4 χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στον χώρο σας

4 χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στον χώρο σας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα περισσότερα σπίτια συνηθίζεται να βάφονται περισσότερο οι τοίχοι, ενώ τα ταβάνια μένουν λίγο παραμελημένα. Η πλειοψηφία δεν ασχολείται μαζί τους θεωρώντας τα αμελητέα, επιλέγοντας το συνηθισμένο λευκό χρώμα. Ωστόσο, το βάψιμο ταβανιού αποτελεί μεγάλη τάση τον τελευταίο καιρό καθώς είναι ένας τρόπος να μαγνητίσετε τα βλέμματα χωρίς πολλά έξοδα. Εάν, λοιπόν, έχετε μια πιο δημιουργική διάθεση και ψάχνετε χρώματα για ταβάνια, μπορείτε να δείτε παρακάτω.

1. Λευκό

4 χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στον χώρο σας-1

Το λευκό μπορεί να είναι το πιο σύνηθες από τα χρώματα για ταβάνια αλλά όχι κι άδικα. Οι λευκές αποχρώσεις αντανακλούν στο φως του ήλιου και κάνουν τον χώρο πιο φωτεινό. Μάλιστα, είναι ένα ευκολοσυνδύαστο χρώμα, το οποίο σας επιτρέπει να διακοσμήσετε τα υπόλοιπα στοιχεία όπως επιθυμείτε χωρίς να σας επηρεάζει. Ωστόσο, το λευκό χρώμα στο ταβάνι ενδέχεται να είναι και ο οιωνός των υψηλών επιπέδων υγρασίας ή κάποιας υδραυλικής βλάβης. Αυτό συμβαίνει γιατί εάν εμφανιστεί λεκές από υγρασία, θα γίνει αμέσως αντιληπτός σε αντίθεση με την επιλογή κάποιου σκούρου χρώματος.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Μάυρο

4 χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στον χώρο σας-2

Το μαύρο χαρίζει κομψότητα και πολυτέλεια στον χώρο αν και τον “σκοτεινιάζει”. Παρ’ όλα αυτά, με τον κατάλληλο εσωτερικό φωτισμό αναδεικνύεται έτσι όπως του αρμόζει. Είναι γεγονός, ότι έχοντας ένα τόσο σκούρο ταβάνι, το μάτι θα πηγαίνει εκεί κλέβοντας την παράσταση. Αυτό, όμως, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να μην χρειάζεται τόση προσπάθεια για την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Μάλιστα, φροντίστε να βάψετε τους τοίχους λευκούς ώστε να δημιουργείται αντίθεση. Δεν χρειάζεται να κρατήσετε ένα ασπρόμαυρο στυλ, αφού συνδυάζεται άψογα με ξύλινες αποχρώσεις σε έπιπλα και πατώματα. Ενδείκνυται περισσότερο για ταβάνια σαλονιού παρά για κρεβατοκάμαρες.

3. Πράσινο

4 χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στον χώρο σας-3

Ένα από τα χρώματα για ταβάνια που μπορείτε να επιλέξετε είναι το πράσινο. Αυτό το χρώμα αντιπροσωπεύει την ελπίδα και χαρίζει φρεσκάδα στον χώρο. Παραπέμπει σε κήπο, λουλούδια και άνοιξη, στοιχεία που θυμίζουν ξεγνοιασιά. Εάν το επιλέξετε για το ταβάνι σας, προτιμήστε να κρατήσετε λευκούς τους τοίχους του χώρου για να τραβάει τα βλέμματα το ταβάνι. Ακόμη, μπορείτε να το συνδυάσετε με ξύλινα έπιπλα ανοιχτής απόχρωσης και μπεζ ή κρεμ διακοσμητικά στοιχεία.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Μωβ

4 χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στον χώρο σας-4

Οι αποχρώσεις του μωβ περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από ανοιχτό λιλά έως σκούρο μελιτζανί. Οι ανοιχτές αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση της χαλάρωσης και της γαλήνης. Προτείνονται για χρώματα για ταβάνια υπνοδωματίου καθώς προσφέρουν μια ρομαντική διάθεση στον χώρο. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε ένα επιβλητικό στοιχείο στον χώρο, τότε μπορείτε να επιλέξετε το σκούρο μωβ.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή