Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε

Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι από εσάς κατοικείτε σε μικρά διαμερίσματα γνωρίζετε πως μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο το να τα διακοσμήσετε, όπως επιθυμείτε. Είναι μια πρόκληση να κάνετε το διαμέρισμα άνετο και λειτουργικό, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Ωστόσο, φαίνεται πως όλα ξεκινούν από την επιλογή των επίπλων για το σπίτι. Τα έπιπλα είναι αυτά που καθορίζουν πόσος διαθέσιμος χώρος θα μείνει για να κινηθείτε σε κάθε δωμάτιο.

Θεωρητικά αν τοποθετούσατε έπιπλα μικρού μεγέθους το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Όμως κάθε σπίτι πρέπει να είναι άνετο και φιλόξενο για τους ανθρώπους που το κατοικούν. Η επιλογή των επίπλων πρέπει να γίνεται με γνώμονα το σχεδιασμό του διαμερίσματος και να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες του.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε.

1. Γωνιακός καναπές

Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε-1

Θέλετε το σαλόνι σας να έχει αρκετό χώρο για να κάθεστε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά δεν ξέρετε πώς να χωρέσετε δύο καναπέδες; Μην ανησυχείτε, πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα σε μικρά διαμερίσματα. Η λύση είναι να βάλετε στο σαλόνι σας ένα γωνιακό καναπέ, ο οποίος ακουμπά στον τοίχο πίσω του. Η θέση του καναπέ είναι πολύ σημαντική για να εξοικονομήσετε χώρο. Τοποθετήστε τους καναπέδες όσο πιο κολλητά στον τοίχο γίνεται, έτσι ώστε να αφήσετε κενό το χώρο στο κέντρο του σαλονιού. Αυτός ο κενός χώρος δίνει την ψευδαίσθηση ότι το σαλόνι είναι πιο ευρύχωρο. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί κενό το κέντρο του σαλονιού και να μην γεμίσει με πολυθρόνες, υποπόδια και άλλα περιττά αντικείμενα.

2. Γυάλινο τραπεζάκι

Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε-2

Οι επιφάνειες από γυαλί είναι ζωτικής σημασίας, όταν σχεδιάζετε τη διακόσμηση για μικρά διαμερίσματα. Λόγω του ότι μπορείτε να δείτε μέσα από τη διάφανη επιφάνειά τους, νιώθετε σαν να μην περιορίζουν τον χώρο. Το γυάλινο τραπεζάκι είναι ιδανικό για το καθιστικό σας, καθώς είναι καλό να υπάρχει κενός χώρος στο κέντρο του σαλονιού για να δίνεται η ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλο. Για τον λόγο αυτό, τα γυάλινα τραπέζια έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, ενώ θεωρούνται ιδανικά και για διακοσμήσεις σε μινιμαλιστικό ύφος.

3. Μεγάλος καθρέφτης

Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε-3

Ο καθρέφτης είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε σπίτι για τον πρακτικό σκοπό που καλύπτει. Ωστόσο, στα μικρά διαμερίσματα έχει διπλό στόχο. Ο πρώτος στόχος είναι να αντικατοπτρίζει το είδωλο σας και ο δεύτερος είναι να αντικατοπτρίζει τον γύρω χώρο. Χάρη στην ιδιότητά του αυτή, κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο από αυτό που είναι, δημιουργώντας μια οπτική ψευδαίσθηση. Φυσικά, η ψευδαίσθηση αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη, γιατί κάνει το δωμάτιο να μοιάζει και πιο ευρύχωρο, λύνοντας ένα μέρος του προβλήματός σας. Με άλλα λόγια, ο καθρέφτης δεν μπορεί να λύσει πραγματικά το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου στο διαμέρισμά σας. Μπορεί, όμως, να σας κάνει να δείτε το διαμέρισμά σας με άλλο μάτι και ίσως, να ξεχάσετε ότι έχει περιορισμένη χωρητικότητα.

4. Πάσο κουζίνας

Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε-4

Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο, το οποίο παραδοσιακά είναι πιο μικρό από το σαλόνι. Aκόμα κι αν το διαμέρισμα στο σύνολο του είναι μεγάλο, η κουζίνα σας μπορεί να είναι μικρή. Για μια μικρή κουζίνα, το πάσο είναι ιδανική λύση για να αποφύγετε την τραπεζαρία. Αρκεί το πάσο να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορείτε να καθίσετε εκεί για να απολαύσετε το γεύμα σας. Όμως, η χρήση του δεν τελειώνει εκεί. Πάνω στο πάσο της κουζίνας μπορείτε να ακουμπάτε  διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κλειδιά, έτσι ώστε να μην χάνονται. Ακόμα, λειτουργεί σαν διαχωριστικό με το σαλόνι, αν το σαλόνι και η κουζίνα δεν χωρίζονται από τοίχο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό

5. Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Έπιπλα για μικρά διαμερίσματα για να εμπνευστείτε-5

Το κρεβάτι είναι το μοναδικό έπιπλο του υπνοδωματίου, που δεν μπορεί να λείψει από τον χώρο σας. Ωστόσο, τείνει να είναι και το πιο ογκώδες έπιπλο στον χώρο και γενικά από τα πιο ογκώδη έπιπλα στα μικρά διαμερίσματα. Αυτό που χρειάζεστε, είναι ένα κρεβάτι που να εξυπηρετεί και άλλο σκοπό, όπως ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Στον χώρο αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε αυτό τον καιρό, ή και άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε καθημερινά. Έτσι, εξοικονομείτε πολύτιμο χώρο από ντουλάπια και τακτοποιείτε εύκολα τα πράγματά σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή