5 ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θα σας εμπνεύσουν

5 ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θα σας εμπνεύσουν

3' 57" χρόνος ανάγνωσης

Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που παρατηρούμε, όταν επιλέγουμε πλακάκια για το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο μας, είναι το επίπεδο αντιολισθηρότητας. Τα πλακάκια εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι πάρα πολύ ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, ακόμα και τον παγετό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε και πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά, ειδικά για τον χειμώνα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές εναλλακτικές επιλογές, που θα σας προσφέρουν υψηλή αισθητική και αντοχή.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν πολύ συγκεκριμένες επιλογές, ως προς τα υλικά κατασκευής. Ωστόσο, προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές, ως προς το χρώμα, την υφή και τις διαστάσεις των πλακιδίων. Πλακάκια με ιδιαίτερα σχέδια, αλλά και σε απομίμηση φυσικών υλικών, έχουν την τιμητική τους, κερδίζοντας πάντα τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις. 

Συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου και σας τις παρουσιάζουμε για να εμπνευστείτε.

1. Πορσελανάτο πλακάκι σε μορφή πέτρας

5 ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θα σας εμπνεύσουν-1
 
Τα πλακάκια που μοιάζουν με πέτρα αποτελούν, ίσως, την πιο αγαπημένη και διαχρονική ιδέα για δάπεδα εξωτερικού χώρου. Σε παραδοσιακές διακοσμήσεις κήπων και αυλών, εξακολουθούμε να συναντάμε φυσική πέτρα. Η φυσική πέτρα έχει τεράστια αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και την καταπόνηση, αλλά δεν έχει την καλύτερη αντιολισθητική ικανότητα. Έτσι, χρειάζεται προσοχή στο περπάτημα, ειδικά τον χειμώνα.

Το πρόβλημα αυτό λύνεται, χάρη στα πορσελανάτα πλακάκια πέτρας, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δεν κατασκευάζονται από πέτρα, αλλά μοιάζουν με πέτρα και έχουν πολύ πιο οικονομικές τιμές. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για τοποθέτηση πλακιδίων

2. Πορσελανάτο πλακάκι σε μορφή ξύλου

5 ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θα σας εμπνεύσουν-2
 
Μια εξίσου δημοφιλής επιλογή για πλακάκια εξωτερικού χώρου αποτελούν και τα πλακάκια σε μορφή ξύλου. Τα πορσελανάτα πλακάκια μπορούν να έχουν ματ μορφή ξύλου, με πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα που παρουσιάζει αυτή η επιλογή βρίσκεται στην υφή του υλικού, που δεν θυμίζει ξύλο. Παρόλα αυτά, την προτιμάμε σταθερά για τη μοναδική αισθητική της, την αντοχή στο χρόνο και την ασφάλεια που προσφέρει.

Τα συγκεκριμένα αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου τοποθετούνται σε μεγάλες και μικρές βεράντες, μπαλκόνια, αλλά και κήπους. Ανάλογα με την απόχρωση των πλακιδίων, μπορούν να σας προσφέρουν εντυπωσιακή αισθητική πολυτελείας ή ρουστίκ αισθητική που αγκαλιάζει το παραδοσιακό στυλ.

3. Μονόχρωμο πλακάκι γρανίτη

Τα πλακάκια γρανίτη είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή σε πάρα πολλά καταστήματα πλακιδίων. Συχνά ακούμε για πλακάκια από γρανίτη και πορσελανάτο γρανίτη, τα οποία μπορεί να μοιάζουν με φυσικά υλικά, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης, για πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά μπορείτε να επιλέξετε μονόχρωμα πλακάκια γρανίτη, για μινιμαλιστικό αποτέλεσμα. Τα πιο ανθεκτικά πλακάκια χρησιμοποιούνται και για μόνωση ταράτσας με πλακάκι, ανάλογα με τις ιδιότητές τους.

Για παράδειγμα, το γκρι ή καφέ σαγρέ πλακάκι για μπαλκόνι ή βεράντα, μπορεί να αναδείξει το στυλ του χώρου και ταιριάζει εύκολα με τα έπιπλα κήπου σας. Αν δεν είστε λάτρης του παραδοσιακού στυλ, αλλά θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν η βεράντα σας είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, η απόλυτη μονοχρωμία στα πλακάκια χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να κάνει την όψη της βεράντας μονότονη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Πλακάκι ξύλου Deck

Τα συγκεκριμένα δάπεδα ονομάζονται deck, γιατί αρχικά χρησιμοποιούνταν για καταστρώματα πλοίων. Κατασκευάζονται από ξύλο και πλαστικές ίνες. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δάπεδο από φυσικό ξύλο, γιατί συγκεντρώνει μεγάλη περιεκτικότητα τεχνητών υλικών. Ωστόσο, το φυσικό ξύλο δεν θεωρείται κατάλληλο για βεράντες και κήπους. Η απουσία αντοχής του στην υγρασία το καθιστά ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση. 

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το πάτωμα deck. Αν θέλετε πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά που μοιάζουν με ξύλο, αλλά έχουν και την υφή ξύλου, αυτή είναι η επιλογή για εσάς. Ωστόσο, οι τιμές τους είναι σχετικά ακριβότερες, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και την αντοχή.

5. Πλαστικό πλακάκι εξωτερικού χώρου

5 ιδέες για αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θα σας εμπνεύσουν-3
 
Μια μοντέρνα επιλογή για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας είναι και το πλαστικό πλακάκι. Τα πλαστικά πλακάκια μπορούν να προσφέρουν πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες, σε οικονομικές τιμές αγοράς. Από αισθητικής άποψης, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία. Όπως τα πορσελανάτα πλακάκια, μπορούν να έχουν μορφή πέτρας ή ξύλου, αλλά και άλλα σχέδια που θα ταιριάξουν μοναδικά στο χώρο σου.

Μπορούν να έχουν ανάγλυφη επιφάνεια, καθαρίζονται πολύ εύκολα και προσφέρουν προστασία από τον στατικό ηλεκτρισμό. Φυσικά, υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικών πλακιδίων και πρέπει να προσέξετε πολύ τα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μοντέρνα και οικονομικά πλακάκια μπαλκονιού, δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr