Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια

Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα διακοσμητικά πλακάκια στους τοίχους είναι ένας κομψός τρόπος για να προσθέσετε προσωπικότητα όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Οι σύγχρονες τάσεις διακόσμησης επιτρέπουν την τοποθέτηση πλακιδίων σε όλους τους τοίχους του σπιτιού και όχι μόνο στους τοίχους της κουζίνας ή του μπάνιου. Πλέον οι επιλογές στα διακοσμητικά πλακάκια τοίχου είναι αμέτρητες και υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια, όψεις και υφές. Το πλακάκι είναι ανθεκτικό και εύκολο στην συντήρηση που το καθιστά μια λογική επένδυση στους εσωτερικούς χώρους που επισκέπτεστε πιο συχνά.

Η επένδυση των τοίχων του μπάνιου και της κουζίνας με πλακάκια αποτελεί μία αρκετά παραδοσιακή και διαδεδομένη τακτική. Αν ψάχνετε έμπνευση για να τοποθετήσετε διακοσμητικά πλακάκια και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού σας, σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει ολοκληρωμένα παραδείγματα τόσο για το σαλόνι, όσο και για την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού και σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Διακοσμητικά πλακάκια τοίχου με όψη πέτρας

Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια-1

Το διακοσμητικό πλακάκι τοίχου με όψη πέτρας είναι μια εξαιρετική επιλογή στη διακόσμηση σαλονιού. Η επένδυση τοίχου με πέτρα προσφέρει μια άλλη νότα στη διακόσμηση και ολοκληρώνει την εικόνα του σαλονιού. Τις περισσότερες φορές, η επένδυση τοίχου με πέτρα παρατηρείται σε σπίτια με ρουστίκ στυλ, ωστόσο τα πλακάκια τοίχου τύπου πέτρα αποτελούν όχι μόνο μια πιο οικονομική επιλογή, αλλά επειδή υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες μπορούν να εφαρμοστούν και να αγκαλιάσουν διαφορετικά στυλ αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.

2. Διακοσμητικά πλακάκια τοίχου για σαλόνι με βιομηχανικό στυλ

Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια-2

Το βιομηχανικό είναι ένα από τα πιο διάσημα στυλ διακόσμησης το οποίο προέρχεται από σχεδιαστές που άρχισαν να μετατρέπουν τα παλαιά εργοστάσια και τις αποθήκες τους σε φθηνούς ενοικιαζόμενους χώρους. Η τάση του βιομηχανικού στυλ, όμως, δεν άργησε να φτάσει στον κόσμο του εσωτερικού σχεδιασμού. Σήμερα, η βιομηχανική τάση είναι η πιο δημοφιλής για σύγχρονα και πρωτοποριακά σπίτια. Συνδυασμοί λευκών αποχρώσεων με όψη τοίχου και πιο σκούρες αποχρώσεις φυσικού τούβλου είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που μπορούν να μεταμορφώσουν το σαλόνι σας.

3. Διακοσμητικά πλακάκια τοίχου σε κρεβατοκάμαρα με βιομηχανικό στυλ

Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια-3

Τα υπνοδωμάτια με βιομηχανικό στυλ αποπνέουν μια ήρεμη και δροσερή αίσθηση. Οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν την τοποθέτηση πλακιδίων ακόμα και στον χώρο της κρεβατοκάμαρας και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Στην παραπάνω εικόνα παρατηρούμε ένα υπνοδωμάτιο με πλακάκια τύπου τούβλο γεμάτο φως από τα παράθυρα, ενώ βλέπουμε πως ο τοίχος μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε χρώμα ώστε να δώσουμε στον χώρο τη ζωντάνια που χρειάζεται.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για πλακάκια

4. Ντεκόρ από διακοσμητικά πλακάκια τοίχου

Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια-4

Εάν η ολική επένδυση ενός τοίχου με πλακάκια δεν είναι η ιδανική λύση για εσάς, μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμητικά πλακάκια με όποιον τρόπο επιθυμείτε έτσι ώστε να δώσετε ένα πιο προσωπικό στυλ στον χώρο σας. Στην φωτογραφία έχουν τοποθετηθεί έξι διαφορετικά είδη από πλακάκια, με διαφορετικά μοτίβα. Η κουζίνα είναι ο ιδανικός χώρος για να πειραματιστείτε αφού τοποθετούνται πλακάκια στην επιφάνεια του τοίχου της κουζίνας.

5. Διακοσμητικά πλακάκια τοίχου για κρεβατοκάμαρα με κολώνες ή δοκάρια

Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά πλακάκια-5

Εάν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε διακοσμητικά πλακάκια τοίχου στη κρεβατοκάμαρά σας, θα ήταν καλύτερο  να μην επενδύσετε περισσότερες επιφάνειες από όσες χρειάζονται. Ένας τοίχος ή μερικά σημεία του τοίχου με πλακάκια είναι αρκετά ώστε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας. Ένα απλό παράδειγμα είναι να εκμεταλλευτείτε τις κολώνες που πλαισιώνουν τους τοίχους του υπνοδωματίου σας και να τις διακοσμήσετε με πλακάκια για ένα νέο και μοντέρνο αποτέλεσμα. Οι τοίχοι με διακοσμητικά πλακάκια παρουσιάζουν χρωματική αντίθεση, προσφέροντας μια διαφορετική αισθητική στον χώρο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή