5 Υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο σας

5 Υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο σας

3' 31" χρόνος ανάγνωσης

Μία από τις αγαπημένες μας στιγμές, καθώς καλωσορίζουμε επίσημα την άνοιξη, είναι η μετάβαση από το σαλόνι στο μπαλκόνι. Ακόμη και αν μένετε στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψετε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας σε μία υπέροχη πράσινη όαση!
Αν λατρεύετε τον ήλιο και τα ανθισμένα ανοιξιάτικα λουλούδια, γιατί να μην απολαμβάνετε κάθε μέρα μικρές δόσεις ευτυχίας στον κήπο σας; 

Παρακάτω 5 ανοιξιάτικα λουλούδια για να μεταμορφώσετε τον κήπο σας:

1. Πετούνια

5 Υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο σας-1
 
Η πετούνια είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ανοιξιάτικα φυτά στην Ελλάδα. Καθότι είναι πολύ ευαίσθητη στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή βροχή, αποφεύγεται η φύτευσή της τους χειμερινούς μήνες.

Έχει μεγάλη ανάγκη σε ήλιο και μικρή σε πότισμα, γεγονός που την καθιστά απόλυτα ταιριαστή με τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Οι εκπληκτικές χρωματιστές αποχρώσεις και το πλούσιό τους άρωμα είναι ο βασικός λόγος που τις προτείνουν ομόφωνα όλοι οι κηπουροί μας. Θα τις συναντήσετε είτε μονόχρωμες είτε σε ποικίλους συνδυασμούς χρωμάτων, οπότε μπορείτε να διαλέξετε τον αγαπημένο σας για να στολίσετε το κήπο ή το μπαλκόνι σας!

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας

2. Καλέντουλα

5 Υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο σας-2
 
Η καλέντουλα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες. Εκτός αυτού χρησιμοποιείται ευρέως και ως συστατικό σε φαγητά, καλλυντικά αλλά και σε υφάσματα. Το όμορφο Ευρωπαϊκό αγριολούλουδο είναι πολύ κοντινός συγγενής με τη μαργαρίτα και ξεχωρίζει χάρη στο έντονο πορτοκαλί του χρώμα.
Ανήκει στην κατηγορία των μονοετών φυτών αλλά χαρακτηρίζεται για την πολύ μεγάλη περίοδο ανθοφορίας του, η οποία κρατά από τον Φεβρουάριο και μπορεί να φτάσει έως τα τέλη Οκτωβρίου.

3. Πανσές

5 Υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο σας-3
 
Ο πανσές είναι ένα λουλούδι που συνδέεται απόλυτα με την εποχή της άνοιξης, παρότι παρουσιάζει υψηλή αντοχή και στις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Η ποικιλία του είναι τεράστια, τόσο ως προς το ύψος όσο και ως προς το μέγεθος και τις χρωματικές αποχρώσεις.

Παρότι είναι πολύ εύκολο να πολλαπλασιαστεί με σπόρο, μία πολύ εύκολη, συνήθης και οικονομική λύση είναι η αγορά έτοιμων πανσέδων από το φυτώριο. Θα βρείτε αμέτρητες ποικιλίες, όχι μόνο πολύχρωμες αλλά και μονόχρωμες. Αν θέλετε, λοιπόν, ένα ολάνθιστο μπαλκόνι από την αρχή της άνοιξης, μη διστάσετε να διαλέξετε τον αγαπημένο σας πανσέ στο χρώμα που ταιριάζει με τον κήπο και το μπαλκόνι σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Ντάλια

5 Υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο σας-4
 
Η μεξικάνικη ντάλια ανήκει στα βολβώδη φυτά. Η όμορφη κυρία των ανοιξιάτικων λουλουδιών αγαπά πολύ τον ήλιο! Χρειάζεται, όμως, μεγάλη ποσότητα χώματος για να αναπτυχθεί, αφού έχει πολύ επιφανειακές ρίζες. Η ντάλια μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν σε κάθε τοποθεσία και τύπο χώματος. Αν θέλετε, όμως, ο κήπος σας να δείχνει υπέροχος, θα πρέπει να είστε προσεκτικός με το μέρος όπου θα την φυτέψετε. Οι ρίζες της ντάλιας χρειάζονται μια ηλιόλουστη τοποθεσία για να απλωθούν!

Η ανθοφορία της ξεκινά από την άνοιξη και μπορεί να διαρκέσει έως και τα τέλη του φθινοπώρου, σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, θέλει προσοχή. Καθώς μεγαλώνει γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητη στον άνεμο και μπορεί να γείρει ή ακόμη και να κοπεί. Για τον λόγο αυτό όλοι οι ερασιτέχνες αλλά και οι επαγγελματίες κηπουροί φροντίζουν να τις στηρίζουν με πασσάλους, για να τις προστατεύσουν.

5. Γλαδίολος

Ο γλαδίολος, μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής αλλά δεν παύει να ανήκει στα αγαπημένα μας ανοιξιάτικα λουλούδια. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των καλλωπιστικών φυτών και έχει υψηλές απαιτήσεις, για να αναπτυχθεί σωστά. Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι γλαδίολοι ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού, περίπου δύο μήνες μετά τη φύτευσή τους. Αν ανυπομονείτε, όμως, να τους θαυμάσετε στον κήπο σας, μπορείτε να βρείτε υβρίδια που ανθίζουν και την άνοιξη.
Το πότισμά του περιορίζεται σε μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Αυτή η συχνότητα αυξάνεται σε δύο φορές, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει. Το ύψος του μπορεί να ξεπεράσει το 1,20 μέτρα. Έτσι μετατρέπεται σε μία ιδανική επιλογή για τον στολισμό ενός φράχτη αλλά και τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας!

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr