Σίτα για Μπαλκονόπορτα: Οι κορυφαίες 4 επιλογές!

Σίτα για Μπαλκονόπορτα: Οι κορυφαίες 4 επιλογές!

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι σε λίγους μήνες πλησιάζει. Η εποχή που αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, με την ελπίδα να φυσήξει προς το μέρος μας ένα ήπιο αεράκι που θα “σπάσει” τη ζέστη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πολύ συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν όταν η μπαλκονόπορτα ανοίγει και είναι πολύ πιθανό να τα έχετε αντιμετωπίσει. 

Μια ποιοτική σίτα για μπαλκονόπορτα μπορεί να λύσει περισσότερα προβλήματα, από όσα έχετε φανταστεί! 

Όμως, ποιες είναι οι καλύτερες σίτες για το μπαλκόνι σας, ανάμεσα σε όλα τα διαθέσιμα είδη; Θα θέλατε να μάθετε ποια προβλήματα μπορεί να επιλύσει μια σίτα και να πάρετε ιδέες για να επιλέξετε την καταλληλότερη για την μπαλκονόπορτά σας; Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, ανάλογα με το διαθέσιμο προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις σας! 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση σίτας

1. Συρόμενη Σίτα

Το είδος αυτό ενδείκνυται κατεξοχήν για μπαλκονόπορτες, λόγω της εύκολης χρήσης και της υψηλής αντοχής του. Τα φύλλα της συρόμενης σίτας κατασκευάζονται κυρίως από fiber glass με πλαίσιο από αλουμίνιο, τα οποία βρίσκονται πάνω σε μια ράγα κύλισης και για να κινηθούν, τοποθετούνται στο κάτω μέρος τους “ράουλα”, δηλαδή ροδάκια.

Η κατασκευή αυτή επιτρέπει το πολύ εύκολο άνοιγμα της σίτας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει απόλυτη προστασία στον χώρο. Η συρόμενη σίτα για πόρτα μπορεί να είναι μονόφυλλη, ή δίφυλλη, ενώ το κόστος για την τοποθέτηση μονόφυλλης σίτας, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι μικρότερο. Έτσι, συχνά θεωρείται ως η καταλληλότερη σίτα για μπαλκονόπορτα.

2. Πλισέ Σίτα

Στην κατηγορία αυτή, συναντάμε 3 υποκατηγορίες: τις πλισέ κάθετης κίνησης, τις πλισέ οριζόντιας κίνησης χωρίς κάθετο οδηγό, τις πλισέ οριζόντιας κίνησης με κάθετο οδηγό. Όλες οι υποκατηγορίες κατασκευάζονται από άκαυστο ύφασμα fiber glass και πλαίσιο αλουμινίου. Ωστόσο, οι πιο ανθεκτικές είναι οι σίτες κάθετης κίνησης και οι σίτες οριζόντιας κίνησης με κάθετο οδηγό. Από άποψη κόστους, οι σίτες οριζόντιας κίνησης με κάθετο οδηγό είναι συνήθως οι πιο οικονομικές, ενώ δεν έχουν περιορισμούς από πλευράς διαστάσεων, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε μπαλκονόπορτες.

Ο χειρισμός σε αυτή την κατηγορία σίτας είναι πολύ εύκολος, καθώς δε διαθέτει σύστημα επαναφοράς. Ταυτόχρονα, είναι κατάλληλες για μονόφυλλες και για δίφυλλες πόρτες. Έτσι, ταιριάζουν με τις ανάγκες κάθε πόρτας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να σταματάτε τη σίτα σε όποιο σημείο επιθυμείτε και να παραμένει εκεί. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για την πιο όμορφη αισθητικά κατηγορία σίτας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Ανοιγόμενη Σίτα

Η κατηγορία αυτή συναντάται συνήθως σε εξώπορτες, αλλά είναι κατάλληλη και για άλλες μονόφυλλες πόρτες. Το φύλλο τους κατασκευάζεται από ανθεκτικό fiber glass. Το πλαίσιό τους είναι αλουμινένιο με μεταλλικές γωνίες σύνδεσης, οι οποίες λειτουργούν με μεντεσέδες. Η ανοιγόμενη σίτα διαθέτει μηχανισμό επαναφοράς, έτσι ώστε να κλείνει μόνη της, κάνοντάς την έυκολη στο χειρισμό. Από άποψη κόστους, δεν θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή.

4. Κάθετη Σίτα Ελατηρίου

Η επιλογή αυτή συνιστάται περισσότερο για παράθυρα, παρά για μπαλκονόπορτες. Αυτό συμβαίνει, γιατί πρέπει να σκύβετε για να την ανοίξετε / κλείσετε. Παρόλα αυτά, παρουσιάζει σημαντικά οφέλη, τα οποία θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά. Όπως και οι προαναφερθείσες κατηγορίες, έτσι και αυτή κατασκευάζεται από ανθεκτικό υλικό fiber glass.

Ακόμη, το πλαίσιο κατασκευάζεται από αλουμίνιο, για μεγάλη αντοχή. Όμως το πιο σημαντικό σημείο, είναι ότι λόγω του ότι ασφαλίζει ερμητικά με γάντζους στο κάτω μέρος της, παρέχει απόλυτη προστασία από κάθε είδους έντομο, πετούμενο και μη. Η ταχύτητα με την οποία επαναφέρεται η σίτα ελέγχεται μέσω φρένου. Από άποψη κόστους, είναι πιθανό η τοποθέτησή της να κοστίζει λιγότερο από τις ανωτέρω κατηγορίες.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή