Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν

Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός του χώρος του σπιτιού. Συνήθως, αυτός είναι ο χώρος όπου κοιμόμαστε και ξυπνάμε, άρα και το πρώτο και το τελευταίο μέρος που αντικρίζουμε κάθε μέρα. Για να φτιάξετε την διάθεσή σας, είναι σημαντικό το δωμάτιο σας να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποια συνήθη χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ένα υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα, θέλουμε να είναι φωτεινό, ευρύχωρο και να μας χαλαρώνει, όταν πρέπει. Στην περίπτωση που συζητάμε για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες, μας ενδιαφέρουν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά.

Η διακόσμηση σε ρομαντικό στυλ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ένα πρώτο ζήτημα που μπορεί να σας απασχολήσει, είναι το πώς θα διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο σας σε ρομαντικό στυλ, χωρίς να το παρακάνετε. Η υπερβολή μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Κρεμ αποχρώσεις

Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν-1

Το κρεμ είναι ένα πολύ απαλό χρώμα, μεταξύ λευκού και ροζ. Είναι διακριτικό, φωτεινό και πολύ γλυκό στην όψη. Αυτοί είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για να το επιλέξετε σαν βασικό χρώμα για το υπνοδωμάτιο σας. Με τον όρο βασικό χρώμα, εννοούμε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες επιφάνειες, όπως στο βάψιμο τοίχων. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αν και δεν προτείνεται το λευκό και το μπεζ, γιατί μπορεί να μοιάζουν όμοια.

2. Βαθύ κόκκινο

Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν-2

Για πολλούς από εμάς, το κόκκινο της φωτιάς είναι το χρώμα που συνδέεται με το ρομαντισμό. Πράγματι, η απόχρωση αυτή εμπνέει αισθησιασμό και ταιριάζει σε ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να γίνει το βασικό χρώμα της διακόσμησης, γιατί ενώ είναι πολύ έντονο δεν κουράζει το βλέμμα. Από την άλλη πλευρά, το βαθύ κόκκινο, όπως το κόκκινο του ρουμπινιού, ταιριάζει περισσότερο σαν βασικό χρώμα για ρομαντικό υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα, κλινοσκεπάσματα, αλλά και σε μικρές επιφάνειες. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αποχρώσεις μπορντό και μπουργκουντί, οι οποίες επίσης είναι πολύ εντυπωσιακές και ταιριάζουν υπέροχα με λευκό και μπεζ.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Χρώμα της καραμέλας

Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν-3

Το χρώμα της καραμέλας είναι μια απόχρωση μεταξύ πορτοκαλί και καφέ. Κυρίως στρέφεται προς το πορτοκαλί, με αποτέλεσμα να είναι ένα χρώμα χαρούμενο και γλυκό, το οποίο εμπνέει αισιοδοξία. Από πολλούς διακοσμητές θεωρείται ως ένα από τα πλέον ρομαντικά χρώματα για κρεβατοκάμαρες και εμείς συμφωνούμε με την άποψη αυτή. Το χρώμα της καραμέλας μπορεί να βοηθήσει να σχεδιάσετε μια από τις πιο όμορφες ρομαντικές κρεβατοκάμαρες. Σας προτείνουμε να το χρησιμοποιήσετε για τις κουρτίνες του δωματίου, για τα σκεπάσματα και για μαξιλάρια. Συνδυάστε το με ένα πολύ απαλό μπεζ, ή κίτρινη ώχρα στους τοίχους και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

4. Μωβ δαμασκηνί

Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν-4

Το μωβ είναι ένα χρώμα βαθύ και μυστηριώδες. Κάποιες αποχρώσεις του έχουν έντονα θηλυκό χαρακτήρα και εμπνέουν ρομαντισμό, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά. Μια τέτοια απόχρωση είναι και το δαμασκηνί, το οποίο ανήκει στις πιο βαθιές αποχρώσεις του μωβ. Για να διατηρήσετε τη φωτεινότητα στο υπνοδωμάτιό σας, θα σας προτείνουμε να το συνδυάσετε με λευκό χρώμα. Ακόμα κι αν μιλάμε για ρομαντικές κρεβατοκάμαρες, είναι καλό να προσέχετε ώστε να μην περιορίζεται το φως του χώρου. Μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο του δωματίου σε δαμασκηνί ή να βάλετε δαμασκηνί κουρτίνες, χαλιά, ή και διακοσμητικά. Η όψη της κρεβατοκάμαράς σας θα αλλάξει αμέσως.

5. Χρώμα της μέντας

Εκπληκτικές χρωματικές ιδέες για ρομαντική κρεβατοκάμαρα που εντυπωσιάζουν-5

Το χρώμα της μέντας είναι μια απόχρωση ανάμεσα σε γαλάζιο και πράσινο. Είναι πολύ απαλό, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και είναι από τα πιο μοντέρνα χρώματα. Συνδυάζεται αρμονικά με το λευκό και το μαύρο, το μπεζ, το ροζ παστέλ και το γκρι. Φυσικά, ταιριάζει με πολλά ακόμη χρώματα, όμως αυτά που αναφέραμε μπορούν να σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το ιδανικό υπνοδωμάτιο. Ακόμη, για να ενισχύσετε τη ρομαντική ατμόσφαιρα μπορείτε να το συνδυάσετε με κάποιο γήινο χρώμα, όπως το μπεζ. Από την άλλη πλευρά, καλό θα ήταν να αποφύγετε συνδυασμούς με μπλε και πράσινο. Είναι πιθανό να μην αναδειχθεί η μοναδικότητα του χρώματος της μέντας, λόγω της ομοιότητας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή