Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού

Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπαλκόνι είναι ένα σημείο στο σπίτι που προσελκύει το ενδιαφέρον μας περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τώρα αναδεικνύεται η ανάγκη να περιποιηθείτε το μπαλκόνι σας περισσότερο, με όμορφα φυτά και καθαρίζοντας κάθε επιφάνεια για να είναι έτοιμη για χρήση. Άλλη μια φανταστική ιδέα για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας εντάσσοντας στη διακόσμησή του υφάσματα. 

Η χρήση των υφασμάτων είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία. Καλύμματα για τα έπιπλα του μπαλκονιού σας, ένα όμορφο χαλάκι, ακόμα και η τέντα σας. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε παντού υφάσματα, παρά μόνο όπου πραγματικά εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. 

Δείτε μερικές ιδέες που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1. Μαξιλάρες για το μπαλκόνι

Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού-1

Υπάρχουν δύο πιθανοί τρόποι για να αξιοποιήσετε μερικές μεγάλες μαξιλάρες. Ο πρώτος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε πάνω στον καναπέ του μπαλκονιού σας. Από την άλλη, αν δεν υπάρχει καναπές στο μπαλκόνι, τότε οι μαξιλάρες μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα.

Μια ακόμα ιδέα για να τις χρησιμοποιήσετε είναι να σχηματίσετε έναν καναπέ για το μπαλκόνι σας με αυτές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις τοποθετήσετε τη μια δίπλα στην άλλη, οριζόντια και κάθετα στον τοίχο, για να στηρίζονται. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε πάνω τους και κάποιο κάλυμμα, ώστε να μην φαίνεται ότι έχετε ενώσει τις μαξιλάρες. Συνδυάστε το δημιούργημά σας με ένα χαμηλό τραπεζάκι για το μπαλκόνι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2.  Χαλάκι στο μπαλκόνι

Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού-2

Μπορείτε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας σαν να είναι συνέχεια του σπιτιού, κάνοντάς το να μοιάζει με ξεχωριστό δωμάτιο. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να βάλετε και ένα ιδιαίτερο χαλάκι στο πάτωμα, το οποίο θα συμπληρώνει αρμονικά τη διακόσμηση. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλων διαστάσεων, ούτε να καλύπτει ολόκληρο το δάπεδο.Το χαλάκι μπορεί να ταιριάζει χρωματικά με τα έπιπλα μπαλκονιού σας, ή με τα αγαπημένα σας λουλούδια!
 
3. Υφάσματα επίπλων και φαναράκια

Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού-3

Όποια κι αν είναι τα έπιπλα κήπου, ή μπαλκονιού που έχετε, πάντα μπορείτε να τα κάνετε να μοιάζουν λίγο πιο άνετα. Ένα απλό ριχτάρι πάνω από τον καναπέ μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του. Και βέβαια, τα υφάσματα για έπιπλα μπαλκονιού βοηθούν στο να μοιάζει το μπαλκόνι πιο πολύ με δωμάτιο του σπιτιού.
Μια κλασική κίνηση για άμεση αλλαγή του σαλονιού σας είναι η αλλαγή των καλυμμάτων των καναπέδων σας. Η ίδια λογική μπορεί να ισχύει και για το μπαλκόνι σας. Επιλέξτε χαρούμενα χρώματα και σχέδια για τα υφάσματα των επίπλων σας για να θυμίζουν πιο έντονα άνοιξη. Γεμίστε το μπαλκόνι σας με ανθισμένες γλάστρες ή διακοσμήστε το με φαναράκια, ώστε να δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα που χρειάζεστε τη νύχτα και να στολίζουν τη βεράντα σας την ημέρα.
 
4. Τέντες μπαλκονιού

Ιδέες για διακόσμηση μπαλκονιού-4

Οι τέντες είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια στη διακόσμηση μπαλκονιού. Βρίσκονται στη βεράντα σας όλον τον χρόνο, προστατεύοντας το σπίτι από το υπερβολικό φως του ήλιου. Αντέχουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται συντήρηση και περιποίηση, κυρίως την άνοιξη. Δεν έχουν όμως μόνο πρακτικό σκοπό, αλλά συμπληρώνουν το σύνολο της διακόσμησής σας. 
Επενδύστε σε μία αλλαγή στις τέντες σας και δείτε να αλλάζει όλο το μπαλκόνι σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για την τέντα σας

5. Κουρτίνες μπαλκονιού

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τη βεράντα σας να μοιάζει σαν προέκταση του σπιτιού σας. Τι εννοούμε με αυτό; Είναι πολύ σύνηθες το να διακοσμούμε σαλόνια, υπνοδωμάτια, αλλά και μπάνια πολλές φορές, με κουρτίνες. Αυτές καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και αλλάζουν την όψη σε κάθε δωμάτιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο και στο μπαλκόνι, αφού δεν πρόκειται απλά για μια μοντέρνα τάση. Πρόκειται για μια ιδέα με μεγάλη πρακτική χρησιμότητα, αφού μπορούν να σας  προφυλάξουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
 
Επιλέξτε κουρτίνες από ύφασμα γάζας που είναι μία πολύ δημοφιλής επιλογή. Η γάζα είναι ένα ύφασμα ελαφρύ, αρκετά οικονομικό, το οποίο δύσκολα λεκιάζει. Όσο για το χρώμα και το σχέδιο επιλέξτε κάτι ανοιχτόχρωμο, όπως το κρεμ και το μπεζ. Τα χρώματα αυτά είναι διακριτικά, έχουν χαρακτήρα και ταιριάζουν πολύ σε καλοκαιρινή διάθεση.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή