ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πώς να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο με 4 δημιουργικούς τρόπους

pos-na-fotisete-ena-skoteino-domatio-me-4-dimioyrgikoys-tropoys-561394918

Το να υπάρχει φως μέσα στο υπνοδωμάτιο είναι σημαντικό, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και ψυχολογικούς. Συχνά όταν βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο που δεν έχει φυσικό φως η διάθεσή μας επηρεάζεται αρνητικά. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί και εύκολοι τρόποι για να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας με τρόπο ώστε να φαίνεται πιο φωτεινό.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Επιλέξτε ανοιχτές παλέτες χρωμάτων για τους τοίχους σας

pos-na-fotisete-ena-skoteino-domatio-me-4-dimioyrgikoys-tropoys0

Είναι γνωστό πως το ανοιχτό χρώμα αντανακλά περισσότερο φως δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός φωτεινού υπνοδωματίου. Ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό, το ροζ-κουφετί, το ανοιχτό γκρί και το γαλάζιο παστέλ είναι εξαιρετικές επιλογές για να βάψετε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας και να φωτίσετε τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Τοποθετήστε καθρέφτες κοντά σε πηγές φωτός

pos-na-fotisete-ena-skoteino-domatio-me-4-dimioyrgikoys-tropoys2

Οι καθρέφτες που αντανακλούν το φυσικό φως του ήλιου είναι μια παλιά συμβουλή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες για να επεκτείνετε τον οπτικό χώρο και να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Για να καταφέρετε να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, φροντίστε να τοποθετήσετε στρατηγικά τους καθρέφτες σε μια πηγή φωτός. Η τοποθέτηση επιτραπέζιων λαμπτήρων ή μιας λάμπας δαπέδου δίπλα σε έναν καθρέφτη μπορεί επίσης να χαρίσει το ίδιο αποτέλεσμα.

3. Προτιμήστε ελαφριές κουρτίνες 

pos-na-fotisete-ena-skoteino-domatio-me-4-dimioyrgikoys-tropoys4

Οι κουρτίνες είναι η διακόσμηση του υπνοδωματίου μας. Εφόσον λοιπόν μιλάμε για έναν χώρο ο οποίος δεν έχει μεγάλη πρόσβαση σε ηλιακό φως, καλό είναι να προτιμήσετε αέρινες σε υφάσματα τύπου γάζας και λινού. Αυτό θα δώσει στον χώρο σας την απλότητα που ψάχνετε ενώ θα προσθέσει νότες κομψότητας.

4. Διακοσμήστε τον χώρο σας με χρώμα

pos-na-fotisete-ena-skoteino-domatio-me-4-dimioyrgikoys-tropoys6

Φωτίστε το δωμάτιό σας ντύνοντας τα γυμνά δάπεδα με ένα ελαφρύ και χρωματιστό χαλί. Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει απαλότητα και υφή στον χώρο σας αλλά λάμψη σε όλο το δωμάτιο. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή εάν ο σκοτεινός σας χώρος διαθέτει σκούρες σανίδες δαπέδου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr