4 πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου

4 πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν επιθυμείτε να αποφύγετε το απλό πέρασμα ενός χρώματος τότε ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε υπέροχες τεχνοτροπίες βαψίματος. Η επιλογή σίγουρα δεν θα είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν πολλα σχέδια. 

Παρακάτω, παρουσιάζονται οι κορυφαίες τεχνοτροπίες τοίχου για τη σύγχρονη κατοικία.

1. Το ιταλικό “spugnato”

4 πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου-1

“Spugnato” ή σπουνιάτο στα ιταλικά σημαίνει σφουγγάρι θαλάσσης, από όπου και πήρε το όνομα της η συγκεκριμένη τεχνοτροπία βαψίματος. Αυτή η εντυπωσιακή τεχνική χρειάζεται όχι μόνο κόπο αλλά και τρόπο για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού περάσει η πρώτη στρώση του βασικού χρώματος που έχετε επιλέξει για τον τοίχο σας, θα χρειαστείτε μια δεύτερη, λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση και ένα σφουγγάρι θάλασσας. Με το σφουγγάρι θα περαστεί ταμποναριστά το δεύτερο χρώμα, διαμορφώνοντας ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα. 

Η τεχνοτροπία βαψίματος του σφουγγαριού είναι ιδανική για το σαλόνι αλλά και για το υπνοδωμάτιο. Δημιουργεί την εντύπωση ότι ο τοίχος είναι ανάγλυφος,  δίνοντας βάθος, και αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για τεχνοτροπίες τοίχου

2. Ριγέ τοίχοι
Τα ριγέ μοτίβα δίνουν προσωπικότητα στον χώρο και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε στυλ. Για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοι σε πολλά σημεία, από την επιλογή χρωμάτων τοίχου, μέχρι το πάχος της ρίγας και τον καθορισμό της κατεύθυνσης της. Μάλιστα, οι ρίγες συνιστούν ιδανική επιλογή για το παιδικό υπνοδωμάτιο, αφού δίνουν αμέσως ζωηρή διάθεση στον χώρο. Καλό είναι να αποφύγετε πολύ λεπτές γραμμές διότι υπάρχει κίνδυνος να σας ζαλίσουν σε βάθος χρόνου.

3. Εφέ Σκακιέρας

4 πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου-2

Το μοτίβο της σκακιέρας αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή για τον τοίχο του δωματίου σας. Αν είστε λάτρης του μίνιμαλ ή του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης τότε αυτή η τεχνοτροπία τοίχου είναι η ιδανική για το στυλ σας.  Η εφαρμογή της είναι αρκετά εύκολη, αλλά χρειάζεται πολύ προσεκτικές μετρήσεις και έμφαση στη λεπτομέρεια. Ακόμη, μην διστάσετε να διαλέξετε φωτεινά χρώματα με υψηλή μεταξύ τους αντίθεση. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Απομίμηση ξύλου

4 πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου-3

Η απομίμηση ξύλου είναι μια από τις κορυφαίες τεχνοτροπίες. Η συγκεκριμένη τεχνική χρειάζεται παραπάνω προσοχή, διότι αν δεν γίνει με έμφαση στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να απογοητεύσει. Ένας αξιολογημένος επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει για να ανανεώσετε εύκολα τον χώρο σας με τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.  

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή