Φανταστικές Ξύλινες Πέργκολες που θα σας εντυπωσιάσουν

Φανταστικές Ξύλινες Πέργκολες που θα σας εντυπωσιάσουν

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ξύλινες πέργκολες αποτελούν μια πολύ όμορφη και έξυπνη λύση που πρέπει να σκεφτείτε για τον κήπο και το μπαλκόνι σας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες του χρόνου. Πέραν όλων των άλλων πλεονεκτημάτων που σας προσφέρουν, οι ξύλινες πέργκολες συνδυάζουν το μοναδικό τρίπτυχο χρησιμότητας, καλαισθησίας & φυσικά οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ξύλινες πέργκολες μπορούν να αναβαθμίσουν την αποδοτικότητα ενός ανεκμετάλλευτου χώρου. Αποτελούν μία πολύ καλή λύση για μοναδικές κατασκευές στον εξωτερικό χώρο όπως στον κήπο, στην αυλή και στο γκαράζ. Και επειδή πάντα στο σπίτι σας θέλετε να έχετε ελευθερία κινήσεων και να εκφράζετε όσο περισσότερο μπορείτε την δημιουργικότητά σας, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές όμορφες ιδέες που μπορούν να γίνουν εύκολα πράξη, αν τοποθετήσετε ή ανανεώσετε τις ξύλινες πέργκολες στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Ξύλινες πέργκολες με παλαιωμένη όψη

Φανταστικές Ξύλινες Πέργκολες που θα σας εντυπωσιάσουν-1

Αν είστε λάτρης του ρομαντικού στυλ, αξίζει να δειτε πως μοιάζει το ξύλο με παλαιωμένη όψη. Καλύψτε τον εξωτερικό χώρο σου με ”vintage“ ξύλινες πέργκολες και τοποθετήστε στο κέντρο ένα όμορφο καθιστικό σε ζεστά χρώματα. Αν έχετε διάθεση να πραγματοποιήσετε ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πέτρινο τζάκι στο νέο σας καθιστικό και να το μετατρέψετε στο αγαπημένο σας μέρος σε ολόκληρο το σπίτι.

2. Δώστε σχήμα στις ξύλινες πέργκολες

Φανταστικές Ξύλινες Πέργκολες που θα σας εντυπωσιάσουν-2

Οι περισσότερες ξύλινες πέργκολες, που συναντάμε, έχουν τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά οι πέργκολες μπορούν να αποκτήσουν όποιο σχήμα και σχέδιο επιθυμείτε. Μην διστάσετε, λοιπόν, να ζητήσετε μια καμπυλωτή πέργκολα, κυκλική ή σε σχήμα “Π”, αν κάτι τέτοιο σας αρέσει. Ειδικά η καμπυλωτή ανοιγοκλειόμενη πέργκολα έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, τόσο για την πρακτικότητα όσο και για την καλαισθησία της.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για πέργκολες

3. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό σκίαστρο

Φανταστικές Ξύλινες Πέργκολες που θα σας εντυπωσιάσουν-3

Τα υφάσματα στην οροφή της ξύλινης πέργκολας είναι μία ιδανική λύση, αν λατρεύετε να απολαμβάνετε τον καλοκαιρινό ήλιο στον κήπο σας. Τοποθετήστε έναν μεγάλο καναπέ-κρεβάτι και θα αποκτήσετε αμέσως τη δική σας όαση στο κέντρο της πόλης. Οι ξύλινες πέργκολες γίνονται ακόμα πιο αξιοζήλευτες όταν βρίσκονται φυσικά δίπλα σε δροσερές πισίνες. Επειδή, όμως, το κόστος ανεβαίνει επικίνδυνα μπορείτε να αρκεστείτε σε αυτή την εντυπωσιακή πέργκολα.

4. Οικονομική πέργκολα από Bamboo

Φανταστικές Ξύλινες Πέργκολες που θα σας εντυπωσιάσουν-4

Αν το κόστος των παραπάνω ιδεών για ξύλινες πέργκολες σας προβληματίζει, μπορείτε να προχωρήσετε με κάτι εξίσου όμορφο αλλά πολύ πιο οικονομικό. Σκεπάστε την πέργκολα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας με λεπτά ξυλάκια από bamboo. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το Bamboo ανήκει στα πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι σύμφωνα με το Feng Shui.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή