Έξυπνοι Τρόποι για να διαχωρίσετε την Κουζίνα με το Σαλόνι σας

Έξυπνοι Τρόποι για να διαχωρίσετε την Κουζίνα με το Σαλόνι σας

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μία πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά δεν υπάρχει τίποτα που ονειρεύεστε περισσότερο από τον καναπέ ή το κρεβάτι σας. 

Ακόμα και αν δεν έχετε την τύχη να μένετε σε μία μεγάλη μονοκατοικία με ξεχωριστό σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία, μπορείτε να σχεδιάσετε το χώρο σας, όπως θα θέλατε να μοιάζει. Πιθανότατα αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο είναι η ένωση της κουζίνας με το καθιστικό. Όσο βολικό και αν είναι να μαγειρεύετε και να βλέπετε τηλεόραση, θα προτιμούσατε κάθε δωμάτιο να λειτουργεί ξεχωριστά. Αν δεν θέλετε να κλείσετε υπερβολικά το δωμάτιο σας με τοίχο, μπορείτε να επιλέξετε τη λύση του διαχωριστικού για την κουζίνα και το σαλόνι σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

Δείτε παρακάτω έξυπνους τρόπους για να διαχωρίσετε την Κουζίνα από το Σαλόνι σας.

1. Διαχωριστικό από ξύλινα δοκάρια

Έξυπνοι Τρόποι για να διαχωρίσετε την Κουζίνα με το Σαλόνι σας-1

Τώρα που η ρουστίκ διακόσμηση βρίσκεται στο προσκήνιο των σύγχρονων τάσεων για το σπίτι, τα ξύλινα δοκάρια έχουν την τιμητική τους. Εκτός από το ταβάνι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να χωρίσετε στα δύο ένα χώρο. Ειδικά αν αγαπάτε τις απλές, μίνιμαλ γραμμές τα ξύλινα δοκάρια θα απογειώσουν την αισθητική του δωματίου σας. Ως διαχωριστικό μεταξύ κουζίνας και σαλονιού, το δοκάρι έχει ένα μειονέκτημα. Ο σκοπός του είναι εξ ολοκλήρου διακοσμητικός. Επομένως, αν ο χώρος είναι ήδη πολύ μικρός θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε  μία πιο χρηστική επιλογή.

2. Κατασκευή από γυψοσανίδα

Έξυπνοι Τρόποι για να διαχωρίσετε την Κουζίνα με το Σαλόνι σας-2

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό που δίνει αμέτρητες λύσεις. Ένας ταλαντούχος τεχνίτης μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά σχέδια για το ταβάνι, πρωτότυπες βιβλιοθήκες αλλά και σύνθετα για το σαλόνι. Όσο για το διαχωριστικό σαλονιού κουζίνας, αυτό μπορείτε να το προσαρμόσετε στο χώρο και τις επιθυμίες σας. Αν θέλετε να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των χώρων μπορείτε να ζητήσετε μία χαμηλή κατασκευή. Όσο για το σχέδιο μπορείτε να αναζητήσετε ιδέες και να ζητήσετε αυτή που σας κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον από τον επαγγελματία που θα επιλέξετε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για τη γυψοσανίδα σας

3. Κάβα ως διαχωριστικό εσωτερικού χώρου

Έξυπνοι Τρόποι για να διαχωρίσετε την Κουζίνα με το Σαλόνι σας-3

Ίσως η πιο απλή και οικονομική λύση για να διαχωρίσετε δύο χώρους είναι με την τοποθέτηση ενός επίπλου. Αν λατρεύετε να χαλαρώνετε με ένα ποτήρι κρασί προτού πέσετε για ύπνο η κάβα είναι το αγαπημένο έπιπλο για να διαχωρίσετε την κουζίνα από το σαλόνι σας. Προτιμήστε μία κάβα διπλής όψεως ώστε να έχετε θέα και πρόσβαση και από τους δύο χώρους.

4. Πάγκος ως διαχωριστικό σαλονιού κουζίνας

Έξυπνοι Τρόποι για να διαχωρίσετε την Κουζίνα με το Σαλόνι σας-4

Η αγαπημένη τάση για το χώρο της κουζίνας είναι ο πάγκος. Ακόμα και όταν ο χώρος είναι κλειστός, αυτή η επιλογή συνίσταται ανεπιφύλακτα. Τον πάγκο κουζίνας τον συναντάμε σε δύο εκδοχές. Η μία είναι ως νησίδα στο κέντρο, συνήθως, του δωματίου. Η δεύτερη είναι ως διαχωριστικό χώρου, εφαπτόμενο στην πλευρά ενός τοίχου. Η παρουσία του δεν έχει μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική αξία. Μπορείτε να διαλέξετε το υλικό, σχέδιο και μέγεθος που επιθυμείτε. Τοποθετήστε δύο ψηλά σκαμπό στην εξωτερική πλευρά του πάγκου και αμέσως το σπίτι σας θα αποκτήσει άλλο αέρα!

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή