Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο

Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξύλο αποτελεί μία αγαπημένη πρώτη ύλη σε πολλές οικοδομικές εργασίες κυρίως λόγω των δομικών ιδιοτήτων του αλλά και της αισθητικής που προσδίδει στον χώρο. Η επένδυση τοίχου με ξύλο θα ζωντανέψει το σπίτι σας και θα αποχαιρετήσει τη μονότονη όψη των απλά βαμμένων τοίχων.

Οι ξύλινες επιφάνειες έχουν να χαρίσουν πολλά στο σπίτι σας, από μόνωση ως ελκυστική αισθητική. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε παραλλαγές, διαστάσεις, αποχρώσεις και τεχνικές. Τα ξύλα επεξεργασμένα ή μη, με απλό βερνίκι ή σε φυσική υφή δίνουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα που δεν περνάει απαρατήρητο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό.

Σε ότι αφορά την επιλογή του ξύλου για την επένδυση των εσωτερικών τοίχων, κατά κύριο λόγο στη χώρα μας χρησιμοποιούνται τα εξής υλικά: Σανίδες από αυτούσιο και φυσικό ξύλο που μπορεί να είναι και ακατέργαστο, φύλλα plywood, τα λεγόμενα κόντρα-πλακέ, φύλλα πηχοσανίδων (πλακάζ), φύλλα μοριοσανίδων και φύλλα ινοσανίδων. Αυτά, είναι κατάλληλα για επενδύσεις εσωτερικής χρήσης, χαμηλού κόστους και μικρής διάρκειας ζωής.

Δείτε παρακάτω ιδέες για επένδυση τοίχου με ξύλο και τους λόγους για να την επιλέξετε.

1. Μονωτικές ιδιότητες

Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο-1

Το ξύλο, ως καλός αγωγός της θερμότητας, παρέχει μόνωση στο σπίτι σας. Έχει καλύτερη θερμομονωτική ιδιότητα τόσο από τον χάλυβα όσο και από το αλουμίνιο. Ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, υγρασία και έντονα καιρικά φαινόμενα, μία ξύλινη επένδυση θα σας σώσει από πολλά. Μπορείτε να βασιστείτε πάνω του τόσο για να πετύχετε την σωστή θερμομόνωση αλλά και υγρομόνωση.

Το ξύλο εγκλωβίζει την θερμότητα και προστατεύει το σπίτι σας από τις διαφορές της θερμοκρασίας. Θα σας προσφέρει έτσι μία ισορροπία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και θα σας χαρίσει ασφάλεια από το τσουχτερό κρύο ή την έντονη ζέστη του καλοκαιριού.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Ζεστή παρουσία

Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο-2

Όποια ζεστή απόχρωση διαλέξετε για το ξύλο σας, τα γήινα χρώματα θα δώσουν χαρακτήρα και οικειότητα. Οι χρωματικές του αποχρώσεις είναι ελκυστικές και φιλικές στο μάτι, χωρίς να κουράζουν την οπτική σας. Τα βαθιά ζεστά χρώματα της φύσης εναρμονίζονται με το υπόλοιπο περιβάλλον και συμβάλλουν στην ηρεμία.

Με την ποικιλία στην ουδέτερη παλέτα που προσφέρει, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γαλήνιο σπιτικό το οποίο θα αποτελέσει το καταφύγιό σας. Είναι επιβεβαιωμένο ότι τα σπίτια που έχουν ξύλινες όψεις στον τοίχο τους βοηθούν στην ισορροπία της ψυχολογίας.

3. Ιδιαίτερη αισθητική

Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο-3

Κάποιες φορές ένας ξύλινος τοίχος αρκεί για να δώσει χαρακτήρα στην αισθητική και στη διακόσμηση. Αν δεν είστε από τους τολμηρούς, τότε το ασυναγώνιστο υλικό που προσφέρει ποικιλία μπορεί να σας δώσει την έξτρα πινελιά που επιθυμείτε.

Δημιουργήστε διάφορα στυλ διακόσμησης όπως ένα ρομαντικό περιβάλλον, ένα βιομηχανικό στυλ ή το αγαπημένο rustic της εξοχής. Είναι ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο για κάθε περιβάλλον όπου τα ομαλά του στοιχεία μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ελκυστικά.

4. Διαχρονική επιλογή

Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο-4

Το αγαπημένο υλικό, αποτελεί μία κλασική και διαχρονική επιλογή. Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει να γίνει η πιο αξιόπιστη μέθοδος προσέγγισης τόσο της αρχιτεκτονικής όσο και της διακόσμησης. Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ σε αντίθεση με έναν χρωματιστό τοίχο ή μία τεχνοτροπία τοίχου, καθώς δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα.

Ανάλογα την σχεδιαστική εμφάνιση που θέλετε να έχει ο χώρος σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την παλαιότητα του ξύλου. Δηλαδή, υπάρχουν ξύλα με παλαιωμένη όψη, ξύλα με βερνίκι που δίνουν μία μοντέρνα υφή και ακατέργαστα φυσικά ξύλα για πιο έντονη δυναμική.

5. Διάρκεια ζωής

Η νέα τάση: Επένδυση τοίχου με ξύλο-5

Ένας κλασικός τοίχος, μία ταπετσαρία ή μία απλή κατασκευή μπορούν εύκολα να χαλάσουν, να φθαρούν ή να λερωθούν. Το ξύλο έχει μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα που με λίγη προσοχή και φροντίδα μπορεί να διατηρηθεί στον χρόνο.

Οι λεκέδες είναι δύσκολο να παρατηρηθούν και γι΄αυτό το λόγο είναι ιδανική επιλογή ειδικά αν στον χώρο υπάρχουν παιδιά. Αυτό, κάνει τον ξύλινο τοίχο με την προστατευτική του επίστρωση, να έχει εφαρμογή σε κάθε χώρο και σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή