Ανάμειξη παλαιών και νέων επίπλων: αναδείξτε τα παλιά σας έπιπλα

Ανάμειξη παλαιών και νέων επίπλων: αναδείξτε τα παλιά σας έπιπλα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τα μοντέρνα και κλασικά έπιπλα να “ζουν” αρμονικά μέσα σε έναν χώρο. Η μετάβαση σε ένα νέο σπίτι με τα παλιά σας έπιπλα μπορεί να είναι αρκετά τρομακτική ιδέα καθώς θα υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα ταιριάζει στο καινούριο σπίτι. Επίσης, υπάρχουν αναμνήσεις και συναισθήματα που καθιστά την αποχώρηση με τα παλιά σας έπιπλα εξαιρετικά δύσκολη.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι για να προσαρμόσετε και να κάνετε τα παλιά σας έπιπλα να λειτουργούν και να ξεχωρίσουν στο καινούργιο σας σπίτι. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό με εναλλακτικές ιδέες και φωτογραφίες που θα σας εμπνεύσουν, ώστε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σαλόνι με παλιά έπιπλα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Διαφορετικές αισθητικές σε έναν χώρο

Ανάμειξη παλαιών και νέων επίπλων: αναδείξτε τα παλιά σας έπιπλα-1

Η ενσωμάτωση vintage και αντίκες επίπλων σε ένα δωμάτιο συχνά σημαίνει τη συγκέντρωση αντικειμένων από διαφορετικές αισθητικές που απέχουν δεκαετίες ή αιώνες. Αν θέλετε να πετύχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα πρέπει να δουλέψετε γύρω από το έπιπλο που θέλετε να προσθέσετε στον χώρο σας. Στην παραπάνω εικόνα παρατηρούμε ένα σαλόνι με μοντέρνα χαρακτηριστικά και μια ξύλινη καρέκλα η οποία αν και δεν είναι της ίδιας αισθητικής ταιριάζει απόλυτα στον χώρο αφού οι πίνακες και τα διακοσμητικά ταιριάζουν απόλυτα με τη διακόσμηση.

2. Διακόσμηση σαλονιού με παλιά ξύλινα έπιπλα

Ανάμειξη παλαιών και νέων επίπλων: αναδείξτε τα παλιά σας έπιπλα-2

Ένα παλιό τραπεζάκι σαλονιού, ένα παλιό σεκρετέρ ή μια παλιά βιβλιοθήκη μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο σας. Ίσως το μόνο που αναζητάτε για να ολοκληρώσετε τον χώρο του σαλονιού σας είναι ένα έντονο χρώμα που μπορεί να ξεχωρίσει μέσα σε μια παλέτα πιο ήπιων χρωμάτων. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για να ομορφύνετε τον χώρο σας πολύ οικονομικά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό

3. Vintage καναπέδες

Ανάμειξη παλαιών και νέων επίπλων: αναδείξτε τα παλιά σας έπιπλα-3

Δεν υπάρχει κάτι πιο φυσιολογικό από το να θέλετε να αγοράσετε έναν καινούριο καναπέ για το νέο σας σπίτι από το αγαπημένο σας κατάστημα σχεδιασμού, διατρέχεται όμως τον κίνδυνο να έχει ο γείτονάς σας το ίδιο κομμάτι με εσάς. Τα vintage έπιπλα από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο δύσκολο να αναπαραχθούν και επίσης προσθέτουν χαρακτήρα σε έναν χώρο. Με τα μοναδικά τους σχήματα και τις προσεγμένες λεπτομέρειες, τα έπιπλα αντίκες, είναι φυσικά, το επίκεντρο του δωματίου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή