5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο

5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε η στιγμή να αντικαταστήσετε την κούνια του μωρού σας με ένα μεγαλύτερο κρεβάτι; Καθώς τα σχολικά χρόνια πλησιάζουν, θα πρέπει να διαμορφώσετε έτσι τον χώρο ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του παιδιού σας μελλοντικά. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του χώρου όπου θα μεγαλώσει το παιδί σας δεν είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση. Ειδικά αν πρέπει να χωρέσετε όλα τα πράγματα σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο.

Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι θα ήταν ενδεχομένως η αλλαγή του δικού σας υπνοδωματίου. Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πριν ξεκινήσετε. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η διαχρονικότητα και φυσικά η πρακτικότητα των επιλογών σας. Θα πρέπει να έχει ένα άνετο γραφείο, ώστε να διαβάζει αλλά και να παίζει. Επίσης, ένα βολικό κρεβάτι που δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε σε μερικά χρόνια. Σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσετε τις ντουλάπες και τους χώρους αποθήκευσης, ειδικά για τα κορίτσια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο συνεργείο ανακαίνισης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 Ιδέες για να κερδίσετε χώρο σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο.

1. Υπερυψωμένο κρεβάτι ή κουκέτα

5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο-1

Μία από τις αγαπημένες λύσεις των μαμάδων για μικρά παιδικά δωμάτια είναι οι κουκέτες. Ιδανική επιλογή, αν χρειαστεί να μοιραστούν δύο παιδιά ένα δωμάτιο. Ακόμη, όμως, και σε περίπτωση που το μωρό σας, απολαμβάνει μόνο του το δωμάτιο του, η κουκέτα θα δημιουργήσει αρκετό χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε γραφείο ή και συρτάρια.

Αν θέλετε να αποφύγετε το μπλέξιμο και το μικρό κίνδυνο της σκάλας, μπορείτε να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι αντί για κουκέτα. Επιλέξτε ένα με πολλά συρτάρια, όπου θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Απαλά & φωτεινά χρώματα για τον τοίχο

5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο-2

Ένα κοινό μυστικό για να κερδίσετε χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο είναι να αφήσετε το φυσικό φως να ταξιδέψει στον χώρο. Αν το δωμάτιο διαθέτει μεγάλα ανοίγματα, καλό είναι να αποφύγετε  το κλείσιμό τους με σκούρες και βαριές κουρτίνες. Απαλά χρώματα και ζεστές αποχρώσεις θα “ανοίξουν” το δωμάτιο, κάνοντας το να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο. Επίσης, ένα μικρό παιδικό δωμάτιο είναι προτιμότερο να μην περιλαμβάνει πολύ έντονα χρώματα. Αφενός θα αδικήσουν το χώρο και αφετέρου ενδέχεται να μην αρέσουν στο παιδί, όταν μεγαλώσει.

3. Γραφείο – βιβλιοθήκη

5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο-3

Το κλειδί για μία επιτυχημένη ανακαίνιση παιδικού δωματίου είναι η προνοητικότητα. Σκεφτείτε ότι σε ένα με δύο χρόνια το δωμάτιο του μωρού σας θα γεμίσει με σχολικά βιβλία, κασετίνες, μολύβια και μαρκαδόρους. Αν δεν θέλετε όλα αυτά να καταλήγουν κάθε μέρα στο πάτωμα, θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χώρο στην αποθήκευση. Εκτός αυτούτο γραφείο του παιδιού σας πρέπει να είναι ένας χώρος δημιουργίας. Για αυτό θα χρειαστεί κατάλληλη οργάνωση. Συνδυάστε το γραφείο με αρκετά ράφια και ντουλάπια που θα λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη.

4. Τοποθετήστε ανοιχτά ράφια στον τοίχο

5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο-4

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που καθορίζει το πόσο άνετο και λειτουργικό είναι ένα δωμάτιο είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Εκτός από το διάβασμα για το σχολείο το παιδί σας θα πρέπει να αισθάνεται υπέροχα όταν παίζει στο δωμάτιό του. Ακόμα και πολύ μικρό παιδικό δωμάτιο, αν σχεδιαστεί σωστά, δεν πρόκειται να το περιορίσει καθόλου. Όσο περισσότερος χώρος υπάρχει στο πάτωμα τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το δωμάτιο και τόσο πιο άνετα θα μπορεί το παιδί σας να απλώσει τα παιχνίδια του στον χώρο.

Μία πολύ καλή λύση για να αποθηκεύετε ό,τι χρειάζεστε είναι τα ανοιχτά ράφια. Είναι πολύ βολικά διότι μπορείτε πανεύκολα να εντοπίσετε το περιεχόμενο τους και ταυτόχρονα σας βοηθούν να εξοικονομήσετε πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα.

5. Επιλέξτε μία ντουλάπα με συρόμενες πόρτες και καθρέφτες

5 Ιδέες για Μικρό Παιδικό Δωμάτιο-5

Η συρόμενη πόρτα μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε έναν μικρό χώρο, είτε αυτό είναι το δωμάτιο του παιδιού σας είτε είναι ένα πολύ μικρό μπάνιο. Σκεφτείτε πόσος χώρος χάνεται όταν είναι οι πόρτες της ντουλάπας ανοιχτές ή ακόμα χειρότερα, πόσο ενοχλητικό είναι όταν θέλετε να ανοίξετε διάπλατα την πόρτα και δεν μπορείτε γιατί κάτι την εμποδίζει. Οι συρόμενες πόρτες, λοιπόν, είναι αυτό που χρειάζεται ένα μικρό παιδικό δωμάτιο. Όσο για τους καθρέφτες, είναι γνωστό κόλπο, αν θέλετε ένας χώρος να μοιάζει μεγαλύτερος. Όπως τα φωτεινά χρώματα, έτσι και οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, αφήνοντας το να ταξιδέψει στο χώρο. Έτσι το δωμάτιο μοιάζει πολύ πιο άνετο και χαρούμενο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή