Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ντουζιέρα είναι μία όμορφη και πρακτική λύση ανεξάρτητα από το μέγεθος που έχει το μπάνιο σας. Αν έχετε ήδη μπανιέρα αλλά ο χώρος σας είναι αρκετά μεγάλος μπορείτε να τοποθετήσετε τη ντουζιέρα στη γωνία ενός τοίχου για να δώσετε στυλ στο μπάνιο σας.

Στην αγορά θα βρείτε αμέτρητες λύσεις για ντουζιέρες για να δημιουργήσετε την εικόνα που ονειρεύεστε για το μπάνιο σας. Ανάλογα με το πρακτικό και αισθητικό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε, μπορείτε να διαλέξετε τον ανάλογο τύπο ντουζιέρας για το μπάνιο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο συνεργείο για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Δείτε παρακάτω ιδέες και τι πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε τη ντουζιέρα σας

1. Τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;-1

Πριν επιλέξετε το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος για τη ντουζιέρα σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το μέγεθος του δωματίου αλλά και τη χρήση του. Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το προσωπικό σας μπάνιο πάρα το WC που χρησιμοποιείται σπανιότερα από τους φίλους και τους επισκέπτες.

Το μέγεθος του μπάνιου παίζει καθοριστικό ρόλο για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Αν τα τετραγωνικά του δεν σας επιτρέπουν να μεγαλουργήσετε, προτιμήστε μία μικρή ημικυκλική ή τετράγωνη καμπίνα. Ακόμη, μπορείτε να ντύσετε το εσωτερικό της ντουζιέρας με πλακάκια στο σχέδιο και το χρώμα που επιθυμείτε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Το σημείο τοποθέτησης

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;-2

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν διαλέξετε καμπίνα και ντουζιέρα, είναι το σημείο όπου θα την τοποθετήσετε. Θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τοίχους, στη γωνία του μπάνιου ή στη μέση του χώρου; Οι παραπάνω παράγοντες θα επηρεάσουν τόσο το μέγεθος, όσο και το σχήμα της ντουζιέρας σας. Φυσικά, χρειάζεται να μετρήσετε και τις διαστάσεις του χώρου σας. Αν προϋπήρχε ντουζιέρα και απλώς θέλετε να την αντικαταστήσετε, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε την καινούργια στο ίδιο σημείο με την παλιά. Αυτό θα σας γλιτώσει από νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις, περιττό κόπο και έξοδα.

3. Το υλικό κατασκευής

Οι εναλλακτικές ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις επιθυμίες σας είναι αμέτρητες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πιο δημοφιλή υλικά για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς και τις ανάγκες σας.

Πορσελάνη

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;-3

Μία πολύ διαδεδομένη επιλογή στην Ελλάδα είναι η πορσελάνη. Η πορσελάνη, χάρη στη λεία της επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα, έχοντας παράλληλα καλή αντοχή στα χημικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι κρούσεις καθώς έχει μεγάλη ευαισθησία.

Πλακάκια

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;-4

Τα χρώματα, τα σχέδια και τα μεγέθη ανάμεσα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε εμφανίζουν τεράστια ποικιλία. Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια, όμως, μπορεί να δυσκολέψουν σε ορισμένες περιπτώσεις το καθάρισμα.

Πατητή Τσιμεντοκονία

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;-5

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια συνταγή από το παρελθόν, αφού έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Δημιουργεί μια ενιαία λεία μονόχρωμη επιφάνεια που συνθέτει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ιδιαίτερα του μπάνιου. Η τεχνική του πατήματος προσδίδει στην επιφάνεια απαλές χρωματικές διακυμάνσεις, ή αλλιώς φυσικά νερά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης αισθητικής. Αν επιλέξετε την πατητή τσιμεντοκονία για το μπάνιο και τη ντουζιέρα σας, θα πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό της με αδιάλυτη χλωρίνη και ισχυρή καθαριστικά του εμπορίου.

Ακρυλικό

Πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη ντουζιέρα;-6

Το ακρυλικό ως βάση για τη ντουζιέρα σας παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Η λεία επιφάνειά του καθαρίζεται πολύ εύκολα και παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις κρούσεις και το ζεστό νερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ακρυλικές βάσεις για τη ντουζιέρα σας σε πολύ οικονομικές τιμές. Το αρνητικό είναι ότι αν το ακρυλικό υποστεί ζημιά δεν μπορεί να επισκευαστεί.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή