4 Ιδέες για να μεταμορφώσετε το μακρόστενο μπάνιο σας

4 Ιδέες για να μεταμορφώσετε το μακρόστενο μπάνιο σας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπάνιο, είναι ένα δωμάτιο το οποίο δεν ανακαινίζεται τόσο συχνά όσο τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, για αυτό και η διακόσμησή του είναι καθοριστική. Όπως κάθε δωμάτιο, όμως, έτσι και το μπάνιο έχει συγκεκριμένες παραμέτρους οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε πώς θα το διακοσμήσετε. Μία πολύ σημαντική παράμετρος, είναι η διαρρύθμιση του χώρου. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα μακρόστενο μπάνιο, η ανακαίνισή του κα ηι επιλογή της σωστής διακόσμησης μπορεί να μοιάζει εφιάλτης.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι καλύτερες ιδέες για να κάνετε τη διακόσμηση του μπάνιου σας εύκολη υπόθεση.

1. Προτιμήστε μικρά, εντοιχισμένα είδη υγιεινής

4 Ιδέες για να μεταμορφώσετε το μακρόστενο μπάνιο σας-1

Τα μεγάλα είδη υγιεινής, καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο όγκο και θα σας αφήσουν ελάχιστο χώρο για να κινείστε εντός του μπάνιου. Επιπλέον, έχουν τη τάση να τραβούν τα βλέμματα και θα κάνουν το μακρόστενο μπάνιο σας να μοιάζει ακόμη πιο μικρό. Αντίθετα, όταν τα είδη υγιεινής είναι εντοιχισμένα, καταλαμβάνουν έναν πολύ μικρό χώρο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος είναι μέσα στον τοίχο.

Για παράδειγμα, ένας μικρός, εντοιχισμένος, οβάλ νιπτήρας είναι η καλύτερη λύση. Θα χαρίσει στυλ στο μπάνιο σας καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δεν φαίνεται και ο κενός χώρος στο πάτωμα θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος μεγάλωσε. Επίσης, θα αφήσει αρκετό χώρο στο πλάι για να αποθηκεύσετε έξυπνα τα προσωπικά σας αντικείμενα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Ντουζιέρα ή Μπανιέρα;

4 Ιδέες για να μεταμορφώσετε το μακρόστενο μπάνιο σας-2

Μία ντουζιέρα τοποθετημένη στη γωνία μίας από τις μικρές πλευρές, με επιπρόσθετο γυάλινο προστατευτικό είναι η καλύτερη λύση. Ο χώρος θα δείξει περισσότερο τετραγωνισμένος και τα νερά δεν θα βγαίνουν εκτός της ντουζιέρας. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλετε οπωσδήποτε να υπάρχει μπανιέρα στο μπάνιο σας είναι καλύτερο να την τοποθετήσετε παράλληλα με τη μικρή επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο, οπτικά θα μικρύνει λίγο η μεγάλη επιφάνεια και θα υπάρξει ισορροπία . Γενικότερα, όμως,  η μπανιέρα καταλαμβάνει συνήθως τεράστιο όγκο και θα σας αφήσει ακόμα λιγότερο χώρο διαθέσιμο για τα υπόλοιπα είδη υγιεινής.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

3. Δώστε χώρο στον καθρέφτη σας

4 Ιδέες για να μεταμορφώσετε το μακρόστενο μπάνιο σας-3

Οι καθρέφτες έχουν τη τάση να μπερδεύουν το μάτι λόγω της αντανάκλασης του χώρου και να κάνουν το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Όσο πιο μικρό μπάνιο έχετε, τόσο μεγαλύτερος χρειάζεται να είναι ο καθρέφτης που θα τοποθετήσετε. Μην παραλείψετε να φωτίσετε την περιοχή γύρω από τον καθρέφτη για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Αντικαταστήστε την πόρτα με μία συρόμενη

4 Ιδέες για να μεταμορφώσετε το μακρόστενο μπάνιο σας-4

Η πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα, καθιστά ένα μέρος του δωματίου αχρησιμοποίητο για να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος να ανοίξει η πόρτα. Σε ένα μακρόστενο μπάνιο όμως είναι καλό να εξοικονομείτε όσο περισσότερο χώρο γίνεται. Μία συρόμενη πόρτα στο ίδιο χρώμα και υλικό με το πάτωμα θα κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και θα δώσει μια μοντέρνα χροιά στο μπάνιο σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή