5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας

5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να κρύψετε τα παλιά σας κάγκελα; Αναζητάτε μία εύκολη λύση να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας εύκολα και γρήγορα; Τότε τα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα μπαλκονιού, είναι η ιδανική λύση για εσάς. Οι επιλογές είναι πολλές και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες για κάθε μπαλκόνι. 

1. Κισσός ή Παρθενόκισσος

5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-1

Ίσως από τις πιο ανθεκτικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε στα αναρριχητικά φυτά, καθώς δεν χρειάζονται πολύ πότισμα και φροντίδα. Υπάρχουν πολλά είδη κισσού και αξίζει να αναφερθεί ότι αντέχει και σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθός του στα επίπεδα που επιθυμείτε. Μόλις αρχίσει να αναπτύσσεται στα κάγκελα του μπαλκονιού σας θα έχετε ένα πολύ πράσινο αποτέλεσμα. Ο παρθενόκισσος ή αλλιώς αμπέλοψη, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον απλό κισσό, όμως, όταν ανθίζει τα φύλλα του έχουν χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

2. Πασιφλόρα

5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-2

Ένα ακόμα όμορφο αλλά και δυνατό φυτό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορεί να χάσει το φύλλωμά της μόνο σε πολύ ψυχρές θερμοκρασίες. Ευδοκιμεί παντού και έχει πλούσια άνθη με μοναδική εμφάνιση που μοιάζουν με ρολόι.

3. Μπιγκόνια

5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-3

Ψάχνετε αναρριχώμενο φυτό που να αντέχει σε ξηρασία, καύσωνα και ήλιο; Η μπιγκόνια είναι για εσάς.

Έχει μία ευαισθησία στο πολύ κρύο και τον βόρειο άνεμο, αλλά είναι ταιριαστή επιλογή για νοτιοδυτικά μπαλκόνια με πολύ ηλιοφάνεια. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα και μπορεί να φτάσει γρήγορα έως 10 μέτρα. Μάλιστα, ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης μέχρι το φθινόπωρο και προσφέρει πορτοκαλοκόκκινα άνθη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρο για τα φυτά σας

4. Καπένσια

5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-4

Η καπένσια είναι ένα αναρριχώμενο φυτό που ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη και στο κλίμα της Ελλάδας, εκτός από το ακραίο κρύο και τον παγετό. Έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα στα άνθη της και αναπτύσσεται καλύτερα στις ηλιόλουστες περιοχές. Μπορεί να φτάσει πολύ γρήγορα έως 10 μέτρα, δίνοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

5. Ρυγχόσπερμο

5 αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-5

Μοιάζει με το γιασεμί γιατί βγάζει λευκά λουλούδια και έχει πολύ ωραίο άρωμα. Μπορεί να φτάσει έως 7 μέτρα ύψος και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στη φροντίδα του εκτός από ένα πιο τακτικό πότισμα τους θερμούς μήνες. Είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά γιατί αντέχει στις παραθαλάσσιες περιοχές και τις έντονες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, μπορεί να στολίσει το μπαλκόνι σας χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά για πιο πλούσια αποτελέσματα τοποθετήστε τη γλάστρα σε μέρος με λίγη σκιά.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή