5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας

5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φυτά είναι η πηγή της ζωής σε ένα σπίτι. Έχουν την ικανότητα να φέρνουν μια θετική διάθεση σε έναν χώρο, αλλά και την αίσθηση της φρεσκάδας. Μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας εάν διαθέτετε κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι. Ωστόσο, τα εξωτικά λουλούδια είναι εκείνα που θα σας ταξιδέψουν, αλλά θα κινήσουν και την περιέργεια των επισκεπτών σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για εξωτικά λουλούδια, καθώς και μερικές συμβουλές για τη φροντίδα τους. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα από αυτά και ανανεώστε το σπίτι σας.

1. Μονστέρα

5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας-1

Η μονστέρα ανήκει στα εξωτικά λουλούδια που προέρχεται από το Μεξικό. Πρόκειται για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που αποτελεί ιδανική επιλογή για το σπίτι ή το γραφείο σας. Το συγκεκριμένο φυτό είναι αειθαλές και καταπράσινο με μεγάλα γυαλιστερά φύλλα. Εάν την τοποθετήσετε σε φωτεινά σημεία, τότε θα αναπτυχθεί γρηγορότερα. Ωστόσο, χρειάζεται να προσέξετε να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου γιατί ενδέχεται να καεί το φύλλωμά της. Η μονστέρα απαιτεί πότισμα μία φορά την εβδομάδα, ενώ λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί το πράσινο ζωντανό χρώμα της.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Κέντια

5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας-2

Η κέντια, προερχόμενη από την Αυστραλία, είναι ένα κομψό μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου με λεπτεπίλεπτα φύλλα. Χαρίζει κομψότητα αλλά και τροπικό χαρακτήρα στο χώρο που τοποθετείται. Χρειάζεται θέση με αρκετό φως για να αναπτυχθεί καλύτερα και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα της. Όσον αφορά την περιποίησή της, θα πρέπει να την ποτίζετε με άφθονο νερό μία φορά την εβδομάδα, ενώ το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, χρειάζεται υγρό λίπασμα μία φορά τον μήνα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Η κέντια λόγω του όγκου και του ύψους της είναι ικανή να καλύψει τις γωνίες ενός χώρου, που συχνά δε θέλετε να φαίνονται.

3. Χόγια

5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας-3

Η χόγια ή αλλιώς κεράκι, προέρχεται από την Αυστραλία και είναι ένα αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου. Τα άνθη του είναι πολύ ιδιαίτερα, λευκοκίτρινα με ένα κόκκινο κέντρο, και εμφανίζονται μόνο όταν το φυτό φτάσει σε ώριμη ηλικία μετά από χρόνια. Συνήθως ανθίζει από το Μάιο έως το Σεπτέμβρη και του αρέσουν οι φωτεινές τοποθεσίες. Δεν πρέπει να το ποτίζετε υπερβολικά, παρά μόνο το καλοκαίρι. Η λίπανσή του καλό θα ήταν να γίνεται κάθε δύο μήνες και να σταματά εντελώς το χειμώνα.

4. Καλάντιουμ

5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας-4

Το καλάντιουμ έχει καταγωγή από τη Βραζιλία και πρόκειται για ένα ποώδες φυτό. Το φύλλωμά του είναι μεγάλο με κόκκινα χρώματα σε πράσινο φόντο σε σχήμα καρδιάς, ενώ η ανάπτυξη του ίδιου του φυτού είναι μέτρια. Χρειάζεται τακτικό πότισμα, μια φωτεινή θέση και είναι κατάλληλο για τον εσωτερικό χώρο. Παρ ‘όλα αυτά, κρατήστε το μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια γιατί περιέχει ουσίες που ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό.

5. Γιούκα

5 εντυπωσιακά εξωτικά λουλούδια για το σπίτι σας-5

Το γιούκα είναι ένα από τα φυτά που μπορείτε να το τοποθετήσετε τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Ειδικά στον εξωτερικό, προτιμάται σε μπαλκόνια, κήπους ή ακόμα και βραχόκηπους καθώς δεν απαιτεί μεγάλη περιποίηση. Είναι ένα από τα εξωτικά λουλούδια και προέρχεται από το Μεξικό. Έχει σχετικά αργή ανάπτυξη, είναι ανθεκτικό στη ζέστη και το φως, αλλά ευαίσθητο στην παγωνιά. Το γιούκα χρειάζεται μικρή ποσότητα νερού μία φορά την εβδομάδα και ακόμα πιο αραιό πότισμα κατά το χειμώνα. Όσο για το λίπασμα, απαιτεί την φροντίδα σας μόνο μία φορά την άνοιξη και μία το φθινόπωρο, πράγμα που κάνει το φυτό αρκετά “καλόβολο”.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή