Ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι ένας μοντέρνος τρόπος για να αναβαθμίσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Δεν μπορείτε να δείτε τα καλώδια του συστήματος, με αποτέλεσμα η διακόσμησή σας να γίνεται αμέσως ομορφότερη.

Ο κρυφός φωτισμός συνήθως συναντάται σε δύο μορφές, τη Led ταινία, ή αλλιώς λεντοταινία και το Led spot. Το κόστος αγοράς του δεν είναι πολύ μεγάλο και για το λόγο αυτό συχνά αντιμετωπίζεται ως μια προσιτή πολυτέλεια. Πράγματι, αν επιθυμείτε το σπίτι σας να φαίνεται εντυπωσιακό, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι το ιδανικό πρώτο βήμα. 

Δείτε παρακάτω κάποιες ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. 

1. Σαλόνι

Ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού-1

Ο κρυφός φωτισμός μπορεί να αναδείξει τα στοιχεία που πραγματικά επιθυμείτε στο σαλόνι σας. 

Για παράδειγμα, αν έχετε μία διακόσμηση τοίχου με ράφια, γιατί να μην την αναδείξετε; Τοποθετήστε κάτω από κάθε ράφι κρυφό φωτισμό, ώστε τα αντικείμενα πάνω στα ράφια σας να είναι το επίκεντρο της προσοχής. 

Αν θέλετε να αναδείξετε τον χώρο του καθιστικού σας μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύστημα κρυφού φωτισμού στο ταβάνι, μέσα από μία ψευδοροφή γυψοσανίδας. Είναι μία μοντέρνα λύση, η οποία ταιριάζει απόλυτα με την εγκατάσταση συστήματος κρυφού φωτισμού, καθώς κρύβει απολύτως τα εξαρτήματα του, ενώ παράλληλα είναι αισθητικά όμορφη και συμβάλλει στην καλή ηχομόνωση του ταβανιού. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ηλεκτρολόγο για τοποθέτηση κρυφού φωτισμού

2. Κουζίνα

Ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού-2

Η κουζίνα είναι το κατεξοχήν δωμάτιο που έχει πολλά σημεία για να φωτίσετε περαιτέρω. Έχει πολλά ντουλάπια, στα οποία είναι πολύ χρηστικό να έχετε πλήρη οπτική επαφή. Έτσι, δεν θα δυσκολεύεστε ποτέ να βρίσκετε αυτό που χρειάζεστε. 

Πέρα από το να έχετε καλύτερη οπτική επαφή με το περιεχόμενο των ντουλαπιών σας, ο φωτισμός αυτός αλλάζει εντελώς τη διακόσμηση της κουζίνας σας.

Συνεπώς, αν αναρωτιέστε πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο μοντέρνα για να ταιριάζει με την αισθητική των υπολοίπων χώρων του σπιτιού, ο κρυφός φωτισμός είναι μία λύση. Προτιμήστε χρώματα που δεν είναι έντονα γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να σας φανεί πολύ “θορυβώδες”.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Μπάνιο

Ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού-3

Μήπως το μπάνιο σας χρειάζεται μια αναβάθμιση στον φωτισμό του για να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο πολυτελές; Ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να αναδειχθεί και να μοιάζει μεγαλύτερο, αν έχει τον κατάλληλο φωτισμό. Μπορείτε να τοποθετήσετε ψευδοροφή από γυψοσανίδα στο μπάνιο, συνδυασμένη με ένα σύστημα κρυφού φωτισμού με λευκό φως. Το φως αυτό θα κάνει τη διακόσμηση σας πιο εντυπωσιακή και θα αναδείξει το χώρο. 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση των λαμπτήρων. Η τοποθέτησή τους πολύ κοντά ο ένας στον άλλο μπορεί να φέρει σαν αποτέλεσμα ένα υπερβολικά δυνατό φως. Το μπάνιο δεν είναι χώρος όπου χρειάζεται πολύ δυνατός φωτισμός, αλλά προέχει να μπορείτε να χαλαρώσετε.

Αν θέλετε μία pop και μίνιμαλ πρόταση διακόσμησης μπορείτε να εγκαταστήσετε σύστημα κρυφού φωτισμού γύρω από τον καθρέφτη σας. Αφήστε αρκετά εκατοστά απόσταση ανάμεσα στους λαμπτήρες και τον καθρέφτη για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
4. Σκάλες 

Ιδέες για κρυφό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού-4

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια στις σκάλες του σπιτιού σας, αλλά ταυτόχρονα ψάχνετε μία όμορφη αισθητικά πρόταση, ο κρυφός φωτισμός είναι μια σωτήρια λύση. Μπορείτε να στολίσετε τα σκαλιά του σπιτιού σας με σύστημα κρυφού φωτισμού από Led ταινίες.

Η τιμή σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος της σκάλα σας. Αν το σπίτι σας έχει μόνο λίγα σκαλιά, το κόστος για τον κρυφό φωτισμό θα είναι αρκετά μικρό. Ωστόσο, από διακοσμητικής απόψεως θα έχετε κάτι το ξεχωριστό, το οποίο θα δημιουργήσει μία μοναδική ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας τις νυχτερινές ώρες.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή