5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές

5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έχετε ένα μπαλκόνι που δεν το πιάνει ποτέ ο ήλιος και θέλετε να ομορφύνετε και τα πιο σκοτεινά σημεία του, τα φυτά για σκιά είναι η κατάλληλη λύση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πιο δημοφιλή και κατάλληλα φυτά για σκιά που ψάχνουν τη θέση τους στο μπαλκόνι σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό.

1. Καμέλια

5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές-1

Η καμέλια ξεχωρίζει για το όμορφο χρώμα των λουλουδιών της και το γυαλιστερό τους φύλλωμα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στους δυνατούς ανέμους και θα πρέπει να τις τοποθετήσετε σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος. Καλό θα ήταν να φροντίσετε για την καλή αποστράγγιση του χώματος ώστε να μπορέσει να ανθίσει. Μάλιστα, η καμέλια δεν αντέχει τον ήλιο αλλά ούτε και την υπερβολική υγρασία. Για αυτό, τα λουλούδια της θα γεμίσουν με χρώμα τη βεράντα σας από τις αρχές του Γενάρη έως και τα τέλη Μαΐου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Κυκλάμινο

5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές-2

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα ομορφότερα φυτά εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στη σκιά που θα συναντήσετε στην ελληνική εξοχή. Είναι ένα πολυετές φυτό που ξεκινά να ανθίζει από τα μέσα του φθινοπώρου και σταματά προς τα τέλη της άνοιξης. Τα λουλούδια του έχουν ροζ, κόκκινο, λευκό και μωβ χρώμα και χαρίζουν μοναδικό θέαμα, όπου και αν τοποθετηθούν. Μπορείτε να φυτέψετε το κυκλάμινο είτε σε γλάστρα είτε σε ζαρντινιέρα, αρκεί να το τοποθετήσετε σε ένα σκιερό ή ημισκιερό σημείο της βεράντας ή του κήπου σας. Τα πολύχρωμα λουλούδια της σίγουρα θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς.

3. Γεράνι

5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές-3

Τα γεράνια είναι ίσως τα δημοφιλέστερα φυτά που συναντάμε σε πάρκα, αυλές και κήπους στην Ελλάδα. Η μεγάλη περίοδος ανθοφορίας του γερανιού που ξεκινά από τα μέσα της άνοιξης και σταματά στα τέλη του φθινοπώρου, τα υπέροχα λουλούδια του και οι σχετικά μικρές απαιτήσεις του το κατατάσσουν ανάμεσα στις αγαπημένες επιλογές για τον στολισμό των εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας. Το γεράνι αγαπάει τον ήλιο αλλά είναι και ένα από τα πιο όμορφα φυτά για σκιά που μπορείτε να επιλέξετε.

4. Αζαλέα

5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές-4

Η αζαλέα μας έρχεται από την Άπω Ανατολή και έχει χαρακτηριστικά ροζ άνθη. Τα άνθη της, μονόχρωμα ή δίχρωμα, κάνουν την εμφάνιση τους στα μέσα της άνοιξης και στολίζουν το φυτό για αρκετές εβδομάδες. Η αζαλέα χρειάζεται περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγρασίας και πρέπει να την τοποθετήσετε σε σκιερό μέρος για να επιβιώσει. Δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην ξηρασία ούτε στον καύσωνα των καλοκαιρινών ημερών. Αν δεν την προσέξετε είναι πολύ πιθανό να χάσει μερικά από τα όμορφα λουλούδια της.

5. Ορτανσία

5 φυτά κατάλληλα για σκιερές γωνιές-5

Η ορτανσία είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό φυτό. Θα συναντήσετε λουλούδια σε μωβ, γαλάζιο ή και ροζ χρώμα. Το χρώμα των λουλουδιών της επηρεάζεται από το είδος του χώματος που θα επιλέξετε για τη φύτευσή της. Αν επιλέξετε αλκαλικό χώμα, το χρώμα των λουλουδιών θα έχει ροζ αποχρώσεις. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όξινο χώμα, ώστε να δείτε τα λουλούδια να γίνονται γαλάζια. Συνήθως, φυτεύεται σε παρτέρια και όχι σε γλάστρες, καθώς γίνεται μεγάλος θάμνος. Βέβαια, δεν ξεπερνά τα 2 μέτρα σε ύψος αλλά ο όγκος της αναπτύσσεται αρκετά. Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά της την τοποθετούν ανάμεσα στα αγαπημένα φυτά για σκιά.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή