ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πλακάκια με χαρακτήρα: ανανεώσετε τον χώρο σας εύκολα και οικονομικά

plakakia-me-charaktira-ananeosete-ton-choro-sas-eykola-kai-oikonomika-561393850

Η αντικατάσταση παλιών πλακιδίων με καινούρια, είναι μια διαδικασία που βοηθάει στην ανανέωση του χώρου μας. Ωστόσο, είναι μια δαπανηρή διαδικασία και αρκετά χρονοβόρα. Για το λόγο αυτό, μια σύγχρονη εναλλακτική είναι και το βάψιμο των πλακιδίων. Υπάρχουν ειδικά χρώματα για πλακάκια, κυρίως για κεραμικά και πορσελάνινα πλακάκια, που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την όψη τους. 

Το βάψιμο πλακιδίων συστήνεται για πλακάκια τοίχου και όχι για πατώματα. Τα πλακάκια στο δάπεδο δέχονται μεγάλη πίεση και καταπόνηση, με αποτέλεσμα οι μπογιές να μην αντέχουν για πολύ καιρό. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο τεχνίτη για την τοποθέτηση πλακιδίων ώστε να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε την σωστή επιλογή.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Χρώματα σμάλτου για πλακάκια

plakakia-me-charaktira-ananeosete-ton-choro-sas-eykola-kai-oikonomika0

Τα χρώματα σμάλτου χρησιμοποιούνται κυρίως για το βάψιμο πλακιδίων του μπάνιου αφού διαθέτουν αρκετά καλή αντοχή στην υγρασία. Όμως, είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή για τα πλακάκια της κουζίνας, αν αυτό είναι το δωμάτιο που σκέφτεστε να ανανεώσετε. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό ώστε να σας ενημερώσει για τις διαφορετικές αποχρώσεις που ταιριάζουν στο στυλ και το ύφος του σπιτιού σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Αδιάβροχα βερνίκια για πλακάκια

plakakia-me-charaktira-ananeosete-ton-choro-sas-eykola-kai-oikonomika2

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε χρώμα στα πλακάκια του μπάνιου, το μόνο πράγμα που θα πρέπει να σας απασχολεί, είναι να επιλέξετε αδιάβροχο βερνίκι καλής ποιότητας. Αν το χρώμα που επιλέξετε δεν αντέχει την αυξημένη υγρασία, θα φθαρεί γρήγορα. Τα συγκεκριμένα χρώματα για πλακάκια έχουν πολλές επιλογές χρωμάτων και μπορούν να ταιριάξουν σε διαφορετικά στυλ μπάνιων.

3. Χρώματα κιμωλίας για πλακάκια

plakakia-me-charaktira-ananeosete-ton-choro-sas-eykola-kai-oikonomika4

Τα χρώματα κιμωλίας βρίσκουν πολλές εφαρμογές μέσα στο σπίτι. Είναι κατάλληλα για το βάψιμο επίπλων, ακόμα και στο μπάνιο. Επίσης, είναι μια πολύ καλή επένδυση αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε όψη στα παλιά ντουλάπια της κουζίνας σας.

4. Αυτοκόλλητα πλακάκια τοίχου

plakakia-me-charaktira-ananeosete-ton-choro-sas-eykola-kai-oikonomika6

Τα αυτοκόλλητα πλακάκια τοίχου, μοιάζουν ακριβώς σαν αληθινά πλακάκια που τοποθετούνται πάνω από τα παλιά πλακάκια κουζίνας ή μπάνιου και αλλάζουν ολοκληρωτικά την αισθητική του χώρου σας, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Τα αυτοκόλλητα πλακάκια υπάρχουν σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων για να καταλήξετε στην επιλογή που σας αρέσει.

5. Ταπετσαρίες τοίχου

plakakia-me-charaktira-ananeosete-ton-choro-sas-eykola-kai-oikonomika8

Οι ταπετσαρίες τοίχου προσφέρουν έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο, για να αλλάξετε την όψη της κουζίνας και του μπάνιου σας. Οι ταπετσαρίες είναι ένας καλαίσθητος τρόπος να αλλάξετε τον χώρο που επιθυμείτε ακόμα και αν νοικιάζετε το σπίτι σας ή δεν έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε πλακάκια.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr