ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Δέντρα για να δώσετε νέο στυλ στο μπαλκόνι σας

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas-561391870

Μπορεί να ακούγεται σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσετε ένα δέντρο στο μπαλκόνι σας, αλλά μερικά δέντρα είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε κασπώ και είναι μια υπέροχη λύση για μικρούς χώρους. Τα χρώματα, οι υφές, τα δέντρα και τα σχήματα που διατίθενται για αυτόν τον τύπο καλλιέργειας είναι σχεδόν ατελείωτα, επιτρέποντάς σας να εκφράσετε ταυτόχρονα το προσωπικό σας στυλ και την αγάπη σας για τη φύση. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Πορτοκαλιά

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas0

Η πορτοκαλιά είναι μια πολύ ταιριαστή επιλογή για τα μεσογειακά μπαλκόνια. Χρειάζεται ήλιο και δεν της αρέσει καθόλου το κρύο. Μπορεί εύκολα να μπει και μέσα στο σπίτι, μακριά από καλοριφέρ και έντονο κρύο αέρα.

2. Ελιά

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas2

Η ελιά μίνι ή μπονσάι είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον χώρο του μπαλκονιού σας. Αγαπάει τον ήλιο, δεν χρειάζεται συχνό πότισμα το καλοκαίρι, αλλά χρειάζεται προστασία από τον παγωμένο αέρα τον χειμώνα.

3. Λεμονιά

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas4

Η λεμονιά και η λεμονιά νάνα, καταλαμβάνει κυριάρχη θέση στις προτάσεις για δέντρα για μπαλκόνι. Αρωματική και όμορφη, προσφέρει έναν αναζωογονητικό αέρα στο χώρο σας, κάνοντας το μπαλκόνι πιο κυκλαδίτικο. Δεν χρειάζεται υπερβολικό πότισμα, ενώ την άνοιξη ανθίζει και αλλάζει τελείως την όψη της και κατ’ επέκταση και το μπαλκόνι σας.

4. Κουμκουάτ

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas6

Ιδιαίτερα πρωτότυπη επιλογή για ένα αθηναϊκό μπαλκόνι, είναι η επιλογή του κουμκουάτ ή αλλιώς χρυσό πορτοκάλι, αφού η καταγωγή του είναι από την Κίνα. Χρειάζεται πότισμα 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και ακόμα πιο σπάνια τον χειμώνα. Όπως και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, χρειάζεται προστασία από τα παράσιτα και συμπλήρωμα σιδήρου 1-2 φορές τον χρόνο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας

5. Κυπαρίσσι

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas8

Το λεμονοκυπάρισσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον χώρο του μπαλκονιού σας. Εκτός της ομορφιάς που χαρίζει στον χώρο σας μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και σαν περίφραξη.

6. Μανταρινιά

dentra-gia-na-dosete-neo-styl-sto-mpalkoni-sas10

Η μανταρινιά αγαπάει τον ήλιο, ενώ σιχαίνεται το κρύο. Σαν την λεμονιά, προσφέρει ιδιαίτερα αρωματικά άνθη και μικρούς καρπούς. Χρειάζεται πότισμα κάθε δύο μέρες το καλοκαίρι και πιο αραιά τον χειμώνα. Όπως και τα περισσότερα εσπεριδοειδή χρειάζεται συμπλήρωμα σιδήρου μία με δύο φορές τον χρόνο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr