να επιλέξετε το πορτοκαλί.  Το πορτοκαλί είναι ένα θερμό χρώμα, αλλά όχι τόσο έντονο, όσο το κόκκινο. Είναι χαρούμενο και ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιτιού, ανάλογα με την απόχρωση και τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε όμορφες ιδέες για μικρή κουζίνα, ώστε να μοιάζει μεγαλύτερη, μπορείτε να διαλέξετε μια απαλή απόχρωση του πορτοκαλί, όπως το βερικοκί. Οι τοίχοι ή τα ντουλάπια σε βερικοκί απόχρωση θα φωτίσουν τον χώρο, δίνοντάς του βάθος, με αποτέλεσμα να μοιάζει μεγαλύτερος.  

4. Μαύρο

Χρώματα για να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος σας χώρος-4

Mια λιγότερο συνηθισμένη, αλλά αγαπημένη επιλογή αν επιθυμείτε να προσθέσετε μια πολυτελή νότα στον χώρο σας, είναι το μαύρο. Το μαύρο είναι το κατεξοχήν χρώμα που εκφράζει την κομψότητα και το στυλ και υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμησή σας.

Το μαύρο χρώμα ανήκει στα χρώματα για ντουλάπια κουζίνας που επιλέγονται συχνά και προσφέρει μια υπέροχη διακοσμητική νότα στο χώρο. Η στρατηγική χρήση του μαύρου χρώματος μπορεί να κάνει την κουζίνα να μοιάζει εξίσου στυλάτη με το σαλόνι, φέρνοντας ισορροπία στο αποτέλεσμα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή