Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας;

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας;

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σαλόνι είναι ο κεντρικός χώρος ενός σπιτιού. Είναι το μέρος που χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα ή συγκεντρώνεστε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Για αυτό, το σαλόνι σας χρειάζεται να εμπνέει ζεστασιά και άνεση σε όλους. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη διάταξη.

Βέβαια, η διάταξη των επίπλων δεν είναι συγκεκριμένη σε κάθε σπίτι. Διαφοροποιείται με βάση τις συνήθειές σας, τον ίδιο τον χώρο, τις ανάγκες σας, αλλά και το στυλ το οποίο θα επιλέξετε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας. Ακόμα και αν διαθέτετε μικρό σαλόνι, υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή, αλλά και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Παρακάτω παρουσιάζονται χρήσιμες συμβουλές για να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Ορίστε το κεντρικό σημείο του σαλονιού σας

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας;-1

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα σημείο γύρω από το οποίο θα στήσετε όλο το σαλόνι. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι, η τηλεόραση ή η θέα από τη μπαλκονόπορτα. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσετε τη διάταξη των επίπλων.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν τα έπιπλα, ώστε να “κοιτάζουν” προς την τηλεόραση, μετατρέποντάς τη σε κεντρικό σημείο. Παρ’ όλα αυτά, εάν αποφασίσετε ότι το κεντρικό σημείο είναι η τηλεόραση, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και τζάκι στο σαλόνι, τότε φροντίστε να μην τοποθετήσετε έναν καναπέ με πλάτη σε αυτό.

2. Διαχωρίστε τους υπόλοιπους χώρους

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας;-2

Πολλά σπίτια διαθέτουν ενιαίους χώρους, όπως κουζίνα μαζί με σαλόνι ή τραπεζαρία με σαλόνι. Εάν έχετε κι εσείς ενιαίο χώρο τότε η λύση είναι απλή. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν θέλετε να διαχωρίσετε τους χώρους χτίζοντας, χρησιμοποιήστε έναν γωνιακό ή μη καναπέ ως διαχωριστικό. Βάλτε την πλάτη προς τον άλλο χώρο και αμέσως θα δημιουργήσετε την αίσθηση ενός ξεχωριστού δωματίου.

3. Διαλέξτε έναν από τους τρόπους τοποθέτησης επίπλων

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας;-3

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι διάταξης επίπλων. Ο πρώτος τρόπος είναι σε σχήμα ‘Γ’. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετείται ένας καναπές απέναντι από το κεντρικό σημείο που έχετε διαλέξει κι άλλος ένας μικρότερος ή μια πολυθρόνα από τη μια πλευρά κάθετα σε αυτόν.

Ο δεύτερος τρόπος είναι το σχήμα ‘Π’. Σε αυτόν, αν σας το επιτρέπει το μέγεθος του χώρου σας, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ και άλλον έναν πιο μικρό ή δύο πολυθρόνες απέναντι. Με τον τρόπο αυτό αφήνετε “ακάλυπτη” μόνο τη μία πλευρά που είναι εκείνη του κεντρικού σημείου που έχετε επιλέξει.

Ο τελευταίος και λιγότερο συνηθισμένος τρόπος είναι η παράλληλη διάταξη των επίπλων. Αυτή χρησιμοποιείται είτε όταν έχετε πάρα πολύ χώρο και επεκτείνεται το σαλόνι σας, με αποτέλεσμα να τοποθετείτε έναν καναπέ ακριβώς απέναντι από έναν άλλον, είτε όταν δεν έχετε πολύ χώρο και τοποθετείτε δύο πολυθρόνες τη μία δίπλα στην άλλη και ανάμεσά τους ένα τραπεζι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο διακοσμητή

4. Δώστε ανάσα στον χώρο

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα στο σαλόνι σας;-4

Όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι ο χώρος σας, χρειάζεται να αναπνέει. Αυτό επιτυγχάνεται με το να μην φορτώνετε το σαλόνι σας με πολλά αντικείμενα. Μάλιστα, απαιτείται να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να περνά άνετα οποιοσδήποτε. Επίσης, συνίσταται να μην “κολλάτε” τα έπιπλα στους τοίχους αλλά να αφήνετε περιθώριο μερικών εκατοστών, κάνοντας έτσι τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Από την άλλη, αν το σαλόνι σας είναι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο, μην διστάσετε να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας στο κέντρο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή