Διακοσμήστε το μπάνιο σας με έξυπνους τρόπους

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με έξυπνους τρόπους

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδικοί λένε πως μια ανανέωση στον χώρο σας μπορεί να σας ανεβάσει το ηθικό και να αλλάξει ραγδαία την ψυχολογία σας. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο ανανέωσης, μπορεί να χαλαρώνετε ή να συγκεντρώνεστε πιο εύκολα, ακόμα και να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι. Η διακόσμηση μπάνιου σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Παρόλο που πρόκειται για ένα δωμάτιο του σπιτιού, όπου δεν καταναλώνετε πολύ χρόνο από τη μέρα σας, αξίζει να του προσφέρετε μερικές ανανεώσεις. Από την άλλη πλευρά, είναι λογικό να σκέφτεστε το κόστος των αλλαγών στη διακόσμηση. Δεν είναι εύκολο να ξοδεύετε υπέρογκα ποσά, κάθε φορά που αισθάνεστε ότι θέλετε να δείτε μια αλλαγή στον χώρο σας.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές χρήσιμες ιδέες διακόσμησης για να λύσετε το πρόβλημά σας.

1. Τοποθετήστε μικρά ράφια

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με έξυπνους τρόπους-1

Σκέφτεστε ότι τα ντουλάπια του μπάνιου σας δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν όλα τα απαραίτητα αντικείμενα; Ή μήπως νιώθετε ότι κάποιος τοίχος του μπάνιου είναι πολύ άδειος; Η απλή και οικονομική λύση στο πρόβλημά σας είναι τα ράφια. Τα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλους σκοπούς, από λειτουργικούς, μέχρι καθαρά διακοσμητικούς. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε το υλικό κατασκευής και τις διαστάσεις που επιθυμείτε να έχουν.

Ένας τρόπος για να υπολογίσετε τις απαραίτητες διαστάσεις είναι να σκεφτείτε τι είδους αντικείμενα θα θέλατε να τοποθετήσετε πάνω τους. Ωστόσο, συστήνεται να μην το παρακάνετε γεμίζοντας έναν τοίχο με ράφια μεγάλου μήκους. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε περισσότερα μικρά ράφια, παρά ένα μεγάλο ράφι. Ακόμη, αν θέλετε να στολίσετε το ράφι σας, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή της τεχνικής του ντεκουπάζ σε ξύλο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Φυτά εσωτερικού χώρου

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με έξυπνους τρόπους-2

Αν είσαι λάτρης των εποχιακών λουλουδιών, μπορείτε να φέρετε μικρές γλάστρες με λουλούδια στον χώρο σας. Η υγρασία του μπάνιου μπορεί να ωφελήσει ιδιαιτέρως συγκεκριμένα φυτά και λουλούδια, οπότε δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, αν σας φαίνεται αντιαισθητική η εικόνα των γλαστρών στο μπάνιο σας, μπορείτε να τοποθετήσετε όμορφα βάζα με ανθοδέσμες πάνω στα ράφια σας.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά φυτά και λουλούδια, ώστε να μη χρειαστείτε να ανησυχείτε για τη χρηματική δαπάνη. Όσο για το αν ταιριάζουν τα αληθινά φυτά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, η απάντηση είναι θετική και υποστηρίζεται από επιχειρήματα. Τα αληθινά φυτά σας φέρνουν σε επαφή με τη φύση, με αποτέλεσμα να σας χαλαρώνουν. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, υπάρχουν πολλά φυτά που προσφέρουν αρμονία και ισορροπία στο χώρο, ακόμα και εύνοια της τύχης.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

3. Τοποθετήστε ένα μικρό χαλί

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με έξυπνους τρόπους-3

Το μπάνιο δεν είναι ο ιδανικός χώρος για να τοποθετήσετε ένα χαλί από άκρη σε άκρη. Η υγρασία και η διαρκής έκθεσή του στο νερό μπορούν να το φθείρουν αρκετά γρήγορα, αλλά και να το κάνουν να μυρίζει άσχημα. Ωστόσο, ένα μικρό χαλί τοποθετημένο σε απόσταση ασφαλείας από τη ντουζιέρα, ή τη μπανιέρα, αφού αυτά είναι τα σημεία που βρέχονται περισσότερο, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στη διακόσμηση του μπάνιου.

4. Βάψιμο μπάνιου σε τυρκουάζ χρώμα

Διακοσμήστε το μπάνιο σας με έξυπνους τρόπους-4

Οι αποχρώσεις του μπλε λέγεται ότι χαρίζουν μια αίσθηση ηρεμίας στον χώρο. Το τυρκουάζ από την άλλη προσθέτει και μια ζωντάνια στο μπάνιο λόγω της ζωηρότητάς του. Μπορείτε να βάψετε το ταβάνι του μπάνιου με αυτό το χρώμα καθώς είναι έντονο και δεν “σκοτεινιάζει” καθόλου τον χώρο. Μπορεί να συνδυαστεί πολύ αρμονικά με λευκά έπιπλα ή ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή