4 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα

4 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος στον οποίο, θεωρητικά, περνάμε αρκετό χρόνο. Αυτό σημαίνει, πως κάποιες συχνές αλλαγές στη διακόσμησή της μπορούν να σας ανανεώσουν χωρίς κόπο. Η αλλαγή ταπετσαρίας είναι μια σχετικά εύκολη και οικονομική αλλαγή που ανανεώνει τη διάθεσή σας. Έτσι λοιπόν, αξίζει να εξετάσετε κάποιες εναλλακτικές επιλογές που έχετε ως προς την αγορά για ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μονόχρωμες ταπετσαρίες

4 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα-1

Πολλοί από εσάς επιλέγουν να τοποθετήσουν ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα, αντί να βάψουν τους τοίχους, ώστε να επωφεληθούν από την πολυχρωμία και τα διαθέσιμα σχέδια. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορείτε να διαλέξετε την ταπετσαρία. Ακόμα κι αν θέλετε να αλλάξετε μόνο το χρώμα των τοίχων, η ταπετσαρία είναι η κατάλληλη επιλογή. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μονόχρωμες ταπετσαρίες σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων.

Επίσης, μπορεί η ταπετσαρία που θα επιλέξετε να έχει διακριτικούς σχηματισμούς σε ένα ενιαίο χρώμα, όπως για παράδειγμα το σχήμα των κυμάτων. Αυτό χρησιμεύει, κυρίως, στο να φαίνονται οι τοίχοι μοντέρνοι και ξεχωριστοί. Για αυτό τον λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλής και η τάση με τις 3D ταπετσαρίες τοίχου.

2. Ρομαντικές ταπετσαρίες

4 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα-2

Οι ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα με θερμά χρώματα και φλοράλ σχέδια, συνηθίζονται να αποκαλούνται και ως ρομαντικές ταπετσαρίες. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ταπετσαρίες που ενισχύουν τη ζεστή διάθεση και τη χαρά. Μια ιδέα για να διαλέξετε την καλύτερη ρομαντική ταπετσαρία, είναι να αποφασίσετε ποια θέλετε να είναι τα βασικά της χρώματα. Συνήθως, κυριαρχεί ένα ουδέτερο χρώμα για το φόντο και ένα πιο έντονο χρώμα για τα σχέδια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για ταπετσαρίες

3. Ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα

4 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα-3

Τα γεωμετρικά σχήματα, όπως και γενικότερα τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, είναι ένα κλασικό, αλλά πάντα αγαπημένο σχέδιο για ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα. Ανάλογα με τα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξετε, μπορείτε ακόμα και να κάνετε το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Ας υποθέσουμε πως το υπνοδωμάτιό σας είναι αρκετά μικρό και θέλετε να το αναδείξετε. Φυσικά, η πρώτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μεγάλο καθρέφτη.

Πέρα από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια όμορφη ταπετσαρία σε ανοιχτές αποχρώσεις και μικρά, ή μεσαίου μεγέθους σχήματα. Τα μικρά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη πυκνότητα πάνω στο υλικό. Σαν αποτέλεσμα, δίνεται η αίσθηση πως ο τοίχος είναι ψηλότερος και μεγαλύτερος.

4. 3D ταπετσαρίες

4 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα-4

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι 3D ταπετσαρίες είναι μια ενδιαφέρουσα τάση, η οποία πραγματικά κάνει τη διακόσμησή σας ξεχωριστή. Ονομάζονται 3D, γιατί έχουν βάθος, ή τουλάχιστον μοιάζουν να έχουν. Με τον τρόπο αυτό, φαίνονται πιο αληθινές, κάνουν τους τοίχους να “ζωντανεύουν”. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαλέξετε μια ταπετσαρία που απεικονίζει ένα όμορφο τοπίο και να μοιάζει σαν να βρίσκεται πραγματικά μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας.

Σκεφτείτε απλά, πως μετά την τοποθέτηση της 3D ταπετσαρίας θα μπαίνετε στο δωμάτιό σας και θα νιώθετε σαν να να βρίσκεστε κάπου πολύ μακριά, στο τοπίο που αντικρίζετε. Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεται να επενδύσετε όλους τους τοίχους του δωματίου με 3D ταπετσαρία καθώς το θέαμα θα γίνει γρήγορα κουραστικό και θα δημιουργεί υπερένταση, κάτι που δεν είναι επιθυμητό για ένα υπνοδωμάτιο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή