Εξωτερικά χρώματα σπιτιών που κερδίζουν τις εντυπώσεις

Εξωτερικά χρώματα σπιτιών που κερδίζουν τις εντυπώσεις

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου μας, συνήθως δεν μας απασχολούν τα εξωτερικά χρώματα σπιτιών.

Σπάνια θα δούμε το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού να ξεφεύγει από το λευκό, το εκρού ή το γκρι. Ίσως επειδή πρόκειται για έξοδα και μία εργασία που γίνεται αρκετά πιο σπάνια από το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων, φοβόμαστε να ξεφύγουμε από τις κλασικές επιλογές. Αυτή είναι μία ασφαλής επιλογή, την οποία δεν πρόκειται να μετανιώσετε σε βάθος χρόνου.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα διαχρονικά χρώματα εξωτερικών τοίχων για να αποφασίσετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας σπίτι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Εξωτερικοί Τοίχοι σε Λευκό Χρώμα

Εξωτερικά χρώματα σπιτιών που κερδίζουν τις εντυπώσεις-1

Όπως σε όλες τις άλλες εκφάνσεις της ζωής μας, έτσι και στην πρόσοψη του σπιτιού, τα εξωτερικά χρώματα των τοίχων παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση που θα δημιουργήσει κάποιος. Και αυτό γιατί σχηματίζουν την πρώτη εικόνα μας για το σπίτι. Το λευκό είναι ένα από τα αγαπημένα εξωτερικά χρώματα σπιτιών στην χώρα μας. Κλασσικό, καθαρό, ουδέτερο, είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις. Καθότι το λευκό, όμως, λερώνεται εύκολα θα πρέπει να το φροντίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δείχνει πάντα φωτεινό.

2. Εξωτερικά Χρώματα Σπιτιών σε Αποχρώσεις του Σομόν

Εξωτερικά χρώματα σπιτιών που κερδίζουν τις εντυπώσεις-2

Το σομόν και το ξεβαμμένο ροζ είναι μία πολύ ιδιαίτερη επιλογή για το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων ενός σπιτιού, καθώς σας ταξιδεύουν στη Νότια Ιταλία και δίνουν αέρα πολυτέλειας στην εμφάνιση της κατοικίας. Μιας και δεν πρόκειται για μία επιλογή που συναντάται κάθε μέρα στους δρόμους της χώρας μας, θα πρέπει να εξετάσετε αν αυτά τα χρώματα μπορούν να εναρμονιστούν με το εξωτερικό περιβάλλον και το τοπίο της γειτονιάς σας. Αν μένετε σε παραθαλάσσια περιοχή ή στο βουνό, το σομόν σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις. Μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσεις μία ιδιαίτερη τεχνοτροπία τοίχου, όπως είναι το ιταλικό “spugnato”.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Εξωτερικό Βάψιμο Σπιτιού σε Ανοιχτό Γκρι

Εξωτερικά χρώματα σπιτιών που κερδίζουν τις εντυπώσεις-3

Το γκρι είναι ένα από τα κορυφαία χρώματα της αγοράς τόσο για το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό βάψιμο ενός σπιτιού. Αν ψάχνετε ένα χρώμα που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με όλους τους τύπους κουφωμάτων, με τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και άλλα στοιχεία, όπως είναι η πέτρα και το ξύλο, τότε το ανοιχτό γκρι είναι η καλύτερη επιλογή. Συνδυάζεται υπέροχα με ξύλινες πέργκολες αλλά και πέτρινες λεπτομέρειες στους εξωτερικούς τοίχους.

4. Εξωτερικά Χρώματα Τοίχων σε Ώχρα Τόνους

Εξωτερικά χρώματα σπιτιών που κερδίζουν τις εντυπώσεις-4

Η απόχρωση της άμμου είναι ακόμα μία διαχρονική επιλογή αν ψάχνετε για εξωτερικά χρώματα σπιτιών με διαχρονική αξία. Στα θετικά πρέπει να σημειωθεί φυσικά ότι ταιριάζει με όποιο στυλ διακόσμησης θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας. Είτε επιλέξετε παραδοσιακά ξύλινα κουφώματα είτε προτιμήσετε μοντέρνα κουφώματα αλουμινίου, τα χρώματα που κινούνται στα χρώματα σε τόνους του ώχρα θα “δέσουν” τέλεια με την εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή