Ιδέες για Ρετρό Διακόσμηση

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρετρό διακόσμηση υπήρξε για πολύ καιρό στο επίκεντρο της προσοχής και χρησιμοποιείται για να περιγράψει εκείνο το στυλ που ενώνει αρκετές δεκαετίες μεταξύ τους. Είναι αρκετά ζωηρή, σχεδόν διασκεδαστική μιας και συνδυάζει θέματα και σχέδια που επηρεάζονται από τις τάσεις του παρελθόντος.

Ίσως με μία πρώτη ματιά ο όρος “ρετρό” να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει οποιαδήποτε διακόσμηση υιοθετεί στοιχεία από δεκαετίες του παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα, όμως, η ρετρό διακόσμηση θα σας ταξιδέψει στα χρόνια μεταξύ της δεκαετίας του 50’ και του 70’. Είναι πιο κοντά στο vintage στυλ διακόσμησης και αρκετά συχνά τα δύο αυτά στυλ διασταυρώνονται και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το ρετρό είναι αρκετά τολμηρό και απαιτεί “funky” και εκκεντρική διάθεση για σας οδηγήσει σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Γυρίστε για λίγο πίσω στην εποχή του 70’, σκεφτείτε τα υφάσματα και τις υφές που αποθεώθηκαν και θα συλλάβετε αμέσως μία εικόνα για το τι σημαίνει πραγματικά ρετρό στυλ διακόσμησης.

Όσο αφηρημένο και αν είναι το ρετρό, υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία που θα σας βοηθήσουν να φέρετε σε πέρας την αποστολή της μεταμόρφωσης του χώρου σας σε αυτό το στυλ.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο διακοσμητή

Ακολουθούν ιδέες για να διακοσμήσετε το Σπίτι σας σε ρετρό στυλ.

1. Τολμηρά Χρώματα & Σχέδια

Ιδέες για Ρετρό Διακόσμηση-1

Το ρετρό στυλ διακόσμησης θα φέρει στο σπίτι σας έντονα μοτίβα και χρώματα. Αν είστε λάτρης των σχεδίων που τραβούν την προσοχή μην διστάσετε να τα ενσωματώσετε σε μεγάλες επιφάνειες του χώρου σας. Από την ταπετσαρία, τις κουρτίνες, το χρώμα του τοίχου μέχρι και τους καναπέδες μπορείτε να δοκιμάσετε τολμηρά σχέδια και έντονα χρώματα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι ο χώρος σας πρέπει να έχει ισορροπία. Άφησε το χρώμα να επιδράσει σε όλα τα στοιχεία του χώρου σας, όπως είναι τα υφάσματα στα μαξιλάρια και τις κουρτίνες.

Πριν ξεκινήσετε να γεμίζετε το δωμάτιο διαλέξτε τα χρώματα γύρω από τα οποία θα κινηθείτε. Πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και μοτίβα θα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει χαοτικός και αφιλόξενος.

2. Κυκλικές Μορφές

Ιδέες για Ρετρό Διακόσμηση-2

Ένα από τα πιο κλασικά στοιχεία στη ρετρό διακόσμηση είναι οι καμπύλες και οι κυκλικές μορφές. Τα έπιπλα μοιάζουν σαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής. Αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε καινούργια έπιπλα, μπορείτε απλά να μεταμορφώσετε τα ήδη υπάρχοντα, ανανεώνοντας τα υφάσματά τους. Τα μοντέρνα έπιπλα, ταπετσαρισμένα με funky ρετρό εκτυπώσεις, θα δημιουργήσουν μια τολμηρή δήλωση.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Μεγάλα Ανοίγματα

Ιδέες για Ρετρό Διακόσμηση-3

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τα σπίτια της δεκαετίας του 70’ θα δείτε αμέσως κάτι πολύ οικείο που παραπέμπει στο σύγχρονο στυλ διακόσμησης. Το σαλόνι οδηγεί, συνήθως, σε μία ανοιχτή τραπεζαρία που έρχεται σε άμεση επαφή με την κουζίνα, η οποία, επίσης, δεν ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο χώρο. Αυτή η ανοιχτή διαρρύθμιση είναι αρκετά δημοφιλής και στις μέρες μας. Αν σχεδιάζετε το σπίτι σας από την αρχή θα πρέπει να σκεφτείτε την τοποθέτηση μεγάλων ανοιγμάτων σε όλα τα δωμάτια.

Τα τεράστια παράθυρα που ξεκινούν από το πάτωμα και καταλήγουν στο ταβάνι και οι διπλές συρόμενες πόρτες είναι must για τη ρετρό διακόσμηση του σπιτιού σας. Ακόμα και αν αποφασίσετε κάποια στιγμή να αλλάξετε την εσωτερική διακόσμηση του χώρου σας, σίγουρα θα θελήσετε να απολαμβάνετε τον καφέ σας σε ένα ευάερο και ευήλιο σαλόνι.

4. Ζωηρά Πλακάκια

Ιδέες για Ρετρό Διακόσμηση-4

Εκτός από το κλασικό μωσαϊκό που δεν σας το προτείνουμε για το πάτωμα του σπιτιού σας την τιμητική τους εκείνες τις δεκαετίες είχαν και το ξύλο για τα πλακάκια. Αν θέλετε να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή στο μπάνιο ή την κουζίνα σας, τα ρετρό πλακάκια θα σας κλέψουν την καρδιά. Μια κλασική και διαχρονική επιλογή είναι η διχρωμία. Πρωταγωνιστής εκείνης της εποχής ήταν φυσικά το ασπρόμαυρο, σε στυλ σκακιέρας. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαλέξετε και ένα τολμηρό χρώμα και να το συνδυάσετε με το λευκό.

Αν από την άλλη, αν είστε λάτρης των ξύλινων επιφανειών, υπάρχουν πολλές επιλογές στη ρετρό διακόσμηση, όπως το ξύλινο πάτωμα από δρυ σε στυλ ψαροκόκκαλο.

5. Γούνινα Χαλάκια

Ιδέες για Ρετρό Διακόσμηση-5

Μεταξύ της δεκαετίας του 50’ και του 70’ τα γούνινα χαλάκια στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο ήταν το must της εποχής. Από πορτοκαλί μέχρι μαύρο μπορούσατε κυριολεκτικά να τα βρείτε σε όλα τα χρώματα της παλέτας. Αν θέλετε να συνδυάσετε το ρετρό με το σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να κινηθείτε σε πιο απαλούς τόνους. Ακόμα και ένα μπεζ ή λευκό γούνινο χαλί μπορεί να φέρει στον χώρο σας το ξέγνοιαστο ύφος της εποχής, χωρίς να φαίνεται ξεπερασμένο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή