ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ιδέες για Vintage αναπαλαίωση επίπλων

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon-561328012

Αν με την αναπαλαίωση επίπλων το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι ένα βερνίκωμα στο παλιό σου τραπέζι, τότε κάνετε λάθος. Μπορείτε να αναπαλαιώσετε πολύ εύκολα ριζικά τα έπιπλά σας και να κάνετε τους πάντες να σας ρωτάνε αν αγοράσατε καινούρια. 

Ακολουθούν ιδέες για να μεταποιήσετε τα έπιπλά σας και να τα κάνετε να μοιάζουν είτε με καινούρια, ή με την πιο ακριβή αντίκα που υπάρχει. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Αλλαγή χρώματος

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon0

Η αλλαγή του χρώματος και μόνο θα βγάλει ακόμα και μία καρέκλα από την αφάνεια και θα την κάνει το επίκεντρο του χώρου σας. 
 
2. Αλλαγή αξεσουάρ

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon2

Μπορείτε να αλλάξετε τα πόμολα, τις βίδες και τους γάντζους ενός επίπλου. Μπορείτε να επιλέξτε πόμολα από ιδιαίτερα υλικά όπως χαλκό, πορσελάνη και ξύλο με ιδιαίτερα μοτίβα και χρώματα. Ακόμα, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις βίδες του επίπλου που είναι φανερές με καινούριες αφού και μόνο η λάμψη τους θα αρκεί για να αποκτήσει το έπιπλο σας ένα νέο αέρα. 
 
3. Τρίψιμο και βερνίκωμα

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon4

Μπορεί να μην το πιστεύετε αν δεν το δείτε με τα μάτια σας, όμως ακόμα και αν αποφασίσετε απλά να τρίψετε και να γυαλίσετε το παλιό σας έπιπλο 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό για λουστράρισμα των επίπλων σας

4. Αντικατάσταση ταπετσαρίας επίπλου

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon6

Η αλλαγή ταπετσαρίας σε ένα έπιπλο κάνει όλη τη διαφορά. Ακόμα και το ίδιο μοτίβο να διαλέξετε, το νέο και ανθεκτικό ύφασμα θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην καρέκλα ή τον καναπέ σας. 
 
5. Χρησιμοποιήστε το αλλιώς

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon8

Αν αλλάξετε τη χρήση ενός επίπλου αυτόματα το ανανεώνετε και του δίνετε νέο σκοπό. Σε συνδυασμό με μία ή περισσότερες από τις παραπάνω προτάσεις, το συγκεκριμένο βήμα θα γίνει ο ορισμός της αναπαλαίωσης των επίπλων σας. 
 
6. Βάψιμο ταπετσαρίας επίπλου

idees-gia-vintage-anapalaiosi-epiplon10

Το βάψιμο ταπετσαρίας επίπλου είναι ένας κλάδος που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Αν και χρονοβόρα σαν διαδικασία, το βάψιμο ταπετσαρίας επίπλων είναι απλό και γίνεται ακόμα και με χρώματα κιμωλίας. Το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά σας αφήνει με ένα έπιπλο εντελώς καινούριο μέσα στο δωμάτιο. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr