Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 4 Καλοκαιρινές Ιδέες

Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 4 Καλοκαιρινές Ιδέες

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, όταν μένετε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, είναι το μέγεθος της βεράντας. Όλοι θέλουν να έχουν ένα μεγάλο μπαλκόνι, το οποίο να μπορούν να διακοσμήσουν, όπως πραγματικά επιθυμούν.

Το μπαλκόνι αυτό είναι ένας χώρος για χαλάρωση, όπου μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας και τον καφέ σας. Ταυτόχρονα, είναι ένας χώρος για να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην κηπουρική, φροντίζοντας τα δικά σας φυτά. Κάπως έτσι έρχεται και η ανάγκη για να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση βεράντας διαμερίσματος.

Όμως, τι θα περιλαμβάνει η διακόσμηση μπαλκονιού; Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, ίσως σας φαίνεται δύσκολο να ξετυλίξετε τη δημιουργικότητά σας. Ίσως θέλετε να έχετε πολλά διαφορετικά φυτά και ιδιαίτερα έπιπλα στο μπαλκόνι σας, αλλά να μην έχετε χώρο για όλα όσα ονειρεύεστε.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές έξυπνες ιδέες για βεράντες ώστε να έχετε μία εντυπωσιακή διακόσμηση βεράντας στο κέντρο της πόλης.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Τοποθετήστε λουλούδια όπου υπάρχει χώρος

Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 4 Καλοκαιρινές Ιδέες-1

Οι γλάστρες με τα λουλούδια σας δεν ανήκουν, υποχρεωτικά, στο δάπεδο του μπαλκονιού. Η βεράντα σας μπορεί να μην έχει πολύ διαθέσιμο χώρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει και στυλ. Μπορείτε να επιλέξετε κρεμαστές γλάστρες για να δώσετε στυλ στο μπαλκόνι σας. Αξιοποιώντας τον εναέριο χώρο της βεράντας, εξοικονομείτε χώρο στο δάπεδο, ενώ ταυτόχρονα γεμίζετε το μπαλκόνι με όμορφα χρώματα και αρώματα.

Ακόμα, μια ιδανική θέση για τις γλάστρες σας είναι πάνω στα κάγκελα. Χρησιμοποιήστε ειδικά στηρίγματα και προσπαθήστε να διαλέξετε σχετικά ελαφριές γλάστρες με λουλούδια, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος ατυχήματος.

2. Βάψτε τα παλιά έπιπλα του μπαλκονιού

Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 4 Καλοκαιρινές Ιδέες-2

Αν το μπαλκόνι σας είναι σχετικά μικρό σε διαστάσεις, μάλλον δεν μπορείτε να το διακοσμήσετε με μεγάλα έπιπλα. Σίγουρα, ένας καναπές στη βεράντα σας θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώνετε εκεί τις ηλιόλουστες μέρες.

Όμως, αν δεν υπάρχει χώρος για αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε καθόλου έπιπλα στη βεράντα. Ένα μικρό μεταλλικό τραπεζάκι και δύο καρέκλες είναι ό,τι πρέπει για τη μικρή βεράντα σας. Ακόμη, μπορείτε απλά να βάψετε τα υπάρχοντα έπιπλα στο χρώμα της προτίμησής σας. 

3. Περιποιηθείτε τα κάγκελα του μπαλκονιού

Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 4 Καλοκαιρινές Ιδέες-3

Μερικές φορές ξεκινάτε τη διακόσμησή σας από τα διακοσμητικά στοιχεία, τα χρώματα και τα πολυτελή στοιχεία, αλλά παραλείπετε κάποια βασικά πράγματα. Για τη βεράντα του διαμερίσματός σας, κάτι βασικό είναι τα κάγκελα.

Τα κάγκελα μπαλκονιού δεν υπάρχουν μόνο για λόγους ασφαλείας. Ο βασικός τους σκοπός είναι η ασφάλεια, αλλά προσφέρουν και ομορφιά όταν είναι περιποιημένα.

Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να φροντίζετε για την καθαριότητά τους, αλλά και για τη γενικότερη συντήρησή τους. Με το πέρασμα των χρόνων, τα κάγκελα μπορεί να εμφανίσουν σκουριά, ή να ξεθωριάσει το χρώμα.

Καλό θα ήταν να φροντίσετε για το βερνίκωμά τους με τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε να ολοκληρώνουν όσο πιο αρμονικά γίνεται τη διακόσμησή σας. Δεν πρόκειται να σας κοστίσει πολύ, αλλά η διαφορά που θα κάνουν στην όψη της βεράντας είναι μεγάλη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

4. Προτιμήστε μπλε πινελιές

Διακόσμηση Βεράντας Διαμερίσματος: 4 Καλοκαιρινές Ιδέες-4

Ακόμα και αν η βεράντα σου είναι στο κέντρο της πόλης μπορείτε να τη διακοσμήσετε με τρόπο που να σας ταξιδεύει σε καλοκαιρινά νησιά.

Προτιμήστε απλά έπιπλα βεράντας σε μπλε, λευκό ή γαλάζιο χρώμα και τοποθετήστε όμορφα μαξιλάρια σε αντίστοιχες αποχρώσεις. Ακόμα, μπορείτε να βάψετε στο ίδιο μπλε και μερικές πήλινες γλάστρες για να τα συνδυάσετε.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή