4 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σας

4 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σας

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τέντες έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα η “Υπόθεση Τέντα” είναι μία ολόκληρη επιστήμη. Αν έχετε ήδη τέντες στο σπίτι σας ή έχετε ψάξει και στο παρελθόν θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά είδη τέντας. Διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το σύστημα, το άνοιγμα, τον μηχανισμό και άλλες παραμέτρους. 
 
Προτού καταλήξετε σε μία επιλογή είναι καλό να γνωρίζετε όλες τις εναλλακτικές λύσεις για να διαλέξετε την κατάλληλη τέντα για τις ανάγκες σας.

1. Τέντα “Κασέτα” ή “Κασετίνα”

4 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σας-1

Αυτό το είδος τέντας θα το συναντήσετε με δύο ονομασίες, “κασέτα” ή “κασετίνα”. Πρόκειται ίσως για την πιο μοντέρνα και εξελιγμένη λύση που θα βρείτε στην αγορά σήμερα. Η κασετίνα συνδυάζει το τρίπτυχο αισθητικής, υψηλής αντοχής και λειτουργικότητας. 

Όσον αφορά το μηχανισμό της, οι βραχίονες κλείνουν εσωτερικά σε μία ειδική θήκη αλουμινίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το ύφασμα και τα μηχανικά μέρη της τέντας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις κλιματικές αλλαγές. Χάρη σε αυτή την καινοτομία προστατεύεται η τέντα αλλά και το ύφασμά της διατηρείται καθαρό στο πέρασμα του χρόνου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση τέντας

2. Κάθετη τέντα ή Ριντό

4 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σας-2

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε και να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνία του μπαλκονιού ή της βεράντας σας, τότε η κάθετη τέντα είναι η καλύτερη επιλογή για να το πετύχετε αυτό. Μάλιστα, η εφαρμογή και προσαρμογή της είναι απίστευτη ακόμα και στις πλαϊνές μεριές των μπαλκονιών και στα σημεία που καλύπτονται δύσκολα. 

Ως προς την κατασκευή έχετε ποικιλία επιλογών ανάμεσα σε μουσαμά, πανί ή ζελατίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τέντα ζελατίνα είναι φιλική προς το περιβάλλον, επιτρέπει πλήρη ορατότητα και φυσικό φωτισμό, χωρίς να κλείνει τον χώρο.

3. Τέντα με σταθερούς βραχίονες ή με αντηρίδα

4 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σας-3

Η τέντα με τους σταθερούς βραχίονες αποτελεί μία από τις πιο κλασικές επιλογές ανάμεσα στα είδη τέντας. Οι σταθεροί βραχίονες, όπου στηρίζεται η τέντα εξασφαλίζουν μέγιστη λειτουργικότητα και τέντωμα στο πανί της, το οποίο μαζεύεται εύκολα, είτε χειροκίνητα είτε με μηχανισμό. Μάλιστα, θα ήταν καλό να προτιμήσετε τέντα με μηχανισμό ώστε να μην ταλαιπωρείστε στο άνοιγμα και το κλείσιμο της.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Τέντα Πέργκολα

4 Είδη Τέντας που θα δροσίσουν το Σπίτι σας-4

Το σύστημα της πέργκολας προστατεύει από τον ήλιο και τη βροχή, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε όπως σε βεράντα, σε ταράτσα ή στην αυλή του σπιτιού σου.

Οι κολώνες που την στηρίζουν της χαρίζουν σταθερότητα και αντοχή, ενώ μπορεί εύκολα να διασφαλιστεί το σωστό τέντωμα του πανιού με τον κατάλληλο μηχανισμό. Μάλιστα, στις αγαπημένες επιλογές που έχουν μεγάλη απήχηση βρίσκεται η ξύλινη πέργκολα, η πέργκολα αλουμινίου και η πέργκολα με πανί.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή