ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Οικονομικές λύσεις διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

oikonomikes-lyseis-diakosmisis-gia-to-paidiko-domatio-561404200

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχοσύνθεσή μας. Η σημασία τους, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν συζητάμε για χρώματα τοίχου για το παιδικό δωμάτιο. Πως ξέρετε όμως ότι η αλλαγή που θα κάνετε σήμερα, θα αρέσει μελλοντικά στο παιδί σας; Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει οικονομικές λύσεις και διαχρονικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Όχι απλά άσπρο

oikonomikes-lyseis-diakosmisis-gia-to-paidiko-domatio0

Δώστε μια νότα χρώματος στο παιδικό άσπρο δωμάτιο κάνοντας ένα σχέδιο σε ένα σημείο του χώρου που σας φαίνεται “άδειος”. Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ότι ενώ κυριαρχεί το άσπρο χρώμα στο δωμάτιο, προσθέτοντας το μπλε χρώμα, φέρνουμε την απόλυτη ισορροπία μεσα στον χώρο.

Επίσης, το μπλε είναι ένα εκπληκτικό χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Έχει χαρακτηριστεί και ως “το χρώμα του ύπνου”, ονομασία που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό γιατί είναι ιδανική επιλογή. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το μπλε και οι αμέτρητες αποχρώσεις του, μειώνουν το αίσθημα του άγχους και ρίχνουν τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.

2. Αυτοκόλλητες ταπετσαρίες με μοτίβο

oikonomikes-lyseis-diakosmisis-gia-to-paidiko-domatio2

Εάν δεν είστε σίγουροι για το χρώμα που θέλετε να επιλέξετε στο παιδικό δωμάτιο τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Οι επιλογές των χρωμάτων και των διαφορετικών μοτίβων είναι αμέτρητες και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι όπως ακριβώς το θέλετε.

Η αυτοκόλλητη ταπετσαρία είναι μια οικονομική επιλογή, που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε διαμέρισμα, χωρίς φόβο, πάντα με την βοήθεια ενός ειδικού ώστε να εξασφαλίσετε πως δεν θα φθαρεί ο τοίχος σας.

3. Ουδέτερα χρώματα

oikonomikes-lyseis-diakosmisis-gia-to-paidiko-domatio4

Από τις πιο διαχρονικές και οικονομικές επιλογές, είναι τα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο, και είναι κάθε άλλο παρά βαρετά. Ταιριάζουν με τα πάντα, είναι οικονομικά και μπορεί να διατηρηθεί το ίδιο χρώμα και αφού μεγαλώσουν τα παιδιά.

Το μπεζ είναι μια κλασική επιλογή η οποία ταιριάζει με τα πάντα, σε όποιο χώρο και να μπει, και σας αφήνει απεριόριστες επιλογές για τη διακόσμηση του χώρου. Επιλέξτε το για το δωμάτιο του μικρού ή της μικρής σας και διακοσμήστε τον χώρο με υφάσματα σε έντονα χρώματα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

4. Ροζ για τα κορίτσια, μπλε για τα αγόρια

oikonomikes-lyseis-diakosmisis-gia-to-paidiko-domatio6

Αν και το μπλε και το ροζ είναι πάντα οι πιο κλασικές επιλογές ανάμεσα στα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, τα χρόνια που επιλέγαμε ροζ για το κορίτσι και γαλάζιο για το αγόρι έχουν περάσει. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να φωτίσετε το χρώμα ενός δωματίου, χωρίς να καταφύγετε σε μία τόσο συνηθισμένη επιλογή.

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ένα δωμάτιο το οποίο είναι βαμμένο μπλε και πράσινο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε ένα από τα επικρατέστερα χρώματα χωρίς όμως να κάνετε το δωμάτιο βαρετό.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr