Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να αλλάξετε το χρώμα στο σαλόνι σας, αλλά σας δυσκολεύει η επιλογή των σωστών χρωμάτων; Από τη μία, μπορεί να σκέφτεστε πως τα χρώματα που ήδη έχετε στο σαλόνι σας αρκούν για τη διακόσμησή του. Από την άλλη, μπορεί να θέλετε μια αλλαγή στο χώρο σας, ή να ακολουθήσετε μια νέα τάση της μόδας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού για να διαλέξετε.
 
Τα κριτήρια με τα οποία θα διαλέξετε ποικίλουν. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να έχετε ένα φωτεινό σαλόνι. Επίσης, μπορεί να θέλετε να έχετε ένα χαρούμενο σαλόνι, ή ένα απολύτως χαλαρωτικό σαλόνι. Φυσικά, μπορείτε να ψάξετε για χρώματα που θα ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης. Αυτά και άλλα πολλά ενδέχεται να περνούν από το μυαλό σας στην προσπάθεια να επιλέξετε χρώματα.

Δείτε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς χρωμάτων για σαλόνι:

1. Γκρι & Λευκό

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε-1

Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που πρόσφατα έγιναν πολύ δημοφιλή στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα για το βιομηχανικό και το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης. Το γκρι αξίζει την προσοχή σας, άσχετα με το στυλ διακόσμησης που σας αρέσει γιατί είναι απλό, συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και έχει πολλές αποχρώσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Φυσικά, αν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους σας γκρι σκούρο μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό ταβάνι, ώστε ο χώρος σας να μοιάζει πιο ανοιχτός, ευρύχωρος και φωτεινός.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Γκρι & Καφέ

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε-2

Αν σας ενδιαφέρουν οι πιο ισορροπημένοι συνδυασμοί χρωμάτων για τον τοίχο, τότε το γκρι μαζί με το καφέ αξίζει την προσοχή σας. Πράγματι, το γκρι είναι μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις της μόδας στη διακόσμηση. Ωστόσο, αν το εφαρμόσετε μόνο του μπορεί να μοιάζει κάπως ψυχρό. Αντιθέτως, το καφέ ανήκει στα γήινα χρώματα, τα οποία εντείνουν τα συναισθήματα σιγουριάς, ισορροπίας, ζεστασιάς και σταθερότητας. Έτσι, ένας συνδυασμός ανάμεσα στα δύο χρώματα μπορεί να φέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Γαλάζιο & Λευκό

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε-3

Το γαλάζιο, ως απόχρωση του μπλε, είναι χρώμα των ονείρων. Συμβάλλει στο να αποπνέει χαλάρωση και ηρεμία ο χώρος. Για τον λόγο αυτό, είναι μια από τις καταλληλότερες επιλογές, αν παρατηρήσετε πως έχετε προβλήματα άγχους και υπερέντασης. Φυσικά, το γαλάζιο έχει διάφορες αποχρώσεις και κάποιες πιο απαλές, όπως το παστέλ. Αν το σαλόνι σας είναι μικρό, ίσως να σας ενδιαφέρει κάποια ανοιχτή απόχρωση, η οποία αναδεικνύει το χώρο. Όσο για το λευκό, είναι ο βοηθός σας στην προσπάθεια η διακόσμησή σας να μην φαίνεται μονότονη. Θα μπορούσαμε να σας συστήσουμε να βάψετε έναν τοίχο του σαλονιού γαλάζιο και τους υπόλοιπους λευκούς για μοναδικό αποτέλεσμα!
 
4. Καφέ & Λευκό

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε-4

Σε περίπτωση που επιθυμείτε έναν πιο πολυτελή συνδυασμό χρωμάτων για τοίχους σαλονιού, ίσως εδώ να βρίσκεται η λύση που ψάχνετε. Το σκούρο καφέ είναι ένα χρώμα ζεστό και φιλικό, αλλά μπορεί να εμπνέει έναν αέρα πολυτέλειας, αν συνδυαστεί σωστά. Για παράδειγμα, αν έχετε τζάκι στο σαλόνι σας, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο γύρω από το τζάκι καφέ και τους υπόλοιπους λευκούς. ‘Ετσι θα αναδείξετε την παρουσία του τζακιού με την αντίθεση στα χρώματα. Το σαλόνι σας θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγαλοπρεπές καθιστικό, ειδικά αν το δάπεδο είναι ξύλινο. 
 
5. Κίτρινο & Λευκό

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε-5

Οι πιο αναζωογονητικοί και χαρούμενοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους περιέχουν οπωσδήποτε θερμά χρώματα. Τα κυρίαρχα θερμά χρώματα είναι, φυσικά, το κόκκινο και το κίτρινο. Βέβαια, δεν θα προτείνουμε να συνδυάσετε το κόκκινο με το κίτρινο. Ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να είναι πολύ φανταχτερός και να σας αναστατώνει. Αν σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού σας κίτρινους ή να βάλετε κίτρινα υφάσματα στους καναπέδες σας να έχετε υπόψη σας πως το κίτρινο είναι χρώμα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο συνδυασμός του με το λευκό θα φέρει φωτεινότητα και χαρά.
 
6. Κόκκινο & Λευκό

Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσετε-6

Το κόκκινο χρώμα είναι ο βασιλιάς των θερμών χρωμάτων. Μερικοί χαρούμενοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού περιλαμβάνουν το κόκκινο, μαζί με λευκό, ανοιχτό μπεζ, ή ανοιχτό γκρι. Αλλά για ποιο λόγο να μη βάψετε τους τοίχους μόνο κόκκινους; Όπως το κίτρινο, έτσι και το κόκκινο, είναι ένα πολύ έντονο χρώμα, το οποίο μπορεί να σας αναστατώνει, ή να σας δημιουργεί υπερένταση, αν το βλέπετε σε μεγάλες επιφάνειες. Συνεπώς, αν θέλετε να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας κόκκινα καλύμματα για καναπέδες με κόκκινους τοίχους, υπάρχει λύση για εσάς. Βάψτε μόνο έναν τοίχο του σαλονιού κόκκινο, ώστε να υπάρχει αντίθεση με την ανοιχτή απόχρωση των υπολοίπων τοίχων.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή