ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα

Σίγουρα χρειάζεστε μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στη μέρα σας. Όποιες κι αν είναι οι ασχολίες σας, όπως κι αν περνάτε τη μέρα σας, υπάρχει ένα μέρος, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να συγκεντρώσετε δυνάμεις. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από το υπνοδωμάτιο σας. Αν αισθάνεστε κι εσείς πως το δωμάτιο σας έχει χαλαρωτικό ρόλο και είναι σημαντικό κομμάτι της μέρας σας, τότε αξίζει να βρείτε τρόπους για να ενισχύσετε αυτό το ρόλο του. Η αναζήτηση για τα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικές ιδιότητες είναι μια αρχή από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε. 

Τα χρώματα είναι βασικότατο στοιχείο μιας διακόσμησης, όποιο στυλ κι αν έχει. Αυτά καθορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, τη γενικότερη ατμόσφαιρα του χώρου. Ωστόσο, η αναζήτηση για το πιο χαλαρωτικό δωμάτιο δεν τελειώνει στο να βρείτε τα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο. Πρέπει, επίσης, να φροντίσετε για την καθαριότητα και την τάξη του χώρου, όπως και για το χαλαρωτικό φωτισμό. Όταν όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και η βραδινή υπερένταση θα είναι παρελθόν.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε χρώματα για υπνοδωμάτιο που εμπνέει χαλάρωση και αναζωογόνηση.

1. Μπλε Indigo

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα-1

Το μπλε είναι το κατεξοχήν χρώμα της χαλάρωσης και της αρμονίας. Συμβολίζει την καθαρή σκέψη, το διαλογισμό και την περισυλλογή. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να θεωρείται, ίσως, το καλύτερο χρώμα για υπνοδωμάτια που σας χαλαρώνουν. Το μπλε indigo είναι η απόχρωση του κλασικού τζιν υφάσματος, ένα βαθύ μπλε, το οποίο κινείται σε σκούρους τόνους. Είναι πολύ μοντέρνο και αγαπητό χρώμα, τόσο για την πρακτικότητα του, όσο και για την ευκολία του να συνδυαστεί με άλλα χρώματα. Αν θέλετε να έχετε πραγματικά χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο σας, τότε το βαθύ μπλε είναι ο αρχηγός στα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο που θα σας προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση.
 
2. Πράσινο ανοιχτό

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα-2

Μετά το μπλε, το πράσινο έχει τις καλύτερες χαλαρωτικές ιδιότητες και μπορείτε να το αξιοποιήσετε για την κρεβατοκάμαρα σας. Αν το σκεφτείτε έχουμε την τάση να ηρεμούμε και να αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι, όταν βρισκόμαστε κοντά στη φύση. Το πράσινο είναι το κατεξοχήν χρώμα της φύσης και έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει σίγουρα στο γούστο σας. Το πράσινο παστέλ είναι, αναμφίβολα, ένα από τα πιο ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να συνδυάσετε μια ανοιχτή απόχρωση του πράσινου με μπεζ, λευκό, ή κρεμ για να έχεις ένα αισθητικά πανέμορφο δωμάτιο που θα σας χαλαρώνει. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Πράσινο σκούρο

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα-3

Πέρα από τις ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, υπάρχουν και κάποιες σκούρες αποχρώσεις που αξίζουν την προσοχή σας. Για παράδειγμα, το πράσινο της ελιάς ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο και βρήκε πολλούς θαυμαστές. Επίσης, υπάρχει το κυπαρισσί, το οποίο είναι πιο “καθαρό” από το πράσινο της ελιάς, με την έννοια ότι θυμίζει περισσότερο το φύλλωμα πολλών δέντρων, αλλά και το σμαραγδί ή αλλιώς emerald green. Και τα χρώματα αυτά είναι ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και αξίζει να τα εξετάσετε. Συνδυάζονται πολύ όμορφα με κρεμ, κίτρινο παστέλ, απαλό γαλάζιο και λευκό για ακόμα πιο μοντέρνο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα.
 
4. Ροζ Παστέλ

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα-4

Αν θέλετε να σχεδιάσετε μια διακόσμηση υπνοδωματίου σε ρομαντικό στυλ, τότε σίγουρα έχετε ήδη σκεφτεί να προσθέσετε ροζ στη διακόσμηση σας. Αν επιθυμείτε μια ρομαντική και ταυτόχρονα χαλαρωτική διακόσμηση κρεβατοκάμαρας η λύση για εσάς είναι το διακριτικό ροζ παστέλ. Πέρα από το γεγονός ότι σας λύνει τα χέρια στην προσπάθεια να βάψετε το δωμάτιο σας σε χαλαρωτικούς και ρομαντικούς τόνους, το ροζ παστέλ είναι φρέσκο και μοντέρνο. Πράγματι, μαζί με το pale pink, το ροζ παστέλ είναι μια πολύ μοντέρνα τάση στη διακόσμηση του σπιτιού, την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε για το χώρο σας. 
 
5. Χρώμα της καραμέλας

5 ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτική ατμόσφαιρα-5

Το χρώμα της καραμέλας είναι ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό και χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο. Κάποιοι διακοσμητές υποστηρίζουν πως είναι ακόμα καλύτερο στον τομέα αυτό, σε σχέση με το ροζ. Σίγουρα, το ροζ παστέλ μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό σου. Ωστόσο, το ροζ χρώμα δεν είναι αγαπητό από όλους και κυρίως από τον αντρικό πληθυσμό. Αν δεν αγαπάτε το ροζ, αλλά θέλετε να ενισχύσετε τη ρομαντική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα, το χρώμα της καραμέλας είναι ό,τι καλύτερο. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr