Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα μας. Σε αντίθεση με το σαλόνι, το οποίο είναι κοινό για όσους κατοικούν στο σπίτι, το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Ωστόσο, έχει κάτι κοινό με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Αυτό είναι η επιθυμία να αλλάζεις διακόσμηση από καιρό σε καιρό, έτσι ώστε να σε αναζωογονεί πάντα. Όμως, η ερώτηση πάντα παραμένει: Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου;

Για να σας δώσουμε έμπνευση, συγκεντρώσαμε τις πιο αγαπημένες ιδέες, τις οποίες σας παρουσιάζουμε.

1. Ταπετσαρία τοίχου

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;-1

Ειδικά αν θέλετε οι τοίχοι σας να έχουν σχέδια και μοτίβα, η ταπετσαρία είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας γίνεται πολύ εύκολα και είναι πιο οικονομική από το βάψιμο των τοίχων. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες σε πολύ απλά σχέδια και ουδέτερα χρώματα, αλλά και σε περίτεχνα σχέδια και ζωηρά χρώματα. Η επιλογή είναι δική σας και πρέπει να ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική σας. Από την άλλη, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε μια πολύ μοντέρνα διχρωμία που θα αναδείξει μοναδικά τον χώρο σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, είναι να μην το παρακάνετε με τα έντονα χρώματα. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου ξεκουράζεστε και τα έντονα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

2. Αλλαγή χρώματος ντουλάπας

Σας κουράζει η μονότονη και μουντή όψη της ντουλάπας σας; Μια απλή αλλαγή στο χρώμα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο δωμάτιό σας. Ο λόγος είναι ότι δεν χρειάζεται καν να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους σας, μετά από αυτή την αλλαγή. Η ντουλάπα είναι ένα έπιπλο που καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο δωμάτιο. Έτσι, οι αλλαγές σε εκείνη είναι αρκετά σημαντικές.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;-2

Αν η ιδέα ενός φυτού στο δωμάτιο σας μοιάζει βαρετή, ξανασκεφτείτε το, πριν την απορρίψετε. Τα αληθινά φυτά έχουν την τάση να μας ηρεμούν και να φέρνουν αρμονία και ισορροπία στον χώρο. Επίσης, κάποια φυτά ανθίζουν και βγάζουν πανέμορφα λουλούδια. Τα λουλούδια αυτά θα είναι ιδανικά στολίδια για τη διακόσμηση του δωματίου σας. Υπάρχουν φυτά αρωματικά, τα οποία προσφέρουν υπέροχο άρωμα στον χώρο, αν ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο.

4. Μεγάλος καθρέφτης

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;-3

Αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μικρό σε διαστάσεις, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος. Η αντανάκλαση του δωματίου δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου και πιο ευρύχωρου δωματίου, κάτι που ίσως θέλετε να πετύχετε για την κρεβατοκάμαρά σας.

5. Μινιμαλιστικό στυλ

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;-4

Ίσως έχετε ακούσει μερικά πράγματα για τη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού. Οι βάσεις της βρίσκονται στη θεωρία της αφαιρετικής διακόσμησης και πρεσβεύει την άποψη ότι δεν χρειάζεται ένα δωμάτιο να είναι παραφορτωμένο για να έχει όσα χρειάζεται. Το στυλ αυτό είναι πολύ της μόδας και μπορεί να φανεί χρήσιμο και για μια οικονομική διακόσμηση δωματίου. Με απλά λόγια, ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία στο δωμάτιο, ένας μεγάλος καθρέφτης και απαλά χρώματα, όπως γκρι, μπεζ και παστέλ αποχρώσεις για τους τοίχους. Ακολουθώντας αυτό το στυλ, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε πολλά πράγματα, ούτε να κάνετε υπερβολικές κινήσεις.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

6. Αλλαγή φωτιστικού

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας οικονομικά;-5

Μήπως έχετε βαρεθεί να βλέπετε το ίδιο φωτιστικό στο ταβάνι για τόσα χρόνια; Ή μήπως αισθάνεστε ότι δεν ταιριάζει με την αισθητική σας; Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε πάντα να το αλλάξετε. Τα φωτιστικά οροφής δεν είναι απαραίτητα ακριβά, η τιμή τους καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το υλικό κατασκευής.

7. Ανοιχτά ράφια

Η ύπαρξη επαρκούς αποθηκευτικού χώρου στο σπίτι είναι απαραίτητη. Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει τη θέση του και γι’ αυτό χρειάζονται ράφια, ντουλάπια και άλλες συναφείς κατασκευές. Το μόνο πρόβλημα είναι, πως τα ντουλάπια κοστίζουν αρκετά στην αγορά, αλλά και την τοποθέτηση. Από την άλλη πλευρά, τα ανοιχτά ράφια λύνουν αυτό το πρόβλημα, αφού κοστίζουν πολύ λιγότερο. Ταυτόχρονα, εκτελούν την ίδια εργασία, αφού μπορείτε πάνω τους να τοποθετήσετε τα πράγματα σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή